Festivalul de Film de la Veneția 2020. Filmele cu cele mai mari șanse la câștigarea mult-râvnitului trofeu Leul de Aur

Ultima actualizare: 04-09-2020 19:53

"Oamenii nu ar trebui să fie prizonieri în propriile case. Antidotul este cinemaul", a spus regizorul Pedro Almodovar, prezent la festivalul de film de la Veneţia.

Cineastul spaniol a fost în centrul atenţiei în cea de-a doua seară a evenimentului, prezentându-şi primul scurtmetraj în limba engleză.

Regizorul Pedro Almodovar s-a prezentat regulamentar pe covorul roşu: cu masca la purtător, aşa cum au cerut organizatorii bienalei veneţiene.

Pedro Almodovar a venit la Festivalul de Film de la Veneția cu pelicula The Human Voice

 

Cineastul a venit anul acesta în oraşul lagună cu nouă său film - "The Human Voice", o adaptare a piesei de teatru a lui Jean Cocteau, la care Almodovar a visat de mai multe decenii.

Protagonista este actriţa britanică Tilda Swinton, recompensată deja la Veneţia cu un Leu de Aur pentru întreaga carieră. Tilda spune că şi-a dorit atât de mult să lucreze cu Almodóvar, încât a recurs inclusiv la rugăciunile unui călugăr.

În timpul conferinţei de presă, Pedro Almodóvar a spus că a fost o mare provocare pentru el să facă pentru prima dată un film în engleză, dar că a simţit şi o mare libertate faţă de ceea ce el a considerat "un experiment", după perioada de izolare dictată de pandemie.

Pedro Almodovar, regizor: „Izolarea ne-a arătat casele noastre ca pe nişte locuri în care suntem cumva prizonieri, acolo putem munci, ne putem face cumpărăturile, de acolo putem să ne găsim iubirea vieţii, putem face absolut orice, dar într-un mod sedentar. Găsesc că este foarte periculos. După părerea mea, antidotul este cinemaul, care este opusul tuturor acţiunilor menţionate."

Cu o durată de 30 de minute, scurtmetrajul a fost filmat şi editat în timp record, dar la Veneţia rulează în afara competiţiei.

"Quo Vadis, Aida?", coproducție cu participare românească

 

În schimb, pelicula "Quo Vadis, Aida?", o coproducţie cu participare românească, este în cursa pentru Leul de Aur de anul acesta.

Filmul, proiectat aseară în faţa juriului, spune povestea unei profesoare de limba engleză, Aida, care locuieşte în Srebrenica.

Atunci când oraşul ei natal este ocupat de armata sârbă, Aida şi familia ei, alături de 25.000 de concitadini, se refugiază într-o bază militară.

„Lovers”, produs de Nicole Garcia

 

Îi face concurenţă lungmetrajul "Lovers" a lui Nicole Garcia, a cărui proiecţie a avut loc tot aseară.

La eveniment a fost prezentă şi frumoasa Mădălina Ghenea, care, aşa cum era de aşteptat, a acaparat toate privirile pe covorul roşu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO