Warren Beatty explica gafa uriasa de la premiile Oscar. "Am intrebat, dar n-am primit inca un raspuns"

Ultima actualizare: 02-03-2017 07:06
Warren Beatty, Oscar 2017

Warren Beatty s-a declarat la fel de uluit ca spectatorii si telespectatorii care au urmarit gala premiilor Oscar duminica seara, la Dolby Theatre din Los Angeles, care s-a incheiat cu un moment de soc si confuzie generala.

Starul american si Faye Dunaway au anuntat in mod eronat ca musicalul ”La La Land” a castigat premiul pentru cel mai bun film al anului, desi acest trofeu revenise de fapt lungmetrajului dramatic ”Moonlight”, informeaza revista People, citata de News.ro.

Trecand prin culisele de la Dolby Theatre, in drum spre Governors Ball, actorul Warren Beatty, in varsta de 79 de ani, a facut urmatoarea dezvaluire in fata unui mic grup de reporteri: ”Nu stiu nimic... Nu cred ca stie cineva. Am intrebat, dar n-am primit inca un raspuns”.

Faye Dunaway a anuntat, eronat, ca ”La La Land” era castigatorul categoriei ”cel mai bun film”, dupa ce s-a uitat pe furis la biletul pe care Warren Beatty il tinea in mainile sale si il privea de cateva secunde.

Abia dupa ce producatorii filmului incepusera deja sa sustina discursurile de multumire, organizatorii au anuntat ca ”Moonlight” era adevaratul castigator al celui mai important trofeu de la Hollywood.

”Am citit biletul care era in plic”, a spus starul american. ”L-am citit, dar nu am spus «La La Land». Mi-am spus: «E foarte ciudat, pentru ca scrie «cea mai buna actrita» pe bilet. Si am crezut ca, poate, era vorba de o greseala de tipar”.

”Asa cum planuisem, i l-am dat lui Faye”, a adaugat Warren Beatty, care tinea si atunci, in fata jurnalistilor, doua plicuri in mana. ”Asta e tot ce pot sa va spun despre acest subiect”.

Actorul a ajuns apoi la Governors Ball dupa incheierea galei Oscar, a pozat pentru fotografi si s-a salutat si imbratisat cu unii dintre prietenii lor, parand sa se afle intr-o stare de dispozitie foarte buna.

Cu cateva minute mai devreme, Warren Beatty s-a adresat telespectatorilor din lumea intreaga, vorbind spre o camera de filmat, imediat dupa ce devenise clar faptul ca ”Moonlight” era adevaratul castigator.

”Vreau sa va spun ce s-a intamplat”, a spus Warren Beatty pe scena. ”Am deschis un plic si pe biletul din interior scria «Emma Stone, La La Land». De aceea am aruncat o privire lunga spre Faye si apoi spre public. Nu am incercat deloc sa fiu amuzant”.

Lungmetrajul ”Moonlight” a castigat trofeul suprem - cel mai bun film al anului - la cea de-a 89-a editie a galei premiilor Oscar, dupa o gafa uriasa a organizatorilor. Actorii Warren Beatty si Faye Dunaway au anuntat, eronat, ca ”La La Land” a castigat trofeul.

In total, filmul ”Moonlight” a castigat trei premii, impunandu-se la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun scenariu adaptat” si ”cel mai bun actor in rol secundar”.

Musicalul ”La La Land” a triumfat in sase categorii - ”cel mai bun regizor”, ”cea mai buna actrita in rol principal”, ”cea mai buna regie artistica”, ”cea mai buna imagine”, ”cea mai buna coloana sonora” si ”cel mai bun cantec original”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO