Demi Moore, ravisantă la Cannes. Actrița de 61 de ani joacă într-un film horror. GALERIE FOTO

Demi Moore
Profimedia

Actriţa americană emblematică a anilor 1990 Demi Moore, cunoscută din filme precum "Ghost", "Striptease" şi "G.I. Jane", se află pentru prima dată pe afişul unui lungmetraj selectat la Festivalul de la Cannes.

"The Substance" este un film horror feminist regizat de cineasta franceză Coralie Fargeat, prezentat duminică în competiţia oficială, informează AFP.

"Este începutul celui de-al treilea act din cariera lui Demi, este ceva care ne inspiră", a declarat partenerul său din acest film, actorul american Dennis Quaid, într-o conferinţă de presă organizată luni.

"Substanţa" din titlul peliculei îi permite personajului care şi-o injectează să obţină "o versiune mai bună a lui însuşi, mai tânăr, mai frumos, mai aproape de perfecţiune".

Pentru Elisabeth Sparkle, o vedetă a emisiunilor TV de fitness, concediată la vârsta de 50 de ani - interpretată de Demi Moore, uimitoare pe măsură ce îmbătrâneşte artificial -, tentaţia este mare. Astfel se "naşte" avatarul ei, Sue - interpretată de Margaret Qualley, la fel de convingătoare în calitate de înger cât şi de demon -, care îi va călca pe urme şi se va confrunta cu un producător TV grosolan şi care întruchipează patriarhatul, jucat de Dennis Quaid.

Citește și
Criminalul a folosit „un nivel de deghizare fără precedent”. Noi detalii despre crima de la Brăila

Singura condiţie pentru ca ele să nu se pună reciproc în pericol: ambele trebuie să îşi împartă timpul în mod egal în lumea exterioară. Însă Sue vrea mereu mai mult...

Remarcată după ce a regizat un prim film horror despre viol ("Revenge", în 2018), Coralie Fargeat îşi îndreaptă de această dată atenţia asupra corpului feminin, "problematic când este mai tânăr, când nu este perfect sau este prea mare, precum şi apoi, când îmbătrâneşte.

"Asta are un impact masiv în viaţa femeilor şi condiţionează un număr uriaş de lucruri în societate. Corpul nostru ne defineşte, generează inegalităţi şi violenţă, inclusiv din partea noastră. Suntem aproape obligate să îl detestăm într-un fel sau altul şi el poate deveni primul nostru instrument de tortură", a declarat regizoarea de 48 de ani pentru AFP.

Cea mai bună provocare

Ea îşi ilustrează punctul de vedere "într-o manieră hiperbolică", cu ace şi sânge, "simboluri ale violenţei pe care trebuie să o suportăm ca femei".

Imaginea îngrijită, exploziile sângeroase, atât dezgustătoare, cât şi comice, precum şi actriţele din distribuţie, toate acestea reuşesc să susţină filmul "The Substance", care are o durată de 2 ore şi 20 de minute.

"Au fost destul de incredibile, şi-au asumat cu adevărat nişte riscuri. Se simte că filmul are consistenţă, există ceva care s-a legat între ele", a adăugat regizoarea franceză.

Cât despre Demi Moore, "ceea ce mi s-a părut genial a fost faptul că ei nu i-a fost frică nici să se dezvăluie, nici de ridicol. A fost un salt în necunoscut, iar ea a mers până la capăt, nu a renunţat la nimic".

"A fost cea mai bună provocare. Caut mereu materiale care mă împing în afara zonei mele de confort", a declarat vedeta americană într-o conferinţă de presă.

Deşi Demi Moore a spus că nu s-a simţit niciodată "anulată" din cauza vârstei sale (de 61 de ani), "această experienţă foarte brută, care îmi cerea să fiu vulnerabilă şi să mă expun din punct de vedere fizic şi emoţional, mi-a permis să mă accept mai bine aşa cum sunt", a adăugat ea.

În plin val al dezvăluirilor din epoca #MeToo, Demi Moore a mai spus că femeile "nu sunt împotriva bărbaţilor, ci doar a idioţilor".

Căutăm să fim iubiţi

De ce o regizoare franceză şi-a plasat intriga filmului într-un Hollywood fictiv şi a filmat în Franţa, dar în engleză şi cu staruri americane?

