Interviu in exclusivitate cu Nae Caranfil, la Pro Cinema

Nae Caranfil

In editia speciala din 7 noiembrie a emisiunii “CineTePrinde”, difuzata de Pro Cinema de la ora 21.00, Cristian Tudor Popescu il va avea ca invitat pe regizorul, scenaristul si actorul Nae Caranfil.

Prezenta acestuia in studioul emisiunii “CineTePrinde” va marca debutul a cinci saptamani in care telespectatorii Pro Cinema se pot intalni cu marii actori romani prezenti in filme semnate Nae Caranfil. Timp de o ora, regizorul va raspunde, in exclusivitate, intrebarilor lansate de Cristian Tudor Popescu despre universul cinematografic marca Nae Caranfil.


“E pericoloso sporgersi”, filmul care reprezinta debutul regizoral al lui Nae Caranfil, va putea fi urmarit de telespectatorii Pro Cinema, sambata de la ora 22.00. O singura poveste si trei viziuni diferite asupra ei – cea a personajelor interpretate de Nathalie Bonnifay, George Alexandru si Marius Stanescu – acesta este “E pericoloso sporgersi”, film premiat la Festivalele de film de la Bratislava, Baule, dar si de catre ACIN, in 1993.


Pe 14 noiembrie, de la ora 22.00, la CineTePrinde, telespectatorii Pro Cinema au intalnire cu Mircea Diaconu, Charlotte Rampling, Constantin Cotimanis si Florin Calinescu pentru “Asphalt Tango”, un “road movie” care foloseste tot “arsenalul” unei comedii de cinci stele.


Comedie, dragoste, literatura, intrigi, dar si o incercare de a patrunde in paienjenisul relatiilor dintre barbati si femei – toate acestea se regasesc in “Dolce far niente”, comedie inspirata de romanul lui Frederic Vitoux “Un voyage a Terracina”, pe care telespectatorii Pro Cinema o pot urmari sambata, 21 noiembrie, de la ora 22.00.

Citește și
Pro Cinema
Al saselea sezon din “Smallville” debuteaza, in premiera, la Pro Cinema
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali


“Ti-e mila, ti-e mila, ma?... Ti-am luat banii!”, sau “Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic!” – acestea sunt unele dintre replicile celebre din “Filantropica” aproape intrate in limbajul comun. O poveste spune si “Filantropica”, filmul pe care telespectatorii Pro Cinema il pot urmari sambata, 28 noiembrie, de la ora 22.00 – o poveste plina de umor, inedita si imprevizibila despre realitatile societatii romanesti. Cu Gheorghe Dinica, Mara Nicolescu, Mircea Diaconu in rolurile principale, “Filantropica” propune o altfel de viziune asupra realitatilor romanesti post-revolutionare, rupindu-se de reteta propusa de cinematografia autohtona din aceasta perioada.


Cu un scenariu castigator al Marelui premiu la Festivalul International de film de la Paris semnat de Nae Caranfil, “Restul e tacere”, filmul pe care telespectatorii Pro Cinema il pot urmari sambata, 5 decembrie, de la ora 22.00, este, dupa cum spune regizorul, “o poveste de dragoste si ura intre artist si producator, intre arta si bani”. Filmul romanesc cu cel mai mare buget din ultimii 25 de ani (2,4 milioane de euro), “Restul e tacere” este filmul despre realizarea primului film romanesc – “Independenta Romaniei”.


Lung-metrajul care a reprezentat propunerea Romaniei la premiile Oscar, sectiunea “cel mai bun film intr-o limba straina”, “Restul e tacere”, ii are ca protagonisti pe Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu si Mirela Zeta, intr-o naratiune cinematografica despre un trecut extrem de actual, o poveste despre sensul artei, victorie si reversul ei, glorie si adevaruri valabile in orice timpuri.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Ho Ho Ho" aduce magia Craciunului la cinema din 20 noiembrie

Prima comedie romaneasca de Craciun da startul sarbatorilor de iarna de anul acesta, din 20 noiembrie, cand filmul "Ho Ho Ho" va avea premiera in cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Light, Starplex, Lotus (Oradea) si Odeon (Cluj).

Al saselea sezon din “Smallville” debuteaza, in premiera, la Pro Cinema
Al saselea sezon din “Smallville” debuteaza, in premiera, la Pro Cinema

Smallville, Kansas. In urma cu saptesprezece ani, oraselul era lovit de un meteorit. Acest impact nimicitor marca nasterea lui Clark Kent, un tanar ale carui puteri aveau sa creasca odata cu varsta.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.