Imagini spectaculoase cu dinozaurii din "Jurassic World". Cum arata cel mai spectaculos blockbuster al lunii in cinema
La mai bine de doua decenii de la lansarea primului "Jurassic Park", al patrulea episod al seriei se pregateste sa ia cu asalt cinematografele. Se numeste "Jurassic World" si are premiera in Romania vineri.
Steven Spielberg, care a regizat primele doua filme in anii 90, a fost producator executiv si s-a asigurat ca rezultatul este demn sa aiba numele sau pe generic. Pana sa invadeze marile ecrane, dinozaurii au invadat capitala Marii Britanii.
Actiunea din "Jurrasic World" se petrece la 22 de ani de la evenimentele din primul film, iar parcul de distractii imaginat acolo este complet functional.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nick Robinson, actor: "Totul merge bine pana incearca sa introduca un dinozaur nou, pentru ca numarul vizitorilor a scazut, oamenii nemaifiind impresionati de dinozauri."
Doar ca dinozaurul cu pricina se dovedeste imprevizibil si greu de stapanit, iar in cele din urma dezastrul se produce. Desi filmul e regizat de Colin Trevorrow, "mana" lui Steven Spielberg se simte la tot pasul, de la scenariu pana la mici detalii.
Colin Trevorrow, regizor: "La final, e o lupta intre doi dinozauri si e un moment cand se inclesteaza ca ursii, acela e copiat dupa o bataie a cainilor lui Steven in curte la el."
"Jurassic Park" a provocat o mica revolutie in 1993, pentru ca Spielberg a folosit efecte speciale inovatoare si roboti care imitau dinozaurii. Intre timp, a aparut imagistica generata pe computer, iar acum, majoritatea scenelor cu dinozauri au fost filmate cu faimosul ecran verde.
Nick Robinson, actor: "Era un brat de macara care tinea o minge de tenis si ti se spunea: "Asta e velociraptorul. Fugi!"
Ca sa se asigure ca respecta adevarul stiintific, echipa a colaborat cu paleontologul Jack Horner, caruia ideea unui parc asemenea celui din film nu i se pare nerealista.
Jack Horner, paleontolog: "In urmatorii 20 de ani, am putea avea animale asemanatoare dinozaurilor intr-un fel de gradina zoologica. Am putea sa o numim "Jurassic World."
Londonezii au avut parte de o mica avanpremiera cand s-au trezit cu niste dinozauri care pareau destul de reali in gara Waterloo. Totul a fost, desigur, pentru a promova apropiata premiera a filmului.