Vedete si cenusa vulcanica la premiera mondiala a primului film din seria "The Hobbit"

Lord of the rings

Noua Zeelanda asteapta o adevarata ploaie de staruri, miercuri, la premiera mondiala a filmului "Hobbitul: O calatorie neasteptata", primul din noua trilogie turnata de Peter Jackson in acest arhipelag.

De asemenea, nu e exclusa si ploaie de cenusa, daca vulcanii din zona incep sa erupa, informeaza AFP.

Actrita Cate Blanchette (Galadriel) si actorii Elijah Wood (Frodo), Barry Humphries (Bolg) si Hugo Weaving (Elrond) vor pasi pe covorul rosu in fata a catorva mii de cinefili reuniti in capitala Wellington, decorata in culorile "Pamantului de Mijloc", universul fictiv creat in anii 1930 de scriitorul britanic J.R. Tolkien.

Martin Freeman, interpretul personajului Bilbo Baggins, si Orlando Bloom, interpretul elfului Legolas, aflat in aceasta perioada in Africa de Sud unde filmeaza pentru un alt proiect cinematografic, nu si-au confirmat deocamdata prezenta la eveniment.

Ian McKellen se intoarce in rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat si in trilogia "Stapanul Inelelor", alaturi de Martin Freeman in rolul principal, Bilbo Baggins, si de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluandu-si partiturile din "Stapanul Inelelor", in trilogia "Hobbitul" revin Cate Blanchett, in rolul Galadriel, Ian Holm, in rolul lui Bilbo cel in varsta, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, si Andy Serkis, ca Gollum.

Citește și
Reclama Hobit
"Stapanul inelelor" e in avion. Ghidul HOBITULUI cu instructiuni de siguranta in timpul zborului

Dupa succesul fenomenal al trilogiei "Stapanul inelelor", Peter Jackson, un cineast din Noua Zeelanda, a acceptat sa regizeze o noua trilogie, "The Hobbit". In Romania, primul film din aceasta serie va fi lansat pe 14 decembrie. "Nu cred ca voi mai face vreodata un film de acest fel, atat de impunator si atat de lung", a declarat Martin Freeman pentru Dominion Post.

Portrete uriase ale actorului britanic acopera fatadele imobilelor din capitala neozeelandeza, iar chipul sau a fost imprimat pe timbre si pe monede de colectie. Cele trei filme din noua trilogie, care au beneficiat de un buget de productie de o jumatate de miliard de dolari, spun o poveste care se petrece in Pamantul de Mijloc, cu 60 de ani inainte de actiunea din "Stapanul Inelelor".

Aventura urmareste calatoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expeditie de proportii epice, pentru a redobandi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusa masa de vrajitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alatura unui grup de treisprezece gnomi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar. Calatoria lor ii va purta in Tara Pustietatii, pe taramuri inselatoare, pline de goblini, orci si vrajitori.

Filmarile au fost insa marcate de numeroase incidente, incepand din 2006.

Cineastul mexican Guillermo del Toro trebuia initial sa treaca in spatele camerei de filmat, insa el a renuntat la rolul de regizor in 2010, dupa mai multi ani de tergiversari judiciare generate de drepturile ecranizare a cartii lui Tolkien. Cand filmarile au inceput in sfarsit in Noua Zeelanda, unde a fost turnata si trilogia "Stapanul inelelor", un conflict ce a avut la baza conditiile de munca ale echipei de filmare a repus sub semnul intrebarii acest proiect cinematografic.

Apoi, Peter Jackson s-a imbolnavit, iar filmarile au fost din nou amanate. "Blestemul hobbit-ului", potrivit unei expresii lansate de Martin Freeman, s-ar putea sfarsi intr-un nor de cenusa, daca cei doi vulcani din arhipelag, care prezinta semne ale unei presiuni crescande, vor incepe brutal sa erupa, asa cum se tem oamenii de stiinta.

 Muntele vulcanic Tongariro a expulzat cenusa pe 21 octombrie, pentru a doua oara in ultimele patru luni, dupa ce a "dormit" vreme de peste un secol. Muntele vulcanic Ruapehu, care era denumit "Muntele Osandei" in "Stapanul inelelor", inregistreaza si el o crestere puternica a presiunii si ar putea sa "se trezeasca" dintr-o clipa in alta.

Noua Zeelanda este situata pe Cercul de Foc al Pacificului, la intalnirea placii tectonice australiene cu cea a Pacificului, inregistrand pana la 15.000 de cutremure pe an si o activitate vulcanica insemnata. 

Cel de-al doilea film al trilogiei "The Hobbit" va fi lansat in cinematografe pe 13 decembrie 2013, in timp ce cel de-al treilea este asteptat in vara anului 2014.

Cele trei filme din trilogia "Stapanul inelelor" au obtinut incasari de aproape 3 miliarde de dolari pe plan mondial si au primit impreuna 17 premii Oscar.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
"Muntele Apocalipsei" a erupt. Specialistii avertizasera recent asupra unui pericol iminent

Prezentat in seria de filme "Stapanul Inelelor" ca Mount Doom (Muntele Apocalipsei sau Muntele de Foc), vulcanul Ruapehu din Noua Zeelanda a erupt miercuri, la ora locala 13.20.

"Stapanul inelelor" e in avion. Ghidul HOBITULUI cu instructiuni de siguranta in timpul zborului

VIDEO. Compania aeriana din Noua Zeelanda spera sa-i deprinda pe pasageri cu instructiunile de siguranta din timpul zborului.  

VIDEO. Au renuntat la viata de oras si traiesc in stil
VIDEO. Au renuntat la viata de oras si traiesc in stil "hobbit". Au case ca in "Stapanul inelelor"

Satui de viata de la oras, cativa britanici au decis sa o ia de la capat la tara. Dar nu oricum: inspirati din trilogia Stapanul Inelelor, orasenii si-au construit singuri case care aduc foarte mult cu locuintele hobbitilor.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.