Viata bate filmele SF! 2008 a fost Anul Androizilor
Cercetatori din lumea intreaga anunta ca se pregatesc sa scoata pe piata tot felul de roboti, care mai de care mai dornic sa ne usureze viata.
Daca e asa sau nu, ramane sa aprecieze fiecare dintre noi. Tot ce stim deocamdata este ca 2008 a fost decretat de specialisti Anul Androizilor.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Ca-i cheama Asimo, Asahi sau Kuronoi, androizii sunt capete de afis la orice prezentare de roboti din lume. Si cum de fiecare data, inventatorii lor merg mai departe in copierea comportamentului uman, nu ne mai mira nici micile iesiri ale robotilor.
Performanta cercetatorilor, de a crea roboti capabili sa redea sentimentele umane si mimica noastra faciala, ne fascineaza sau dupa caz ne dau fiori.
Desi, la prima vedere, crearea unui robot android pare doar o performanta tehnica, ea poate insemna mult mai mult. De exemplu, ne poate da indicii esentiale, despre functionarea propriului nostru corp.
Tot ce am vazut pana acum sunt roboti aflati in faze experimentale. Armata israeliana dispune insa de ceva vreme de un robot android functional pe teren. E drept, Guardium nu arata precum confratii sai, dar asta nu-l impiedica sa-si stabileasca singur traseul, in timp ce operatorul din centrul de comanda il indruma doar cand simte nevoia unei imagini detaliate.
Oricat de util, Guardium nu poate concura la capitolul popularitate cu androizii care fac curat, gatesc sau calca rufe. Adica visul oricarei gospodine moderne, pe care nu o mai multumesc nici menajerele.