Decesul actriţei Betty White a survenit la şase zile după un atac cerebral

Ultima actualizare: 12-01-2022 09:01
Betty White
Getty

Decesul actriţei Betty White, care a avut o carieră de peste şase decenii în comedie, cunoscută pentru serialul „The Golden Girls”, a survenit la şase zile după un atac cerebral, potrivit certificatului de deces, informează AP.

 

Betty White a murit pe 31 decembrie 2021, la vârsta de 99 de ani.

Îndrăgita actriţă, căreia i-au adus omagii preşedintele Joe Biden şi legendarul autor Mel Brooks, a murit în casa ei din Brentwood (Los Angeles), după ce, pe 25 decembrie suferise un atac cerebral, potrivit certificatului.

Trupul ei a fost incinerat, iar rămăşiţele sale au ajuns vineri în posesia lui Glenn Kaplan, cel care urmează instrucţiunile lăsate de White.

Numele legal al actriţei a fost Betty Marion Ludden. Ea a luat numele soţului său, Allen Ludden, cu care a fost căsătorită între 1963 şi 1981.

Betty White ar fi împlinit vârsta de 100 de ani pe 17 ianuarie 2022.

Stela Popescu a suferit un AVC cu două zile înainte să moară

Medicii au stabilit că actrița Stela Popescu a murit, în 2018, din cauza unui atac cerebral vascular. Aceasta a participat cu două zile înainte de moarte la gala femeilor de succes. Artista a urcat pe scenă ca să își ridice premiul pentru întreaga sa carieră. Felul în care vorbea actrița, în vârstă de 81 de ani, i-a făcut pe cei din jur să își dea seama că ceva nu este în regulă cu ea.

În acele momente, spun medicii, Stela Popescu suferea un atac vascular cerebral. O zonă a creierului nu mai era irigată cu sânge, iar asta îi afecta acțiunile.

Ulterior, Stela Popescu a suferit cel mai probabil un al doilea atac cerebral vascular, de data aceasta hemoragic și a murit. Era singură în locuință și a fost descoperită abia a două zi, la prânz, când a venit în vizită fiica adoptivă.

Medicii spun că simptomele sunt ușor de identificat când o persoană suferă un atac vascular cerebral.

De obicei, după ce are loc atacul, sunt afectați centrii nervoși ai feței și gura poate deveni asimetrică, ochiul sau obrazul căzute, persoana are dificultăți de vorbire, este incoerentă, confuză. Când îi cereți să ridice ambele brațe, nu va reuși să o facă în mod egal, pentru că o parte a corpului este mai afectată de atac.

Pe măsură ce starea se agravează, lista simptomelor se lungește și apar:
- amorțeli,
- tulburări de vedere la un ochi sau la ambii,
- amețeala, pierderea echilibrului sau a coordonării
- dureri de cap severe fără o cauza cunoscută.

Medicii spun că pacienții ajung cu întârziere prea mare la spital, când ar trebui să vină în maxim 90 de minute de la producerea atacului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO