"Despre oameni si melci", in cinematografe: Muncitorii care isi vand sperma ca sa salveze ARO. VIDEO
"Despre oameni si melci" este o comedie a carei actiune se petrece in 1992, in Campulung Muscel. Fabrica de masini ARO a dat faliment si urmeaza sa fie privatizata intr-o saptamana.
Aceasta va fi cumparata de o companie franceza care intentioneaza sa o transforme intr-o crescatorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica ii are in prezent, doar 300 isi vor pastra locul de munca. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze pe colegi de la somaj si sa scoata uzina din faliment. Mai exact, ei vor sa mearga la o banca de sperma pentru a castiga suma necesara.
Filmul este cel de-al doilea lung metraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa "Legaturi Bolnavicioase", care a avut premiera in Romania in anul 2006.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In "Despre oameni si melci" spectatorii se vor bucura de prestatia unor actori romani indragiti precum Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda sau Alina Berzunteanu, dar si de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin si a fiului sau, Robinson Stevenin.
Jean François Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc.
Scenariul ii apartine lui Ionut Teianu, mutat in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul muzicii filmului. Filmarile au avut loc in diverse locatii din Bucuresti, Calarasi, Amara, Targoviste, Breaza si Ploiesti si s-au desfasurat pe parcursul a sase saptamani.
Filmul a obtinut finantare de la CNC in sesiunea din vara anului 2010 si a beneficiat de sustinere financiara atat din partea Eurimages, cat si a Programului MEDIA al Uniunii Europene. In plus, South Eastern Cinema Network (SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului.
HBO Romania a contribuit de asemenea la procesul de finantare a productiei. "Despre oameni si melci" este o coproductie romano-franceza, fiind produs de Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta).Actorul Andi Vasluianu, care joaca rolul principal: "Eu joc rolul unui lider de sindicat care vine cu o idee absolut nastrusnica sa salveze fabrica", a spus Andi Vasluianu.
Povestea din film este inspirata si din cazul privatizarii ARO. "Am cunoscut din intamplare pe cineva care a lucrat la ARO, dar era inainte sa stiu ca voi lucra in filmul acesta", spune Vasluianu. Cat despre experienta de a calatori cu o asemenea masina, actorul a povestit ca a avut experiente de genul acesta cand era mic, la tara. "Tin mine ca ma zguduia foarte tare", si-a amintit actorul amuzat.
Distribuitorii filmului, Transilvania Film si Ro Image, desfasoara o campanie de proportii ce are ca scop inregistrarea unui numar record de spectatori pentru un film romanesc si, totodata, si-au propus sa aduca aceasta productie in fata publicului din orase si zone care nu dispun de sali de cinematograf, prin metode alternative de proiectie. In avanpremiera, filmul poate fi vizionat miercuri, 12 septembrie, de la ora 20.30, la Cinema "Florin Piersic", joi, 13 septembrie, de la ora 20.30, la Cinema City din incinta Iulius Mall, iar miercuri si joi, de la ora 20.15, la Cinema Odeon din incinta Polus Mall.
Sursa: Mediafax
Etichete: filme, melci, oameni, andi vasluianu, ARO, privatizare, despre oameni si melci,
Dată publicare:
11-09-2012 12:06