Cel mai așteptat film thriller SF al anului, în cinematografele din România

Blade Runner 2049
InterComFilm

Cel mai așteptat thriller SF al anului se lansează pe marile ecrane, spre bucuria fanilor din toată lumea.

Continuare a filmului omonim din 1982, care a revoluționat cinematografia, „Blade Runner 2049” va rula, de vineri, 6 octombrie 2017, și în România.

Lansarea are loc simultan și în SUA, astfel încât românii sunt printre primii care văd producția Sony Pictures la cinema.

În anii '80, regizorul Ridley Scott surprindea și încânta iubitorii genului SF cu un film incomparabil, care a rămas încă în memoria colectivă prin perspectiva apocaliptică asupra viitorului.

Citește și
vanatorul de recompense 2049
"Vanatorul de recompense 2049", sequel al celebrului film SF din 1982, ajunge in Romania in octombrie: "Mediul e mai brutal"

Combinând două genuri aparent total diferite, science fiction şi film noir, Blade Runner a creat un nou stil: neo-noir cyberpunk - o adevărată revoluție din punct de vedere estetic, la vremea aceea, atât în cinematografie, cât și în lumea artistică, în general.

Și iată că, 35 de ani mai târziu, constatăm că anul 2019 nu este deloc departe - nici la propriu, nici la figurat - de (pre)viziunea lui Scott, iar noul thriller SF „Blade Runner 2049” ne poartă imaginația și mai departe în viitor. Dincolo însă de conceptul inedit și de scenografia spectaculoasă, filmul propune întrebări mereu actuale despre condiția umană: ce ne defineşte, cine suntem şi încotro ne îndreptăm.

Ridley Scott, cunoscut pentru celebrele producții “The Martian,” “Gladiator”, trece de data aceasta la cârma producției, delegându-i regia lui Denis Villeneuve, autorul apreciatelor filme “Arrival” și “Prisoners”). Scenariul este semnat de Hampton Fancher şi Michael Green, pe baza unei povești inspirate de personajele din romanul Do Androids Dream of Electric Sheep? al lui Philip K. Dick.

Distribuiți în rolurile principale încă dinainte de a fi scris scenariul, Harrison Ford și Ryan Gosling dau viață personajelor-cheie ale poveștii. Mai mult decât atât, Ford reintră în pielea aceluiași Rick Deckard interpretat cu 35 de ani în urmă.

În 2049, în același Los Angeles întunecat și deprimant, soarta lumii pare mai sumbră ca niciodată. Agentul K de la Poliția Los Angeles (interpretat de Ryan Gosling) descoperă un secret periculos, ce pune la îndoială deosebirea dintre oameni şi replicanți – imitații cu înfățișare umană, ba chiar dintre umanitate şi tehnologie.

Descoperirile ar putea arunca omenirea în haos, așa că agentul K pornește în căutarea lui Rick Deckard (Harrison Ford), fost polițist / blade runner, dispărut de 30 de ani, și singurul care îl poate ajuta. Deckard are însă motive să stea ascuns: spre binele umanității, secretele trecutului trebuie să rămână îngropate.

Între timp, enigmaticul Niander Wallace (Jared Leto) lucrează obsesiv la perfecționarea replicanților, pe care-i consideră indispensabili pentru supravieţuirea speciei umane, atâta timp cât se supun întru totul acesteia. Dar, cum nu poate crea prea multe exemplare, viitorul societății este cum nu se poate mai incert.

Cu ani în urmă, descoperirile sale în domeniul hranei modificate genetic au salvat omenirea de foamete și... l-au și îmbogățit. Va reuși oare să repete succesul?

Noua producție respectă moștenirea primului “Blade Runner”, menținând stilul care l-a consacrat, dar îi imprimă și o personalitate proprie, astfel încât atât fanii fideli ai filmului, cât și noile generații de cinefili vor fi la fel de încântați să descopere noua poveste.

Pentru a spori veridicitatea, echipa de filmări a utilizat cât mai puţin imaginile realizate pe calculator sau cu ecran verde, preferând să creeze decoruri reale pe platoul de filmare.

Filmul impresionează și prin distribuția multi-premiată: Ryan Gosling (nominalizat la Oscar pentru rolul principal din “La La Land”), în rolul lui K, Harrison Ford (pentru filmele “Star Wars”, “Witness”), care reia rolul lui Rick Deckard, şi Jared Leto (posesorul unui trofeu Oscar® pentru rolul secundar din “Dallas Buyers Club”).

În distribuție se regăsesc și Dave Bautista, Robin Wright, Ana de Armas, Sylvia Hoeks etc.

Nerecomandat sub 15 ani, filmul de 163 de minute rulează în cinematografe din 6 octombrie în versiunile 3D, 4DX, IMAX 3D, Dolby Atmos.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Harrison Ford și Ryan Gosling își promovează filmul
Harrison Ford și Ryan Gosling își promovează filmul "Vănătorul de recompense 2049"

La 75 de ani, Harrison Ford este neobosit. Actorul îşi promovează cea mai nouă pelicula, "Vănătorul de recompense 2049", în care joacă alături de mult mai tânărul Ryan Gosling.

"Vanatorul de recompense 2049", sequel al celebrului film SF din 1982, ajunge in Romania in octombrie: "Mediul e mai brutal"

Povestea din "Vanatorul de recompense", considerat cel mai bun film SF din istorie, merge mai departe. Pelicula din 1982 i-a entuziasmat pe critici, desi, initial, nu a fost foarte bine primita de public.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.