Emisiunea ruseasca "Copii-minune" lanseaza genii pe banda rulanta!
Emisiunea "Copii-minune", realizata de un canal TV din Rusia, ne-ar putea duce cu gandul la o telenovela. Inclusiv din punctul de vedere al longevitatii. Deja a trecut de 50 de serii, iar pepiniera de mici genii din Rusia nu da semne de vlaguire.
Realizatorii emisiunii si-au propus sa atraga atentia asupra faptului ca talentul acestor copii exceptionali nu este folosit de sistemul educativ.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mihail Pereligin avea numai 6 ani cand a castigat primul sau concurs de sah. In scurt timp a ajuns sa dispute zece partide simultan, cu adulti.
Toate participarile lui la campionate se fac pe cheltuiala parintilor, pentru ca nimeni nu s-a aratat dispus sa-l sprijine.
Si Mark Vishnya este un mic geniu. A inceput sa rezolve ecuatii direct pe pereti, pe cand avea 3 anisori. Curand, a trecut la inmultiri complicate si extrageri de radacina patrata, fara foaie si creion.
Parintii lui au facut eroarea sa colinde apoi cu el studiourile TV. Rezultatul a fost ca baietelul s-a inchis in sine si a inceput sa repeada pe toata lumea.
In Rusia, putinele scoli pentru genii sunt private. In schimbul unor taxe uriase, elevii superdotati sunt incurajati sa se desfasoare.
In Statele Unite, copiii minune sunt inclusi in programe speciale, imediat ce sunt detectati. Conard Tau este un compozitor precoce din New York. Remarcat de o fundatie privata, el a capatat o prima bursa de 50.000 de dolari.