Viata bate filmele SF! 2008 a fost Anul Androizilor

Ultima actualizare: 08-05-2012 23:10

Cercetatori din lumea intreaga anunta ca se pregatesc sa scoata pe piata tot felul de roboti, care mai de care mai dornic sa ne usureze viata.


Daca e asa sau nu, ramane sa aprecieze fiecare dintre noi. Tot ce stim deocamdata este ca 2008 a fost decretat de specialisti Anul Androizilor.

Ca-i cheama Asimo, Asahi sau Kuronoi, androizii sunt capete de afis la orice prezentare de roboti din lume. Si cum de fiecare data, inventatorii lor merg mai departe in copierea comportamentului uman, nu ne mai mira nici micile iesiri ale robotilor.

Performanta cercetatorilor, de a crea roboti capabili sa redea sentimentele umane si mimica noastra faciala, ne fascineaza sau dupa caz ne dau fiori.

Desi, la prima vedere, crearea unui robot android pare doar o performanta tehnica, ea poate insemna mult mai mult. De exemplu, ne poate da indicii esentiale, despre functionarea propriului nostru corp.

Tot ce am vazut pana acum sunt roboti aflati in faze experimentale. Armata israeliana dispune insa de ceva vreme de un robot android functional pe teren. E drept, Guardium nu arata precum confratii sai, dar asta nu-l impiedica sa-si stabileasca singur traseul, in timp ce operatorul din centrul de comanda il indruma doar cand simte nevoia unei imagini detaliate.

Oricat de util, Guardium nu poate concura la capitolul popularitate cu androizii care fac curat, gatesc sau calca rufe. Adica visul oricarei gospodine moderne, pe care nu o mai multumesc nici menajerele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO