De nePERMIS! Vedete lasate fara carnet de conducere in 2009!

De nePERMIS! Vedete lasate fara carnet de conducere in 2009!

In anul in care aproape a trecut, politistii de la Rutiera au fost extrem de darnici cu personajele cunoscute pe care le-au tras pe dreapta. Le-au umplut de puncte pe unde le-au prins, ori de cate ori acestea au interpretat, dupa bunul plac, Codul Rutier.


Iar cand radarul a indicat periculos de multi kilometri peste suta, agentii nu s-au uitat deloc la numele din buletin al contravenientului. Chit ca acesta era om de fotbal, politician, manelist sau vedeta TV.

Campionul vitezomanilor celebri este, de departe, fostul atacant stelist Claudiu Raducanu. In luna august, acesta a “sprintat” pe autostrada Bucuresti-Pitesti cu 205 km/h, chiar in ziua in care ii expira o suspendare mai veche a permisului, dupa ce trecuse pe rosu. Credeti ca pedeapsa cu care era amenintat - pana la 3 ani de inchisoare - l-a lecuit pe “Blocnotes”? Raspunsul este NU. La doar o zi distanta, Raducanu s-a suit din nou la volan, fiind surprins de politisti pe strazile din Craiova. Cum sportivul este cercetat penal si pentru ca si-a snopit in bataie nevasta si soacra, are mari sanse sa intareasca primul 11 al... Nationalei de fotbal a detinutilor.

Performerul” de pe locul doi se invarte in acelasi univers al fotbalului. Ilie Penescu, fratele fostului finantator al echipei FC Arges, Cornel Penescu, a fost prins, in septembrie, gonind cu “numai” 204 kilometri la ora, tot pe autostrada Bucuresti – Pitesti. Cu o luna in urma, politistii ii ridicasera permisul pentru o „performanta” atinsa pe aceeasi ruta cu lipici la vitezomani: 177 km/h.

Mania vitezei i-a dat de furca si lui Cristi Tanase, de la Steaua. Inainte sa fie facut albie de porci de patron, presedinte si coechipieri pentru escapadele nocturne si prezenta fantomatica din teren, „speranta nationala” s-a impleticit in fata politistilor din Arges. Fani sau nu ai F.C.-ului din localitate, oamenii legii i-au luat permisul pentru trei luni, dupa ce radarul l-a inregistrat cu 107 km/h intr-un sat.

Citește și
nunti
RETROSPECTIVA Nuntile anului 2009! VIDEO
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Mai exista o categorie de soferi celebri, pe care tot judetul Arges i-a lasat fara carnete de conducere, chiar daca, teoretic, n-au gresit cu nimic in trafic. Pe lista sunt, printre altii, fotbalisti si bunii lor prieteni, manelistii. Fosti coechipieri la Dinamo, Adrian Ropotan si Cosmin Moti au primit cartonasul rosu de la politisti, care ii banuiesc ca si-ar fi obtinut permisele in mod ilegal.

Suspiciunile se leaga de modul in care acestia s-au facut brusc cetateni cu acte in judet, pentru a putea sustine acolo examenul auto.

In aceeasi situatie se afla si interpretul Vali Vijelie, care si-a facut mutatie in acelasi El Dorado al soferilor fara ambitie. Potrivit datelor din buletin, manelistul locuieste in padure, intr-o cabana parasita. In realitate, nici macar nu exista cineva care sa-l fi vazut macar prin zona.

Sa urle muzica de petrecere, caci tot in zona ne invartim! De data asta, ne dau motive de tastat Nicolae Guta si Sorinel Pustiu. Primul dintre ei a fost lasat de agenti fara permis si amendat cu 540 de lei, dupa ce a „zburat” pe un drum din judetul Sibiu cu peste 150 de kilometri la ora.

In cazul lui Sorinel, nu viteza a fost cea care l-a lasat pieton, ci faptul ca a depasit coloana de masini oprita la semafor. Politistii n-au inteles ca, probabil, a vrut sa fie “smecherul numarul 1” si in trafic si l-au pus sa „cotizeze” 300 de lei la buget. Desi numele nu-l recomanda, Sorinel Pustiu nu se afla la prima isprava de acest gen – in 2007, acelasi personaj a fost prins cu 111 kilometri la ora in localitate.

Fotbalistii de la Dinamo au reusit putine lucruri notabile in 2009. Nici seful “cainilor rosii”, Cristi Borcea nu face nota discordanta in lista noastra. Singura „performanta”, potrivit datelor Politiei Rutiere, este ocolirea neregulamentara a unui refugiu de tramvai, pe partea stanga. Drept rasplata, Borcea a primit trei puncte. Precizare pentru fani: sunt puncte de penalizare, nu se pun in clasament!

2009, an in care a fost inchis pentru ispasirea unei sentinte de 4 ani, pentru tentativa de omor, a inceput oricum prost pentru luptatorul Tolea Ciumac. In ianuarie, Tolea a fost amendat de politistii din Capitala, deoarece a fost prins la volan, desi documentul care-i da acest drept fusese emis de autoritatile din Republica Moldova. Cu aceeasi ocazie, a ramas si fara permis, dar doar pentru preschimbarea documentului. Macar daca ar fi scapat doar cu atat...

Agentii de la Rutiera s-ar fi jurat la orice ora din zi si din noapte ca au auzit toate scuzele posibile, pana sa o traga pe dreapta pe Monica Columbeanu. Tanara doamna a fost prinsa “defiland” prin Bucuresti cu 121 de kilometri la ora. “Nu sunt eu de vina ca masina mea prinde viteza asta in doar 5 secunde”, le-a spus Moni, care n-a scapat insa de pedeapsa deja clasica – 90 de zile fara permisul de conducere si amenda de 540 de lei. Maruntis... Iriiii!!!

Ceva mai rapid s-a miscat, pe sosea, Andrei, fiul fostului premier Adrian Nastase. Tot pe o strada din Capitala, tanarul a reusit sa atinga viteza de 141 de km/h, in conditiile in care limita legala, chiar si pentru el, ramane 50 (60, pe unele artere). Desi nu a obiectat, pe loc, Andrei Nastase a facut contestatie in justitie, pentru a-si recupera permisul.

Adomnitei, victima frictiunilor din PDL
Urcam stacheta vitezei, pastram sfera politicului si ajungem la Cristian Adomnitei, fost ministru al educatiei. Celebru pentru cele trei stele in plus pe care le-a remarcat doar dumnealui pe steagul Uniunii Europene si pentru ca s-a deplasat la propria-i casatorie cu elicopterul Ministerului de Interne.

Adomnitei a fost filmat de radar in timp ce “zbura” cu 155 km/h, undeva prin judetul Vaslui. Daca in fata elevilor de clasa a cincea a crezut ca are argumente, cand cu steagul, fostul demnitar n-a mai indraznit sa-i contrazica pe politisti.

Ca sa incheiem, trecem putin “baricada” pe partea cu baieti buni si amintim de Mircea Solcanu, prezentatorul “Povestirilor de noapte”, care a reusit sa obtina permisul de conducere anul acesta. “Imi doream de mult timp sa am si eu, ca toti oamenii”, spune vedeta AcasaTV. Noi ii uram sa ia aminte la cele de mai sus si sa procedeze in asa fel incat sa nu ajunga cap de lista in 2010. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
RETROSPECTIVA Mame/ Tati/ Botezuri 2009
RETROSPECTIVA Mame/ Tati/ Botezuri 2009

Ii cheama Christina, Lou, Zsolt sau Violet. Prenume obisnuite, la prima vedere. Numele asociat vine, insa, cu o mostenire grea: „mami” si „tati” sunt celebri. Sau, in cazul unora, isi doresc din tot sufletul...

RETROSPECTIVA Nuntile anului 2009! VIDEO
RETROSPECTIVA Nuntile anului 2009! VIDEO

Pe meleaguri autohtone, nuntile au fost fie foarte discrete, secretoase chiar, fie deschise alaiurilor de rude, prieteni, colegi de munca si... ziaristi. Pe la altii, s-a mers la castele in Venetia sau in insulele Caraibe.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.