Michael Jackson, omul care a unit milioane de semeni

28-08-2009 00:00

Michael Jackson, primul megastar al planetei!...
Flashmob Michael Jackson Piata Universitatii...
Michael Jackson a fost comemorat in orasul sau nat...

“A plecat prea devreme dintre noi!”, spun in cor milioanele de fani din intreaga lume, care nu se pot obisnui cu ideea ca regele lor nu mai este printre noi. Astazi, pe 29 august, Michael Jackson megastarul ar fi implinit 51 de ani.

"Cel mai iubit om din lume"

Dupa moartea artistului, un numar impresionant de fani a tinut sa ii aduca tribut celui care a fost atat de iubit de milioane de oameni.  Totul a inceput in oraselul natal al regelui – Gary, Indiana. Ceremonia in memoria lui Michael s-a desfasurat plecand de la un adevar de necontestat: "Legenda a inceput aici".

Peste 6.000 de oameni au participat la un spectacol impresionant, care a inclus interpretari de canto, montaje video cu Michael Jackson si reprezentatii de dans. La eveniment au luat cuvantul tatal megastarului si primarul orasului Gary.

Sute de fani s-au strans si la Londra, in fata arenelor O2, acolo unde idolul lor ar fi trebuit sa inceapa, pe 13 iulie, seria ultimelor concerte din viata lui.  I-au adus flori, au aprins lumanari, au dansat, au scris mesaje de adio si au urmarit, cu lacrimi in coltul ochilor sau, pur si simplu, cu siroaie pe obraji, imagini cu Michael...

Iintreaga planeta parea cuprinsa de Michael-mania si parca fiecare tara se lua la intrecere in a-i aduce omagiile si respectul cuvenit Legendei! La Johanesburg, in Africa de Sud, sute de fani ai lui Michael Jackson s-au adunat in piata Nelson Mandela, fara sa mai astepte ceremoniile oficiale de adio.

La Bangkok, in Thailanda, fanii s-au strans intr-un centru comercial ca sa cante melodiile lui Michael si sa comenteze toata tevatura din jurul starului.

La Londra, sute de oameni s-au adunat spontan pentru a canta "Bad" si "Thriller".

La Paris, fanii in lacrimi i-au scandat numele si au dansat asa cum au invatat de la idolul lor.

La Berlin, o carte de condoleante a fost deschisa langa statuia de ceara a lui Michael Jackson.

Si presedintele Obama i-a adus un omagiu, in timp ce in Congres, alesii americani au vorbit despre "talentele divine" ale cantaretului. Pana si militarii de pe o nava de lupta, aflata in misiune undeva, in Oceanul Indian, au pastrat un moment de reculegere.

Omagiul fanilor romani

Fermecati si cuceriti de prestatia de la Bucuresti din 1992, fanii lui Michael din Romania nu s-au lasat mai prejos si s-au adunat sa il omagieze pe rege prin dans. Evenimentul, care s-a tinut initial in Parcul Herastrau, s-a mutat in Piata Universitatii si a adunat peste 500 de tineri.

Si, poate pentru ca nu a putut ajunge la Bucuresti pentru a-l sarbatori prin dans si muzica pe Michael, o tanara din Timisoara si-a tatuat pe spate chipul megastarului. “Vreau ca toata lumea sa stie ca Michael este iubit ...drept urmare mi-am facut acest tatuaj-portret Michael Jackson pentru a demonstra cat a insemnat pentru mine si pentru a-i multumi in felul acesta pentru tot ce a facut de-a lungul vietii lui pentru noi toti...”, a marturisit tanara.

Mai mult, un eveniment de o asemenea amploare nu a putut trece neobservat nici de utilizatorii din Second Life. Toti cei care si-au creat o A Doua Viata intr-o lume virtuala 3 D au tinut sa-si arate regretul fata de pierderea lui Michael Jackson.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO