Cazul care ar putea duce la arestarea producătorului Harvey Weinstein

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Zeci de femei l-au acuzat pe producătorul Harvey Weinstein de agresiune sexuală şi chiar de viol. Dar foarte puţine au depus plângeri penale şi, în cazul multora, faptele s-au prescris deja.

Acum, însă, poliţia din New York are un caz care ar putea duce la arestarea mogulului de la Hollywood. Şi Steven Segal a fost acuzat de hărţuire sexuală, de Julianna Margulies, cunoscută pentru rolul din serialul de succes „Soţia perfectă".

O efigie imensă, înaltă de 11 metri, a producătorului Harvey Weinstein a fost incendiată în „Noaptea focurilor de tabără". Este o sărbătoare tradiţională britanică, ce aminteşte de un eveniment istoric de la începutul veacului al 17-lea, aşa numitul „complot eşuat al prafului de puşcă", când uneltitorii au vrut să arunce în aer clădirea parlamentului.

Weinstein a fost „ars pe rug", în mod simbolic, după ce mai bine de 60 de femei l-au acuzat de hărţuire sau agresiune sexuală.

Cea mai recentă acuzaţie vine de la Paz de la Huerta, actriţa de 33 de ani cunoscută pentru rolul din serialul „Imperiul din Atlantic City". Ea susţine că Weinstein a violat-o de două ori, la sfârşitul anului 2010. Spre deosebire de alte acuzaţii, acest caz e diferit. Faptele nu s-au prescris, iar actriţa colaborează cu poliţia pentru adunarea probelor, inclusiv mărturii de la cei cărora li s-a destăinuit atunci.

Poliţia spune că, de data aceasta, s-ar putea ajunge la urmărire penală, poate chiar la arestarea mogulului decăzut.

Robert Boyce, detectiv în Poliţia din New York: „Dacă acest om ar fi încă în New York şi faptele ar fi recente, ne-am duce imediat şi l-am aresta, fără îndoială."

Reporter: „Ce anume face povestea ei atât de credibilă?"

Robert Boyce, detectiv în Poliţia din New York: „Capacitatea de a descrie fiecare mişcare de la momentul infracţiunii, unde era, unde s-au întâlnit, unde s-a întâmplat şi ce a făcut el."

Actriţa spune că l-a întâlnit pentru prima oară pe Harvey Weinstein pe când avea 14 ani şi juca într-un film produs de el. 12 ani mai târziu, când Weinstein s-a oferit să o ducă acasă cu maşina de la un club, nu i s-a părut nimic suspect. Totul s-a schimbat când au ajuns în apartamentul ei din New York, a declarat ea postului CNN.

Paz De La Huerta, actriţă: „Mi-a ridicat rochia, şi-a desfăcut pantalonii şi... da, m-a violat."

După aproape două luni, a făcut-o din nou, susţine ea.

Paz De La Huerta, actriţă: „Prima oară am fost complet şocată şi s-a întâmplat foarte repede. A doua oară, eram îngrozită de el. Am spus "nu" într-un milion de feluri în care am ştiut să spun "nu"."

Şi Julianna Margulies spune că nu a primit un rol după ce a refuzat avansurile sexuale ale celebrului producător.

Pe de altă parte, actriţa - cunoscută pentru rolurile din serialele „Soţia perfectă" şi „Spitalul de Urgenţă" - l-a acuzat pe Steven Segal de hărţuire sexuală. Actriţa spune că, la începutul anilor '90, a dat probă pentru un rol în filmul „Cartierul Crimei", cu Steven Segal în rol principal. O asistentă de producţie ar fi invitat-o, pentru probă, într-o cameră de hotel, unde o aştepta Segal.

Cu pistolul aşezat ostentativ, la vedere, starul i-ar fi cerut să-l lase să îi facă masaj, dar ea l-a refuzat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO