TIFF 2015: Cine este actorul roman care a primit premiul pentru intreaga activitate

07-06-2015 19:18


Se incheie 10 zile de sarbatoare la Cluj, unde Festivalul Internaţional de Film Transilvania si-a desemnat sambata seara castigatorii.

Un moment extrem de emotionant a fost acela in care actorul Marin Moraru a primit premiul de excelenta pentru intreaga cariera. Si tot un omagiu special a primit si actrita Nastasia Kinski, invitata de onoare la TIFF.

In ultima seara de la TIFF, cinefilii au luat parte la gala castigatorilor, organizata la Teatrul National din Cluj. Juriul a anuntat cele mai bune filme, dar pentru un singur om, spectatorii au aplaudat minute in sir.

Marin Moraru, un actor care de mai bine de 50 de ani incanta publicul din Romania, a primit premiul pentru intreaga activitate.

"Multumesc TIFF-ului, care azi implineste 14 ani, pentru onoarea si prietenia cu care m-a apreciat”, a spus actorul.

Comoara, filmul lui Corneliu Porumboiu recent premiat la Cannes, a primit la Cluj Premiul Zilelor Filmului Romanesc la sectiunea lungmetraj.

"Nu am mai fost de 5 ani aici, filmul a avut succes, sunt foarte bucuros", a spus Corneliu Porumboiu.

Celebra actrita de origine germana, Nastassja Kinski, a fost premiata pentru contribuţia adusa cinematografiei mondiale.

Vedeta a avut o relatie speciala cu Roman Polanski. Fascinat de frumusetea si talentul ei, regizorul i-ar fi platit cursurile de actorie. Iar filmul Tess, regizat de el, a facut-o apoi celebra in lumea intreaga.

Premiul cel mare, Trofeul Transilvania, si 15.000 de euro i-a revenit filmului "Incendiul" in regia lui Juan Schnitman din Argentina. Pelicula reda povestea unui cuplu tanar, care isi descopera problemele cind incearca sa cumpere o casa.

Ajuns la a 14-a editie, cel mai important festival de film din Romania, TIFF, a reusit sa fie anul acesta la inaltime:

"Daca ne uitam la cifre cred ca fost cel mai bun festival din toata istoria infiintari TIFF. Deja sunt peste 65.000 de spectatori”, spune Tudor Giurgiu, organizatorul festivalului.

Festivalul se va incheia duminica seara.

VIDEO PROTVPLUS.RO