Individul care a ucis doi bătrâni din Timişoara a fost prins la aproape două zile de la comiterea crimei
Individul, care a ucis doi bătrâni din Timişoara, a fost prins la aproape două zile de la comiterea crimei. Autorităţile au făcut public potretul lui robot.
Update Autorul crimelor din Timișoara a fost prins.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Știre inițială Surse din anchetă vorbesc totuşi despre un cerc de suspecţi. În plus, se conturează și ipoteza că victimele l-ar fi cunoscut pe agresor.
Surse din anchetă spun că, joi, forţele de ordine ar fi intrat în locuinţa mamei prezumtivului suspect. Nu l-au găsit şi, în scurt timp, au urmat noi verificări la o altă clădire, unde acesta s-ar fi ascuns o perioadă. Însă individul fugise și de acolo, îmbrăcat, potrivit unor surse, în tricou galben și pantaloni albaștri.
Suspectul este considerat extrem de periculos
Sunt percheziţii la o adresă, unde anchetatorii cred că se ascunde principalul suspect. Polițiștii păzesc toate intrările și ieșirile din imobil. La fața locului au ajuns inclusiv trupele speciale, pentru că individul este considerat extrem de periculos. De altfel, toate eforturile poliţiştilor au fost canalizate spre identificarea presupusului criminal, un tânăr de 30 - 35 de ani, înalt, cu păr închis la culoare şi o rană la una dintre mâini. De aceea, se bănuieşte că mănuşa găsită în apropiere de locul crimei, i-ar aparţine. Mănuşa a fost expertizată pentru identificarea probelor de ADN de pe ea. Rezultate au sosit, joi noapte, iar poliţiştii trebuie să stabilească dacă vorbim de ADN-ului criminalului sau nu. Rezultatele vor fi comparate şi cu baza de date a poliţiei.
Joi, tatăl celui suspectat de crimă a fost chemat la audieri.
Reporter: Când l-ați văzut ultima dată?
Tatăl suspectului: „Ieri seară”.
Reporter: A fost la dumneavoastră?
Tatăl suspectului: „Zece minute a fost”.
Reporter: Vi s-a părut agitat?
Tatăl suspectului: „Nu”.
Reporter: Avea probleme?
Tatăl suspectului: „Nu”.
Reporter: Era violent?
Tatăl suspectului: „Nu, cu noi nu”.
Reporter: Cu alte persoane?
Tatăl suspectului: „Nu știu, nu cred”.
Familia victimelor, venită de urgenţă în ţară, spune că oamenii erau foarte atenţi şi nu oricine le trecea pragul. Tot mai mult se conturează ipoteza, potrivit rudelor, că bătrânii îl ştiau pe agresor.
Tripona Murgu, avocata familiei victimelor: „Nu deschideau ușa absolut nimănui. Fiind o oră relativ târzie, părerea dânșilor că este cineva cunoscut, apropiat. Pentru că la ora zece seara să sune la ușă...”.
Rănile provocate celor doi soţi, de 75 şi 78 de ani, sunt de o violenţă extremă. Atunci când au fost atacaţi, vorbeau la telefon cu nepotul lor minor, aflat în Germania.
Tripona Murgu, avocata familiei victimelor: „Este copil, are 13 ani. E în stare de șoc. Vorbeau la telefon, pur și simplu și, la un moment dat, bunica a zis a intrat cineva peste noi și telefonul a rămas deschis și s-au auzit sunete, gălăgie”.
Un alt nepot, aflat în Timișoara, sunat imediat de rudele din Germania, a venit în grabă la apartamenul bătrănilor, dar i-a găsit pe aceștia fără suflare. L-a surprins, însă, pe agresor în casă, dar nu l-a putut imobiliza, iar acesta a fugit. A ucis doi oameni pentru 12.000 de lei, bani pe care femeia îi adunase de la locatari, pentru că era administrator. De altfel, toată lumea ştia că ultima zi de marţi din lună este pentru încasări.
Dan Antonescu, expert criminalist: „A acționat fie la pont, oferit de cineva care știa că persoanele respective aveau bunuri în casă și că în acea zi colectează sumele pentru întreținere, fie și-a cules singur informațiile respective”.
Vecină: „A fost cu premeditare, sunt convinsă. Au fost urmăriți”.
Familia nu a fost, deocamdată, lasată să intre în casă, pentru că în interior ar mai putea fi probe importante.