S-a nascut baiat si a devenit una din cele mai faimoase femei din lume. Cum arata primul transsexual care a pozat in Playboy

Cossey

Modelul britanic Caroline Cossey s-a nascut ca baiat in 1954, pe numele Barry Kenneth Cossey.

Cand a ajuns la pubertate, Cossey a inceput sa arate din ce in ce mai feminin, din cauza unei boli numite sindromul Klinefelter. Dupa ce si-a terminat scoala, Cossey s-a mutat la Londra, iar la varsta de 17 ani a inceput sa ia hormoni. La varsta de 20 de ani a facut operatia de schimbare de sex si a inceput sa traiasca si sa munceasca ca o femeie.

A avut un succes enorm ca model – a aparut in Harper’s Bazaar, Vogue Australia, The Sun, iar punctul culminant al carierei sale a fost la 27 de ani, cand a aparut in filmul James Bond - For Your Eyes Only (1981). A fost o “bond girl”, iar cariera ei a luat avant.

Un an mai tarziu insa, a avut parte de cel mai greu moment din viata ei: tabloidul britanic “News of the world” a publicat o prima pagina in care spunea ca “Fata James Bond a fost un baiat”.
Zece ani mai tarziu, Cossey a pozat in Playboy, fiind si primul model transsexual care a aparut in celebra revista. Cossey a vrut sa demonstreze lumii intregi ca este o femeie ca toate celelalte: “Cititorii Playboy sunt in cea mai mare parte barbati si heterosexuali, asa ca pictorialul mi-a dat sansa sa apar acolo si sa le demonstrez ca pot sa fiu sexy si atractiva. Asta imi doream la acel moment.”, a spus ea.

Citește și
Caitlyn Jenner
Schimbarea de sex, o afacere profitabila pentru tatal vitreg al lui Kim Kardashian. Cati bani va castiga "Caitlyn Jenner"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Persecutia sa globala a determinat-o, in 1993 sa se retraga din spatiul public. Ea nu a mai vorbit, pana in aceasta vara, cand a acceptat sa sa acorde un interviu pentru aceeasi publicatie.

“Simt ca am fost probabil cu prea multi ani mai devreme”. Ea se declara incantata de faptul ca comunitatea transsexuala se bucura de o vizibilitate mai mare si de mai multa toleranta.

Cossey, acum in varsta de 60 de ani, este casatorita de 23 de ani cu un canadian si duce o viata linistita in Atlanta. “Este o mare diferenta in a fi cunoscuta drept Tula, modelul internationat transsexual versus un model de succes. M-am simtit ca un personaj de circ”.

Reprezentantii revistei spun ca Cossey a ramas singurul model transsexual care a avut parte de un pictorial complet in paginile sale.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Transformarea incredibila a acestui elev poreclit Dumbo. Acum intoarce toate privirile pe strada
Transformarea incredibila a acestui elev poreclit Dumbo. Acum intoarce toate privirile pe strada

Niall Davies, un tanar din Marea Britanie care a fost batjocorit de colegii de la scoala din cauza urechilor sale, a uimit pe toata lumea dupa ce a devenit Tiffany Rose, un model feminin.

Schimbarea de sex, o afacere profitabila pentru tatal vitreg al lui Kim Kardashian. Cati bani va castiga
Schimbarea de sex, o afacere profitabila pentru tatal vitreg al lui Kim Kardashian. Cati bani va castiga "Caitlyn Jenner"

Fostul campion olimpic american, Bruce Jenner, devenit femeie dupa o operatie de schimbare de sex, se pregateste pentru o viata noua si extrem de profitabila.

Prima poza ca femeie pentru cel mai bun atlet al anilor 70. Cine se ascunde in spatele titlului
Prima poza ca femeie pentru cel mai bun atlet al anilor 70. Cine se ascunde in spatele titlului "Spuneti-mi Caitlyn"

Fostul campion olimpic la decatlon Bruce Jenner a pozat ca femeie in revista "Vanity Fair” , dupa ce cu o luna in urma marturisise ca e transsexual

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.