A început Carnavalul de la Rio: ”Petrecăreților le plac LED-urile”


Ultimul update: Sambata 02 Martie 2019 11:24
Data publicarii: Sambata 02 Martie 2019 10:06
Categorie: Stiri Turism

Odată cu venirea primăverii la noi, a început și Carnavalul de la Rio. Cum sunt numeroase petreceri în aceste zile, toți participanții se străduiesc să fie cât mai strălucitori.

Așa că nu e de mirare că înfloresc afacerile creatorilor de costume și accesorii.

De asemenea, au mult de lucru și cei responsabili cu machiajul special, adică "poleiala" de sărbătoare.

În Brazilia, toată lumea petrece cu ocazia carnavalului. Și este concurență mare între cei care confecționează costume. Un designer, de pildă, creează accesorii din materiale prietenoase cu cei care adopta un stil de viață vegan.

Joao Bastos, designer: "Nu folosim pene. Eu sunt vegan și nu folosim absolut nimic de origine animală la costumele și accesoriile pe care le creăm aici. Pentru aceste accesorii care se poartă pe cap am folosit, ca alternativă la pene, pămătufuri de curățat praful."

Și machiajul joacă un rol foarte important în aceste zile de sărbătoare. Și la acest capital a apărut, în ultima vreme, grijă pentru mediul înconjurător.

Maira Inae, proprietara unui brand de machiaj: "Noi propunem un machiaj cu fard biodegradabil. Cei mai mulți oameni nu știu, dar fardul este făcut, de obicei, din microparticule de plastic, foarte periculoase pentru mediu, pentru că ajung în canalizare și nu pot fi filtrate de stațiile de epurare."

Indiferent de ținuta aleasă, un lucru este cert - toată lumea străluceste la petreceri.

Maria Clara, model: "Carnavalul înseamnă strălucire. Cu cât strălucim mai mult, mai ales în aceste momente în care e nevoie de rezistență politică, cu atât transmitem mesajul nostru mai limpede. Luciul cu care ne împodobim este și un act politic."

Jamille Tesarin, designer: "Multă culoare, foarte strălucitor. Acest model e favoritul tuturor. Are ceva în genul creațiilor lui Salvador Dali, psihedelic."

Gika Vereza, designer: "Sunt multe 'blocos' care abia încep după lăsarea întunericului, iar petrecăreților le plac LED-urile. Multora le place să sclipească în întuneric."

Momentul culminant al carnavalului este spectacolul oferit de școlile de samba. Însă există multe alte petreceri în această perioada.

Amanda Tamarozzi, model: "Sunt baluri, sunt 'blocos' (petreceri de stradă cu orchestre), alte genuri de petreceri."

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

FULLSCREEN
A început Carnavalul de la Rio: ”Petrecăreților le plac LED-urile”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO