Bazac: Operatia lui Minculescu in Germania costa mai putin decat acasa

01-03-2009 00:00


Cristi Minculescu

Plata operatiei lui Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, in Germania este un gest de respect si recunostinta fata de cel care ani de-a randul ne-a incantat sufletele, a spus ministrul Sanatatii.

Ion Bazac a adaugat ca interventia costa mai putin decat in tara.

"Ministerul Sanatatii plateste numai costul interventiei, adica 47.000 de euro, restul suporta familia. Este mai putin decat daca ar fi fost operat in tara. Este un gest de solidaritate, de respect si de recunostinta pentru un artist care ne-a incantat sufletele. Am fost impresionat si de faptul ca sotia este cea care va dona o parte din ficat pentru a-si salva sotul", a declarat, duminica, Ion Bazac.

La randul sau, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), profesorul Irinel Popescu, autorul primul transplant hepatic din Romania si care a realizat toate tipurile de transplant de ficat de la donator cadavru sau in viata, a explicat ca a fost de acord ca Minculescu sa fie operat in Germania, fiind vorba despre o discutie cu acesta pe care nu o poate face publica.

"Trebuie sa pastrez confidentialitatea discutiei cu bolnavul, dar confirm ca operatia este mai ieftina in Germania, iar restul costurilor sunt suportate de catre familie", a precizat profesorul Irinel Popescu.

Bazac a precizat ca Ministerul Sanatatii a mai aprobat, in februarie, alte interventii in strainatate, pentru sase copii, un adult si doi tineri, pentru care a alocat 1,72 milioane de lei.

Cristi Minculescu, in varsta de 50 de ani, sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau. Aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, care evolueaza si care pot duce la afectarea functiilor organelor.

Bazele trupei Iris au fost puse in 1976, la Bucuresti. Incepand din anul 1980, Minculescu s-a alaturat formatiei.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO