"Jackie" a avut premiera mondiala la Venetia. Natalie Portman o interpreteaza pe cea mai iubita prima doamna a SUA

08-09-2016 07:59


"Jackie", un film despre cea mai iubita prima doamna a Statelor Unite, a avut premiera mondiala la Venetia.
 

Pelicula, inclusa in competitia oficiala, i-a entuziasmat pe cronicarii care o descriu drept un portret "indraznet, pe niveluri multiple", al lui Jackie Kennedy.

Nici interpretarea oferita de Natalie Portman nu i-a lasat indiferenti pe criticii care ii dau actritei sanse la un al doilea Oscar.

Natalie Portman a pasit in fata jurnalistilor in compania regizorului chilian, Pablo Larrain, cel care a ales-o drept protagonista. Pentru premiera de gala, actrita de 35 de ani a purtat o rochie in alb si negru, din dantela eleganta.

In pelicula "Jackie", Natalie Portman o aduce la viata pe cea mai populara prima doamna din istoria Statelor Unite. Filmul reda zilele de dupa asasinarea presedintelui Kennedy, in 1963, dar face numeroase incursiuni in trecut, pentru a o arata pe Jackie "cu si fara masca."

Rolul nu a fost lipsit de provocari, dar nu a fost nici pe departe cel mai dificil din cariera sa, recunoaste Natalie Portman.

Natalie Portman: "Toata lumea stie cum arata, cum vorbea si cum mergea. Toti stiu cate ceva despre ea. Nu am mai jucat un asemenea personaj pana acum. Scenele din Casa Alba au fost filmate cu mare fidelitate, asa ca le poti pune alaturi de filmarile originale. Iar asta este un lucru inspaimantator."

Regizorul a tinut sa explice ca pelicula nu este o biografie.

Pablo Larrain, regizor: "Ce am incercat noi sa facem, folosind ustensilele fictiunii si cinematografiei, a fost sa cream o iluzie care vorbeste despre durere, frumusete, dorinta."

La finalul conferintei de presa de la Venetia, jurnalistii si fanii s-au imbulzit inspre Natalie Portman. Avand in vedere acest asalt neasteptat, actrita a parasit rapid sala, in compania unei garzi de corp, si nu a mai dat niciun autograf. La iesire, le-a zambit relaxata fotografilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO