TIFF 2017: Armand Assante: "Romania are o cultura a filmului incredibila". Cine-concert impresionat in Castelul Banfy

Ultima actualizare: 08-06-2017 07:14

Pe covorul rosu de la TIFF a pasit anul acesta si cunoscutul actor american Armand Assante. El revine la Cluj dupa 10 ani, pentru premiera unui film realizat in Romania.

O alta surpriza au avut-o cinefilii duminica seara, la castelul unde a fost proiectat un film mut din 1927, acompaniat de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania.

Armand Assante, de patru ori nominalizat la Globul de Aur, s-a comportat cu aceeasi modestie cu care a impresionat si acum 10 ani la Cluj. Fara pretentii speciale pentru cazare si meniu, actorul a mers la proiectii si s-a plimbat prin tot orasul. Luni a pasit pe covorul rosu la premiera filmului "The Wanderers", in regia lui Dragos Buliga.

Armand Assante joaca rolul unui vanator de vampiri care vine intr-un sat din Transilvania pentru a afla mai multe despre o intamplare neobisnuita petrecuta acolo.

Armand Assante: "Este o satira pe tema vampirilor, iubesc ideea pentru ca pune in antiteza intrebari pe care cu totii le avem, chiar daca are tema vampirilor nu asta e scopul filmului ci cred ca scopul lui este sa ridice intrebari la care oamenii contempleaza in viata: Este acesta sfarsitul povestii?"

In urma cu 10 ani, Armand Assante a venit la TIFF la premiera filmului "California Dreaming", in regia lui Cristian Nemescu, unde a jucat alaturi de actorul Razvan Vasilescu

Armand Assante: "Romania are o cultura a filmului incredibila si o istorie si o cultura uimitoare si cred ca importanta Clujului si a festivalului de Film Transilvania este ca trebuie sa promoveze artistii romani."

Duminica seara, cinefilii au fost invitati la un concert special, tinut la castelul de la Bontida.

Filmul mut „Metropolis" a adunat peste 3000 de curiosi. Coloana sonora a fost creata live de 65 de instrumentisti de la Filarmonica de Stat Transilvania."

In pelicula regizata de Fritz Lang, in 1927, actiunea se petrece intr-un oras gigant al viitorului.

In festival mai sunt programate trei cine-concerte in biserici istorice din Cluj. Biletele sunt in mare parte vandute.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO