Concursul "George Enescu" s-a incheiat duminica cu un spectacol de video mapping. "Cat exist, vreau sa cant"
A fost spectacol duminica pe cladirea Ateneului Roman din Bucuresti.
Timp de 15 minute, fatada cladirii a prins viata datorita unui spectacol de video mapping care a marcat incheierea Concursului George Enescu din acest an. "Visez fara incetare! Cat exist, vreau sa cant!" este visul lui George Enescu, pe care evenimentul l-a readus in fata publicului.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
Ateneul Roman si-a schimbat duminica fata datorita unui spectacol de video mapping aparte, care a marcat finalul Concursului George Enescu.
Acum cinci saptamani, organizatorii au lansat o aplicatie pentru telefon. Utilizatorii au raspuns la cateva intrebari si au aflat ce instrument li se potriveste. Apoi, si-au facut cunoscut visul, dar si pasii pe care ii urmeaza pentru a-l indeplini.
Cum poti visa? Este intrebarea de la care a pornit ideea acestui video-mapping. Iar raspunsul dat de concurentii festivalului dar si de oamenii de rand a fost unul usor. Poti visa ca un violoncelist, compozitor, violonist sau pianist, acestea fiind si cele 4 sectiuni ale festivalului George Enescu. Organizatorii au vrut ca aceasta transpunere pe peretii exteriori ai Ateneului roman sa fie despre cum iei atitudine in fata greutatilor de zi cu zi.
In cele din urma, au fost alese 20 de visuri, care au fost incluse in show-ul de lumina, culoare si proiectii 3D ce a transformat fatada Ateneului.
Oana Dumitrescu, directorul de comunicare al Concursului si Festivalului Enescu: "Visurile oamenilor sunt cele care schimba fatada Ateneului. Cata vreme oamenii dau forta visurilor lor isi traiesc viata urmandu-si visul pot sa schimbe societatea."
Concursul Geoge Enescu, care, incepand din 2014, are loc o data la 2 ani, s-a incheiat cu 3 concerte sustinute pe scena Ateneului de tinerii calificati in Finala de Pian.
Sursa: Pro TV
Etichete: festival, muzica, spectacol, ateneu, george enescu,
Dată publicare:
26-09-2016 07:54