Mobilezi casa pe timp de criza? The One a fost in Franta si iti arata cum!

Ultima actualizare: 26-06-2012 00:04

Cum ne mobilam casa, daca o mai avem pe timp de criza? Sa investim mai mult sau mai putin in mobilier?


Raspunsul la toate aceste intrebari il puteti gasi intr-un reportaj realizat in colaborare cu revista The One, la targul de mobila Maison et Objet din capitala Frantei. Adica in locul care da tonul in materie de ce se poarta. 

Aici aflam, in fiecare an, care sunt tendintele in materie de design si decoratiuni interioare. Mai bine zis care sunt formele, obiectele, culorile si texturile ce vor fi maine la moda.

Ca sa intelegeti Maison et Objet reprezinta pentru pasionatii de design, ceea ce este saptamanei modei de la Paris, pentru industria de fashion. Toate numele mari se reunesc sub un singur acoperis, pentru a trasa tendintele.

In plus, in acest moment de criza financiara are loc si o explozie de creativitate. Asta pentru ca designerii trebuie sa lupte mult mai mult pentru a atrage interesul unei clientele afectate de recesiune.

Pe de o parte, vremurile tulburi au accelerat mereu inovatiile, iar pe de alta, oamenii prefera sa isi cumpere o mobila mai scumpa, dar mai buna si in primul rand mai trainica. Si daca tot am vorbit despre tendinte aflati ca inspiratia din natura ramane la moda.

Toate aceste minunate obiecte au la baza lemnul, frunzele si blana. De pilda, mobila este realizata din crengi, mesele sunt niste trunchiuri de copaci la fel ca in padure, covoarele sunt din piele de vaca, iar pernele au forme de pietre.

Apoi, unii dintre fabricanti, in dorinta de a face fata concurentei aparute pe pietele unde se produce mult si ieftin, creeaza cat mai multe obiecte sub semnaturi celebre. De exemplu, un mare fabricant de piane din Franta a apelat la designeri ca Andree Putman pentru a face dintr-un instrument musical, un obiect de arta pretios.

Si design'art-ul" a luat un avant remarcabil. Oamenii isi doresc din ce in ce mai multe obiecte-unicat, personalizate, realizate numai pentru ei, lucruri care devin valoroase si prin faptul ca nu mai exista nimic la fel.

Din fericire, culorile sunt iar in voga si nu mai vedem doar alb si negru. Obiectele au prins astfel viata, insufletite de rosu, verde sau galben.

Designerii s-au inspirat pentru 2009 si din universul profesional ori din cel al copilariei si au transformat o masa care imita paletii de incarcat marfa facuta din piatra sau una asemeni cutiilor de carton in mobilier.

La final descoperim si pavilionul consacrat tinerilor artisti care sunt, din fericire, tot mai numerosi. Acestia vin cu un aerul lor proaspat si ne propun obiecte dintre cele mai amuzante. Inca nu se gandesc la confortul si utilitatea creatiilor, ci la buna dispozitie a clientului. Si mai cred ca frumosul nu trebuie sa cunoasca nicio criza. 

Citeste și...
Si tu esti The ONE!
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO