Ce a pățit un doctor care a diagnosticat greşit un copil şi i-a prescris marijuana

borcan cu marijuana
iStock

Un medic din Hollywood a rămas fără licenţă de practică după ce a diagnosticat greşit un băieţel şi a recomandat tatălui acestuia să îi administreze marijuana, potrivit raportului unui consiliu medical din California, citat luni de DPA.

Doctor William Eidelman, specialist în medicină naturistă, a diagnosticat un băieţel în mod necorespunzător cu tulburare de deficit de atenţie (ADD) sau tulburare de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD) şi tulburare bipolară şi i-a prescris acestuia marijuana, a concluzionat consiliul medical luna trecută, conform Agerpres

Licenţia lui Eidelman a fost suspendată începând cu data de 4 ianuarie, însă medicul susţine că aceasta este încă activă şi îşi exercită în continuare meseria.

Măsura punitivă a fost luată după ce Eidelman a recomandat tratamentul cu marijuana tatălui unui băieţel care prezenta probleme de comportament la şcoală şi a fost adus la medic în septembrie 2012, conform raportului consiliului medical.

În document se precizează că mare parte din activitatea lui Eidelman constă în prescrierea tratamentului cu marijuana medicală pentru pacienţii săi, practică începută în 1997, la scurt timp după ce acest stat american a legalizat utilizarea acestui drog în scopuri medicale.

După o consultaţie de 30 de minute, medicul a notat că băieţelul manifestă ''o combinaţie probabilă de ADD/ADHD şi tulburare bipolară'' şi ar trebui să ''încerce canabis în cantităţi mici în prăjituri''.

Anterior, medicul recomandase marijuana şi tatălui copilului pentru ADHD şi tulburare bipolară, potrivit raportului.

Consiliul a concluzionat că Eidelman a fost ''extrem de neglijent'' în determinarea diagnosticului băieţelului fără a se consulta în prealabil cu un psihiatru şi fără a aduna mai multe informaţii de la cadrele didactice sau de la tatăl copilului.

''Doar problemele de comportament nu susţin nicinul dintre diagnostice'', a subliniat comisia. ''Faptul că 'era agitat' şi 'avea dificultăţi în a sta liniştit' constituie un posibil indiciu de ADHD, însă de vină ar putea fi pur şi simplu faptul că un preşcolar nu este bucuros să parcurgă numeroşi kilometri cu maşina pentru un consult medical'', se arată în raport.

Comisia nu l-a găsit vinovat pe Eidelman de faptul că a prescris marijuana unui copil. ''Nu s-a stabilit, prin dovezi clare şi convingătoare, că recomandarea marijuanei în scopuri medicale cu consimţământului tatălui (băiatului) a încălcat standardele privind îngrijirea'', se menţionează în decizia citată de DPA.

Totuşi, consiliul consideră că prescrierea canabisului este nepotrivită pentru că băieţelul nu suferea de fapt de problemele medicale cu care l-a diagnosticat Eidelman.

În elaborarea deciziei, consiliul a luat de asemenea în considerare faptul că medicul a fost sancţionat anterior pentru că a prescris marijuana unor anchetatori sub acoperire, în anii 2000 şi 2001.

În ciuda deciziei, avocata lui Eidelman susţine că deşi licenţa de practică a acestuia a fost suspendată, medicul îşi poate practica în continuare meseria în mod legal cât timp Curtea Supremă din San Francisco judecă apelul.

Eidelman, în vârstă de 69 de ani, a declarat în cadrul unui interviu acordat săptămâna trecută că ''judecătorul a dispus amânarea revocării, aşa că da, practic în continuare'' medicina.

În registrul online al acţiunilor la Curtea Supremă nu se regăseşte dispunerea amânării revocării de către judecător, iar un reprezentant al consiliul medical a explicat că ''nu s-a primit un ordin de la tribunal care să indice faptul că revocarea a fost amânată'', precizează DPA.

Eidelman a estimat că în ultimii 20 de ani a prescris administrarea de canabis în peste 10.000 de cazuri. El a explicat că, în opinia sa, medicina convenţională este un ''tren pe o linie greşită''. ''De la începutul carierei mele am căutat lucruri care funcţionează cu adevărat şi care nu sunt toxice. Iar canabisul chiar funcţionează'', a susţinut el într-un interviu.

Exercitarea profesiei de medic fără licenţă poate fi pedepsită cu până la un an de închisoare, conform legilor în vigoare în California.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Întâmplare ireală la Hamburg! S-au auzit gemetele unei femei în timpul tragerii la sorți pentru grupele EURO 2024! Reacția sălii
VIDEO Întâmplare ireală la Hamburg! S-au auzit gemetele unei femei în timpul tragerii la sorți pentru grupele EURO 2024! Reacția sălii
Citește și...
Un poliţist din Botoșani s-a sinucis într-un cimitir, pe mormântul fiicei sale, Andreea, care a murit la vârsta de un an
Un poliţist din Botoșani s-a sinucis într-un cimitir, pe mormântul fiicei sale, Andreea, care a murit la vârsta de un an

Un poliţist în vârstă de 47 de ani din judeţul Botoşani s-a sinucis, joi dimineaţă, împuşcându-se cu arma din dotare în cimitirul din localitatea Vlăsineşti, au confirmat, pentru Agerpres, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Cadavrul unui bărbat a fost găsit în sistemul de ventilație al unui liceu. Era dat dispărut de o lună
Cadavrul unui bărbat a fost găsit în sistemul de ventilație al unui liceu. Era dat dispărut de o lună

Trupul unui bărbat care fusese dat dispărut de o lună a fost descoperit într-un sistem de ventilație, într-un liceu din Michigan.

Descoperire șocantă în râul Mureș. O femeie dată dispărută de trei săptămâni a fost găsită moartă
Descoperire șocantă în râul Mureș. O femeie dată dispărută de trei săptămâni a fost găsită moartă

Descoperire șocantă în râul Mureș. Câțiva muncitori au găsit în apă trupul unei femei. După un apel la 112, în zonă și-au făcut apariția anchetatorii, dar și o echipă de scafandri, care au adus cadavrul la mal.

Recomandări
Motivul pentru care un nou armistițiu între Israel și Hamas pare imposibil în acest moment. Planurile evreilor și dorința SUA
Motivul pentru care un nou armistițiu între Israel și Hamas pare imposibil în acest moment. Planurile evreilor și dorința SUA

Un nou armistițiu în Fâșia Gaza este tot mai îndepărtat, după ce Israelul și-a chemat acasă negociatorii care discutau cu Hamas, în Qatar, posibilitatea unei pauze în conflict.

„Persoane cu insulină în bagaje / Fără mâncare”. Mărturiile românilor care au rămas blocați pe aeroportul din Munchen
„Persoane cu insulină în bagaje / Fără mâncare”. Mărturiile românilor care au rămas blocați pe aeroportul din Munchen

Peste o sută de români, plecați la muncă sau în vacanță în Germania, au rămas blocați pe aeroportul din Munchen, din cauza ninsorilor puternice și a viscolului.

Atac armat în Paris. O persoană a fost ucisă, iar alte două rănite. Agresorul a strigat
Atac armat în Paris. O persoană a fost ucisă, iar alte două rănite. Agresorul a strigat "Allah Akbar" | VIDEO

O persoană a fost ucisă și alte două rănite, sâmbătă seara, în Paris, în apropierea Turnului Eiffel, într-un atac cu cuţitul şi ciocanul.