Electric Castle 2018. Ce a spus Damian Marley despre publicul din România

19-07-2018 08:08


Electric Castle 2018. Aşa cum ne-a obişnuit, ploaia şi-a făcut simţită prezenţa la petrecere încă din prima seară a Festivalului Electric Castle.

Chiar şi-aşa, zecile de mii de tineri au încins atmosfera pe melodii reggae, interpretate de celebrul Damian Marley - fiul lui Bob Marley, la Electric Castle. Ca să poată dansa până în zori, cei mai mulţi au venit în... "uniformă" - cu pelerine şi cizme de cauciuc.

Picăturile de ploaie nu i-au speriat deloc pe tinerii veniţi să petreacă miercuri seara la festival, în faţa Castelului Banffy din Bonțida. Zona a fost inundată mai degrabă de... voie bună!

Pentru cei mai mulţi spectatori, ţinuta pentru petrecere a constat în pelerine de ploaie şi cizme de cauciuc.

Tânără: "E foarte mişto atmosfera, pentru că şi plouă, e prima dată când vin şi nu mă aşteptam să mă distrez aşa tare. Am rămas fără gluga, dar e mai ok aşa, mă bucur de moment."

Bărbat: "Suntem veterani, ne-am obişnuit cu ploaia, ne simţim super fain."

Alţii au avut grijă să iasă în evidență datorită.. accesoriilor. Aflat pentru prima oară în România, jamaicanul Damian Marley - fiul lui Bob Marley - s-a declarat fascinat de publicul de la Electric Castle, dar şi de poveştile pe care le-a auzit despre ţara noastră.

Damian Marley, artist: "Sunt foarte mulţi oameni, deşi a plouat. Totul a fost foarte interactiv. Le spuneam „Ridicaţi mâinile!" și toată lumea era cu mâinile sus, până în spate de tot. Chiar mi-aş dori să revin aici, pentru că este clar că foarte multă lume îmi apreciază muzica. Am auzit și că este un castel al lui Dracula pe aici."

În cele 5 zile de festival, la Bonțida sunt aşteptaţi peste 120 de mii de turişti români şi străini. Şi, pentru ei, localnicii şi-au extins casele special. Pe o doamnă am întâlnit-o şi anul trecut, când îşi întâmpină oaspeţii de la Electric Castle.

Şi de această dată, locuinţa ei cu 15 camere va fi casă pentru 60 de persoane de la care primeşte câte 80 de lei pe noapte.

Femeie: "Pentru noi, vă spun sincer, a fost o mană cerească. Un noroc, deja oamenii şi-au renovat casele, şi-au făcut bai, suntem un fel de Vama Veche a Ardealului."

Pe de altă parte, organizatorii evenimentului se implică în viaţa comunităţii şi donează bani pentru castelul Banffy, dar şi pentru diverse proiecte sociale.

Joi seară, pe scenă principală a festivalului, sunt aşteptaţi JP Cooper, Icona Pop şi Netsky.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

 

VIDEO PROTVPLUS.RO