Biserica franciscana transformata in hotel, in Belgia!

Dată publicare: 18-05-2009 00:00
Dată actualizare: 23-10-2012 11:57


Nu mai aveti idei de vacanta? Atunci programati-va un concediu in Belgia, mai precis la Mechelen! Acolo a fost inaugurat luni, un hotel de patru stele, amenajat intr-o fosta biserica de secol 19.

 

Am incercat sa imbinam eleganta si confortul cu decorul, mentinand aspectul anterior neogotic, spatiile de iluminat, materialele, dar respectand normele pentru monumente istorice.
Huguette Martin, responsabil amenajari
Biserica a fost fondata in 1867 de ordinul calugarilor franciscani. In lipsa de fonduri pentru intretinere, a fost "desacralizata" si vanduta. Transformarea in hotel a durat un an si jumatate, iar lucrarile au costat peste 14 milioane de euro.

Rezultatul este un asezamant cu 60 de camere si cinci etaje care pare ca iti garanteaza o vacanta in Paradis. Arhitectii, constructorii si specialistii in amenajari interioare au avut un cuvant de ordine: pastrarea obligatorie a stilului neogotic al constructiei. Vitraliile, mai ales, confera fiecarei camere un incredibil aer de autenticitate.

Nu s-a facut insa niciun rabat de la confortul unui hotel modern de patru stele, pentru care vizitatorii platesc intre 139 si 380 de euro pe noapte, in functie de marimea si pozitionarea camerei. Exista bineinteles si sali de conferinte sau restaurante.

Hotelul nascut dintr-un spatiu sacru este adresat oamenilor de afaceri, dar si turistilor. In curand aici va fi organizata si o nunta, balul adica, nu slujba.

Ai sfaturi pentru cei care vor sa plece la drum? Stii totul despre un oras sau o tara? Ai fotografii spectaculoase sau vreo filmare care sa ilustreze cateva randuri? Trimite-ne povestea ta!


VIDEO PROTVPLUS.RO