Premieră pentru revista Playboy. Un model transgender, în pictorialul central

Ultima actualizare: 22-10-2017 19:33
Model transgender
playboy.com

Un model transgender va apărea, pentru prima dată, în pictorialul central al revistei Playboy. Este vorba despre Ines Rau, manechin francez care a mai pozat nud și în 2014.

 Ines Rau, un manechin francez care a mai pozat nud în Playboy într-un număr din 2014 și a lucrat pentru casele de modă Balmain și Vogue Italia, este primul model transgender care apare în posterul central, pentru prima dată în istoria de 64 de ani a revistei.

„Frumusețea fiecărei femei merită să fie apreciată. Nimeni nu merită mai mult să fie considerate femei (decât femeile transgender) care suferă abuzuri în mod frecvent și sunt tratate ca și cum nu ar valora nimic'', a spus Rau, în vârstă de 26 de ani, în primul interviu acordat media pe tema pictorialului.

Editorialul Playboy vine în contextul în care modelele transgender capătă vizibilitate în modă și media. În luna martie, ediția franceză a revistei Vogue a avut pentru prima dată pe copertă un model transgender, la fel și Marie Claire Spania, în 2016.

În luna august, gigantul industriei cosmetice L'Oreal a angajat primul model transgender, pe Munroe Bergdorf, să apară într-o campanie publicitară care celebrează diversitatea. A fost dată afară, câteva zile mai târziu, după ce i-a catalogat pe toți oamenii albi drept rasiști, într-un comentariu pe Facebook.

Aleasă de Hugh Hefner

Modelul a precizat că a fost aleasă personal de fondatorul Playboy, Hugh Hefner, care era militant pentru drepturile civile.

„Mesajele de încurajare pe care le-am primit de la oameni au fost extraordinare, deși unii îmi spun că sunt urâtă și că nu ar trebui să apar niciodată în Playboy'', a mai precizat ea.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor civile au apreciat pictorialul ca o acțiune cu impact pozitiv care aduce problema drepturilor persoanelor LGBT în atenția publicului.

„Femeile trans sunt tot femei. Nu poate fi contestat nici de comentatorii din media, nici de altcineva. O apreciem pe Ines pentru că a continuat să vorbească despre drepturile persoanelor trans din lumea întreagă'', a declarat purtătorul de cuvânt al asociației de binefacere pentru persoanele LGBT Stonewall.

Decizia stârnește controverse

Decizia ca Rau să apară în posterul central a suscitat numeroase comentarii pe rețelele de socializare. Un bărbat a comentat pe pagina de Facebook a revistei că „este ultima picătură, îmi pare rău, dar îmi plac femeile adevărate, nu cele care au 500 de operații''.

„Vor exista mereu răuvoitori. Dar dacă îi pot inspira pe oameni să se stimeze mai mult, atunci merită efortul'', a mai spus modelul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO