Celebrele siameze ale anilor ’80, Lina si Gherghina, vin la "Happy Hour"

Ultima actualizare: 05-05-2012 04:54

Siamezele Lina si Gherghina Boaru au socat Romania anilor '80, cand s-au nascut lipite. O lume intreaga a aplaudat operatia de separare. Acum, gemenele candva nedespartite s-au instrainat. Se vor revedea intr-o editie speciala Happy Hour.


Mama celor doua femei isi aminteste ca ceea ce trebuia sa fie cea de-a patra sa nastere s-a tranformat intr-o poveste care a facut inconjurul lumii!

Pe 29 iulie 1982, Elena Boaru, femeia simpla din Botosani, a nascut siameze, lipite in dreptul inimii, de la stern la ombilic. In Romania anilor '80 nu se putea face nimic pentru ele, iar mama lor se temea ca fetele vor ajunge la un circ si le va vedea aratate cu degetul, umilite, batjocorite. La sase luni de la nastere insa, siamezele Lina şi Gherghina au avut parte de sansa vietii lor. In Elvetia, o echipa de 28 de medici s-a chinuit timp de zece ore pentru a le separa pe fete, iar in februarie 1983 Lina si Gherghina se nasteau din nou. Cazul lor a fost cel de-al treilea din lume ca gravitate, cu o operatie de separare care a reusit complet.

Dupa ce, la 18 ani, si-au jurat ca nu se vor desparti niciodata, femeile si-au ales drumuri diferite in viata, au ajuns sa traiasca la mii de kilometri distanta si nu s-au mai vazut de ani intregi.

Echipa Happy Houra mers acasa la mama fetelor, la Botosani, dar si in Oltenia, unde traieste in prezent Gherghina. Surorile sunt acum complet schimbate. Triste si sarace, ele locuiesc la mii de kilometri una de cealalta si au lasat in urma o mama care nu se poate obisnui cu instrainarea lor.

De pe Happylica, Catalin Maruta va asculta vineri povestea fiecareia: una munceste in strainatate, in Spania, in timp ce alta trudeste intr-un sat uitat de lume din Oltenia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO