Gatiti de Paste dupa retetele Principesei Margareta a Romaniei
Din colectia de meniuri adunate intr-o carte, unele au valoare sentimentala, altele sunt primite de la membrii altor case regale, cum ar fi Principele Charles sau Regina Sofia a Spaniei.
Am avut onoarea sa trecem pragul Palatului Elisabeta si sa gustam citeva preparate propuse de Alteta sa Regala, Principesa Margareta.
Multi dintre noi ar putea crede ca intr-o familie regala se gateste sofisticat. Dar principesa Margareta ne demonstreaza contrariul! Retetele simple si ingredientele de cea mai buna calitate sint reguli de aur, atit la mesele de zi cu zi, cit si la dineurile oficiale.
Alegeri 2024
13:29
Liderul partidului DREPT face apel la susţinerea Elenei Lasconi şi cere demisia şefilor serviciilor secrete
13:26
„Victoria șoc” a lui Georgescu, în presa străină. „Niciodată nu am văzut o asemenea creștere comparativ cu sondajele”
12:59
Vîlceanu: Trebuie să îşi asume răspunderea toată echipa. Demisia acum, toţi!
12:44
Analistul Cristian Pîrvulescu, despre surpriza rezultatelor din turul I: PSD a căzut în groapa pe care a săpat-o altora
La mesele pregatite de mama sa, Regina Ana, nu se prepara nimic complicat!
Aceasta este si una dintre explicatiile pentru care "Cartea Regala de bucate" are influentze din traditii culinare foarte diverse. Si "bucataria" cartii respective, procesul ei de creatie- a fost unul deosebit!
Au fost peste 50 de invitatii lansate in toata lumea. Si, cum s-au primit multe retete apetisante, a ramas suficient material si pentru un al doilea volum.
Tocmai de aceea, salatele cit mai diversificate nu lipsesc din meniul zilnic. Se consuma cu placere dovlecel cu sos de marar, fenicul, sparanghel, sfecla rosie cu mar, dovleac cu ghimbir, andive cu nuci si sos de miere.
Pastele fainoase, ca si multe alte influente din bucataria mediteraneana, ii stirnesc amintiri aparte. In vacantele petrecute la Florenta, bunica ei, Regina-mama Elena - gatea simplu si natural. Dar exista si alte surse de inspiratie, in acelasi stil!
Fie ca vorbim despre mese in familie sau despre adunari cu peste 20 de invitati, toate devin bucurii memorabile.
Masa din sufrageria mica, mai intima, este decorata acum cu vesela primita in dar de la Printul Charles.
Bucataria Palatului Elisabeta este atelierul in care se testeaza bunatati si se discuta fiecare punct din meniu.
Legumele, majoritatea rosii bine coapte, se taie bucati potrivite si se mixeaza. Atit! Iar la final- fiecare isi presara deasupra patratele de legume sote si bucatele de ou fiert, pentru mai multa consistentza si culoare.
Danemarca si am multe amintiri despre asta, cind eram foarte mica, si trebuie sa refac din memorie, dar am abandonat, n-am reusit. Am sunat acolo niste rude si mi-au spus ca ce-am inventat a fost bine, am reconstruit.
Se prepara din rubarba, proaspata sau pastrata la congelator, taiata rondele si fiarta cu zahar. La aceasta se adauga diferite fructe de padure. Pentru noi s-a ales varianta originara, prezentata si in carte. Aceasta contine coacaze rosii, plus putina zmeura. La final, pentru gust si prezentare artistica, se pune putina smintina dulce.
Astfel de preparate, usoare si gustoase, ilustreaza perfect un curent tot mai evident: acela bazat pe o alimentatie cit mai sanatoasa.
Virstinici si copii deopotriva sint in atentia Fundatiei "Principesa Margareta" tot timpul anului, nu numai acum, in preajma sarbatorilor. Iar maine, de Florii, cum este si onomastica Altetsei Sale Regale, masa va fi cu adevarat un prilej de bucurie!
Sursa: Pro TV
Etichete: paste, principesa Margareta, sarbatori, retete,
Dată publicare:
16-04-2011 20:38