Pentru că în Statele Unite există, mai mult decât în Franţa, "această cultură a filmului de gen, a excesului, a non-realismului", iar Coralie Fargeat spune că "a crescut" alături de aceste lucruri.

Filmul de gen este acela care i-a indus "dorinţa de a face cinema", oferindu-i mai întâi "un debuşeu pentru viaţa cotidiană" şi permiţându-i mai apoi, în calitate de regizoare, "să creeze propriile coduri" şi să dezvolte o dimensiune artizanală pe care o apreciază.

Festivalul de la Cannes nu a rămas indiferent în trecut faţă de filmele horror care abordează tematica feminităţii, cel mai recent exemplu în acest sens fiind filmul "Titane", regizat de Julia Ducournau şi recompensat cu Palme d'Or în 2021.

Visează Coralie Fargeat la acelaşi destin? "Este, evident, ceva la care visezi, este cea mai frumoasă dintre recompense. Despre asta este vorba şi în film: 'căutăm să fim iubiţi'", a răspuns ea.

"După aceea, ştim că nu mai depinde de noi. Deja, faptul că am fost aici a fost o veste minunată. Dar, bineînţeles, cel mai mult m-aş bucura dacă filmul ar fi remarcat", a adăugat Coralie Fargeat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Ianis Hagi și-a dat acordul să semneze și se pregătește pentru transfer!
NEWS ALERT Ianis Hagi și-a dat acordul să semneze și se pregătește pentru transfer!
Citește și...
Mirror: Prințul Harry va câștiga o avere peste câteva săptămâni fără să miște un deget
Mirror: Prințul Harry va câștiga o avere peste câteva săptămâni fără să miște un deget

Ducele de Sussex urmează să moștenească o sumă mare de bani de la străbunica sa, Regina Mamă, avere pe care o va putea revendica când va împlini 40 de ani, în septembrie.

Selena Gomez a împlinit 32 de ani. Ce mesaj emoționant i-a transmis iubitul ei, Benny Blanco. GALERIE FOTO
Selena Gomez a împlinit 32 de ani. Ce mesaj emoționant i-a transmis iubitul ei, Benny Blanco. GALERIE FOTO

Selena Gomez a împlinit luni 32 de ani, moment pe care l-a sărbătorit alături de cei mai apropiați prieteni. Iubitul ei, Benny Blanco, a scris un mesaj emoționant pe Instagram, în care amintește despre prima dată când s-au întâlnit.

Prințul George a împlinit 11 ani. Ce fotografie a publicat familia regală cu ocazia aniversării sale
Prințul George a împlinit 11 ani. Ce fotografie a publicat familia regală cu ocazia aniversării sale

Prinţul George al Marii Britanii a împlinit luni vârsta de 11 ani, iar Palatul Kensington a marcat această ocazie specială prin publicarea unei noi fotografii care îl înfăţişează pe prinţ zâmbitor şi relaxat.  

Recomandări
Kremlinul amenință UE după anunțul privind activele confiscate: Astfel de acţiuni de furt nu pot rămâne fără reciprocitate
Kremlinul amenință UE după anunțul privind activele confiscate: Astfel de acţiuni de furt nu pot rămâne fără reciprocitate

 

Kremlinul a calificat marţi drept furt planul Uniunii Europene de a folosi dobânzile la activele ruseşti îngheţate pentru a finanţa sprijinul militar pentru Ucraina, şi a spus că va acţiona în justiţie pe oricine implicat în decizie, scrie Reuters.

Un copil de 3 ani a murit înecat în piscina pensiunii unde era cazat cu familia, în Delta Dunării. Ar fi fost nesupravegheat
Un copil de 3 ani a murit înecat în piscina pensiunii unde era cazat cu familia, în Delta Dunării. Ar fi fost nesupravegheat

Un copil de 3 ani a murit înecat în piscina pensiunii în care era cazat împreună cu familia, în localitatea Dunavățu de Jos, din Delta Dunării.

Kamala Harris a strâns 81 de milioane de dolari din donații în primele 24 de ore de la anunțul privind înscrierea în cursă
Kamala Harris a strâns 81 de milioane de dolari din donații în primele 24 de ore de la anunțul privind înscrierea în cursă

Vicepreședintele SUA Kamala Harris are sprijinul unui număr suficient de delegați democrați pentru a câștiga nominalizarea partidului pentru președinție, conform estimării delegaților CNN.