Reactii dupa ce Vali Vijelie a cantat pe scena Conservatorului: "Am vrut la Ateneu, dar mi s-a parut prea mult"

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59

Manelistul Vali Vijeli starneste un tsunami printre muzicieni. In cel mai recent clip al sau, acesta apare cantand in Sala Mare a Conservatorului, alaturi de studenti ai institutiei.

Cel mai aspru critic al filmarii este dirijorul Razvan Apetrei. De cealalta parte, Rectorul Conservatorului sustine ca a acceptat proiectul, dar nu a intrat in detalii. In plin scandal, Vijelie puncteaza: melodia nu este o manea, ci un blues.

In videoclip, Vali Vijelie apare cantand alaturi de mai multi studenti la Conservator.

 Vali Vijelie: Nu e manea.
Reporter: Ce fel de muzica e?
Vali Vijelie: As incadra-o pentru ascultatorii mei la muzica de petrecere. E un blues, deci nicidecum o manea. Sa fiu sincer, am vrut sa filmez la Athenee, la Ateneul Roman, dar mi s-a parut ca-mi doresc prea mult.

Asa ca s-a multumit cu sala mare a Conservatorului, lucru care i-a deranjat pe unii muzicieni. Razvan Apetrei a criticat povestea pe pagina sa de socializare. Alte cateva sute de oameni au cerut explicatii conducerii universitatii de muzica. "Nu este vorba despre discriminare, este vorba despre faptul ca aici e o institutie de educatie muzicala, unde se predau genurile muzicii culte. Este ca si cum intr-o biserica nu se canta muzica disco si nu pentru ca am discrimina muzica disco, poate preotul chiar prefera muzica disco in viata particulara, dar nimeni nu se supara ca in biserica nu se canta disco. La fel si aici"

Conducerea universitatii spune ca solicitarea a venit din partea unui fost student dar si ca s-a incheiat un contract de inchiriere. 2 ore contra sumei de 330 de euro. Piesa lui Vijelie este un cover dupa o piesa italiana a anilor '70.

Irinel Anghel, muzicolog:"Traim intr-o lume in care amestecurile de toate felurile sunt posibile. Putem sa ne uitam la el poate cu o privire amuzata, ca la o creatie suprarealista, in care o sala de concerte. Destinatia muzicii clasice, ajunge practic decorul, cu orga cu tot, pentru o muzica care se trage din manea, dar nu este propriu-zis o manea."

Ideea de a filma videoclipul la Conservator i-a apartinut chiar interpretului Vali Vijelie.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO