Actorii de la Hollywood cunoșteau comportamentul abuziv al producătorului Weinstein

Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Joi 12 Octombrie 2017 12:42
Categorie: Entertainment

După şoc, a venit momentul examenului de conştiinţă. Dezvăluirile incredibile despre producătorul Harvey Weinstein ridică o sumedenie de întrebări despre ipocrizia şi cultura compromisului în show-bizz.

Reputaţia lui Weinstein de mogul care se foloseşte de influenţa lui, pentru a abuza şi hartzui tinere actriţe, era, în realitate, binecunoscută la Hollywood. Între timp, Weinstein s-a internat într-o clinică europeană că să-şi trateze „dependenţă de sex".

Câteva zile, actriţe mai mult sau mai puţin faimoase şi premiate au revărsat în presă un potop de mărturii copleşitoare, iar observatorii au mimat convingător şocul.

Devine, însă, tot mai clar că purtarea abuzivă a lui Weinstein era ceva arhicunoscut la Hollywood. Se bârfea copios pe seama lui şi, de ani de zile, el era subiect de glume în seriale populare. S-a întâmplat de mai multe ori în producţia NBC „30 Rock".

De pildă, în sezonul din 2012: „ Oh, scuteşte-mă, nu mă tem de nimeni din show-business. Am refuzat avansurile lui Harvey Weinstein de trei ori. 3 din 5...”

Ba mai mult, iată ce compliment au primit cele cinci actriţe nominalizate la Oscar pentru rolul feminin secundar, în 2013: „Felicitări, doamnelor nu mai trebuie să va prefaceti atrase de Harvey Weinstein.”

Asta n-a împiedicat, miercuri, Academia, care decernează râvnitele statuete, să dea publicităţii un comunicat în care califică purtarea lui Harvey Weinstein „drept respingătoare, lipsită de etică şi contrară înaltelor standarde din lumea filmului".

Unul dintre autorii investigaţiei publicate de revista The New Yorker oferă câteva explicaţii pentru conspiraţia tăcerii.

Ronan Farrow, The New Yorker: „Toate cele 13 femei pomenite în acest material vorbesc despre o cultură a fricii şi a tăcerii. De un vast mecanism menit <

Rămâne întrebarea cum de au tăcut chiar toate actriţele, unele supervedete care se bucură de credibilitate şi statut indestructibil la Hollywood.

Pe de altă parte, jurnaliştii îi cer socoteală procurorului din Manhattan pentru hotărârea de a nu fi deschis dosar, după ce o actriţa l-a acuzat pe Weinstein de viol ori după înregistrarea audio în care mogulul invită insistent un fotomodel în camera lui de hotel.

Cy Vance, procuror Manhattan: „Accept orice critici, dar deciziile mele s-au bizuit pe lege.”

Cu alte cuvinte, nu existau suficiente probe pentru a-l inculpa.

Paul Callan (CNN), analist: „Cazul a fost gestionat deficitar, dar - pe de altă parte - nu ştiu dacă i-aş putea contesta decizia finală (de a nu-l pune sub acuzare).”

Procurorul Cy Vance este, totuşi, într-o postura vulnerabilă, întrucât în campania lui de realegere a primit o donaţie de 10.000 de dolari de la unul dintre avocaţii lui Weinstein.

Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow, hărțuite sexual de producătorul Harvey Weinstein
Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow, hărțuite sexual de producătorul Harvey Weinstein
VIDEO PROTVPLUS.RO
oscar
Scandal la Oscaruri. Cineaștii condamnă excluderea a 5 categorii importante
Scrisoarea lui Kamara pentru băiețelul său bolnav. Ce reacție a avut fosta soție
Cine va prezenta cel de-al 6-lea sezon al emisiunii ”Visuri la cheie”
Gwyneth Paltrow vrea să dea unui gândac numele unui fost iubit
Topul celor mai bine îmbrăcate vedete, realizat de revista People
Valentine's Day: cadouri de 8.000 de dolari. Se poate plăti și cu Bitcoin
frozen elsa
VIDEO. Disney a lansat primul trailer pentru ”Frozen 2”. Când apare în cinematografe
Fotografia care putea să-i aducă sfârșitul unui rapper. S-au tras 10 focuri de armă
Filmul romantic lansat înainte de Valentine s Day. De ce a venit Miley Cyrus la premieră
Oscar 2019. Premiile anunţate în pauzele de publicitate ale galei
Cât costă cea mai scumpă ciocolată din lume. Se produc doar 600 de tablete pe an
Rapper împușcat de 6 polițiști, în timp ce dormea în mașină. Susțin că „se temeau” de el