Legea darii in plata a ajuns si in "Las Fierbinti", iar Firicel renunta la garsoniera. "O sa ma intrebe: Bai, esti prost?"

Ultima actualizare: 30-05-2016 06:58
Legea darii in plata a ajuns si in Las Fierbinti, ...
Legea darii in plata a ajuns si in Las Fierbinti, ...

Exasperat de datoria care nu i-a scazut dupa ani de zile de plata a ratelor, Firicel vrea sa predea bancii cheile garsonierei.
 

Nu este o scena din serial, ci situatia reala prin care trece Cuzin Toma, cel care ii da viata simpaticului personaj. Iar sansele de succes sunt mari.

Reporter: Ati postat un mesaj de solaridate pe Facebook...

Toma Cuzin: Da, este un mesaj de solidatitate, legat de creditele care au devenit o povara pentru oamenii care au luat credite, mai ales in franci elvetieni... Pentru mine personal a devenit un calvar.

Reporter: Care erau sansele sa duci un astfel de credit pana la final?

Toma Cuzin: Cred ca nicio sansa... M-am simtit pacalit. N-am stiut ca inainte de a face un credit va trebui sa fac si studii economice. Ne-au pacalit cu cursul valutar, cu clauze, dozanzi ascunse sau umflate. Intr-un contract de parteneriat, cred ca, la un moment dat, trebuie sa piarda ambii parteneri, nu doar unul.

Reporter: Ce ati cumparat, ce credeti ati luat?

Toma Cuzin: Am luat un credit de peste 40.000 de franci elvetieni, ar fi trebuit sa platesc in jur de 76.000 dee franci. Dupa 6 luni, au inceput sa creasca ratele si de la 1.000 - 1.200, am ajuns la platesc 2.600 de lei. Iar dupa 9 ani de zile, ajuns sa platesc in jur de 90.000... nu-mi explic

Reporter: Ce decizie ati luat?

Toma Cuzin: Darea in plata! Si sper sa faca mai multi oameni asta. Ma despart cu greu, pentru ca au fost 9 ani in care am investit, mi-am crescut copiii...

Reporter: Cum credeti ca va primi banca vestea?

Toma Cuzin: Cum am scris pe Facebook... O sa ma intrebe: "Bai, esti prost?", iar eu: "Bai, esti nebun?". Si asa o sa se termine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO