"Dracula: povestea nespusa", filmul hollywoodian in care Vlad Tepes face un pact cu Diavolul pentru a salva tara de turci

25-09-2014 08:15


dracula

Povestea temutului Vlad Tepes a aprins din nou imaginatia producatorilor de film.

Pelicula "Dracula: povestea nespusa" include episoade reale din istoria domnitorului roman, insa nu reuseste sa de desprinda de tot de povestea lui Tepes vampirul, imaginata de Bram Stoker.

Filmul ajunge in cinematografele de la noi din tara in aceeasi zi in care are premiera mondiala: pe 3 octombrie.

Pelicula porneste de la fapte istorice, dar se lanseaza rapid in imaginar. Vlad Tepes, domnitor curajos in lupta, insa necrutator cu hotii si lenesii, este nevoit sa faca un pact cu diavolul pentru a-si salva tara si familia de turci. Iar din simplu muritor ajunge vampir.

Domnitorul Vlad Tepes este interpretat de actorul britanic Luke Evans. "Am vrut sa spunem povestea omului din spatele personajului literar, al vampirului legendar. Am vrut sa fie dur, autentic, intunecat, nu un simplu cliseu."

Pentru Evans, acest rol este cel mai important din cariera, asa ca s-a pregatit intens la sala de sport si a urmat cursuri de manuire a sabiilor. Cel mai greu a fost sa se obisnuiasca cu extensiile de par si coltii de vampir. "Sunt destul de ascutiti si mi-am lovit buzele de cateva ori in timpul unor scene de lupta."

Pelicula este regizata de Gary Shore, iar Dominic Cooper il aduce la viata pe sultanul Mehmed al II-lea.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO