Gheorghe Dinica are infectie cu stafilococ auriu. Medicii raman rezervati

Ultima actualizare: 21-10-2012 12:49

UPDATE: Doi germeni, destul de agresivi, i-au provocat maestrului Gheorghe Dinica infectia severa de care sufera. Anuntul a fost facut de medicii de la Spitalul Floreasca.

Acestia ii administreza actorului un tratament specific, pentru distrugerea microbilor, dar spun ca prognosticul ramane rezervat.

Bacteria Stafilococul Auriu si o ciuperca numita Candida au determinat infectia de care sufera maestrul Gheorghe Dinica. Asta au aratat analizele bacteriologice facuta pe secretii din trahee si pe probe de tegument.

Rezultatele analizelor au fost gata abia miercuri, astfel ca de acum tratamentul va fi unul specific. Pacientului ii vor fi administratate antibiotice care sa omoare acesti germni si astfel sansele de vindecare cresc.

Actorul Gheorghe Dinica este conectat la aparate si este ajutat sa respire. In plus este protezat renal, adica face si dializa din cauza insuficientei renale.

Starea generala a pacientului este stabila, anunta cei care il ingrijesc aici la Floreasca. Cei mai buni infectionisti i-au prescis un tratament cu antibiotice cu spectru larg si terapie pentru cresterea imunitatii.

Considerat unul dintre cei mai mari actori romani, Gheorghe Dinica a jucat in peste 60 de filme, de la debutul in 1963 in pelicula "Strainul". Printre acestea, "Dupa-amiaza unui tortionar", "De ce trag clopotele, Mitica?" si seria aventurilor Comisarului Moldovan. Memorabil ramane insa rolul lui Pepe din "Filantropica".

Dinica a jucat si in piese de teatru ca "Tache, Ianke si Cadar" sau "In numele trandafirului" si a lansat mai multe albume muzicale, in colaborare cu Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu.

In ultimii ani, publicul l-a putut urmari in telenovelele "Inima de tigan" si "Regina", iar recent in primul serial de epoca, "Aniela", toate productii ACASATV.

"Am fost un copil liber, nazdravan, curios, mai degraba crescut de strada si de prieteni decat de familie dar sufletul si mintea mea de copil au memorat doar farmecul strazii si al jocurilor de pustani. Nici nu mai stiu cate roluri am jucat cu trupa de amatori, zeci de personaje... Primul meu rol a fost cu o trupa de amatori de la Posta, iar eu interpretam rolul Locotenentului Stamatescu din piesa Titanic-vals de Tudor Musatescu. Eram pe scena si parca visam. Nici nu stiam ce se intampla cu mine. La un moment dat, m-au trezit niste aplauze din sala. Acelea au fost primele aplauze din viata mea. M-am suit pe scena si parca eram acolo de cand lumea", isi aminteste Gheorghe Dinica pe site-ul sau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO