300 de tineri se ocupa de organizarea TIFF. "Comoara" lui Porumboiu, proiectata intr-un cinematograf in aer liber
Pasionati de filme, peste 300 de tineri sunt implicati in organizarea Festivalului International de Film Transilvania.
Voluntari sau platiti, sunt peste tot: impart pliante, ii primesc pe cei peste 800 de invitati straini si au grija ca iubitorilor de film sa nu le lipseasca nimic.
Miercuri, unii dintre ei au putut sa urmareasca intr-un decor special, cu sculpturi din fan, filmul "Comoara", regizat de Cornel Porumboiu, proaspat premiat la Cannes.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Putin dupa apusul soarelui, dealurile din satul Vlaha, aflat la cativa kilometri de Cluj Napoca, au prins viata. Iubitorii de film s-au instalat pe scaune, rogojini sau direct pe iarba, ca sa vada "Comoara".
"Pentru prima data la TIFF locatia asta mi s-a parut chiar o idee super" a spus una dintre tinerele prezente la TIFF.
Cinematograful in aer liber a avut drept decor creatiile din paie semnate de Erno Bartha. Unele au fost expuse si la Londra, in 2012, in cadrul Jocurilor Olimpice.
Erno Bartha, sculptor: "Este un loc pe care initial l-am creat pentru mine dar vazand cati doritori sunt am impartit acest lucru, bucuria fiind mai mare."
Aceste evenimente din cadrul festivalului se desfasoara fara probleme, pentru ca organizarea este impecabila, spun cei care vin anual la Cluj.
Daniel, elev in clasa a X-a la un liceu din Cluj, este unul dintre cei 300 de voluntari de la festival. 600 de tineri si-au depus CV-ul pentru acest post, insa doar jumatate au fost acceptati. Daniel imparte pliante sase ore pe zi la festival, dupa care poate vedea seara orice film isi doreste.
Daniel: "Sunt la departamentul de promovare si trebuie sa impart in fiecare zi ziarele, sa lipesc afisele. Pana acum e o experienta geniala, merita! Le spun tuturor sa vina si la anul voi reveni. Ma tine mereu in priza."
Horia lucreaza la SMURD, dar l-a fermecat atmosfera de la TIFF. Si-a luat special concediu pentru aceste zile si pentru o saptamana conduce o limuzina cu care se plimba invitatii speciali ai festivalului. Horia este platit pentru serviciile sale.
Horia Crisan: "Este diferenta pentru ca eu lucrez intr-un sistem unde se salveaza vieti si tot timpul esti in actiune si aici part time esti mai detasat. Sunt obosit, dar satisfacut!"
Si Cosmin, un pilot de 24 de ani, este incantat sa lucreze pentru TIFF in aceste zile. Si el conduce o limuzina in care spera ca va urca si una dintre invitatele de onoare ale festivalului, actrita Nastassja Kinski.
Cosmin Pop: "Am venit la TIFF prima data acum patru ani ca voluntar si dupa doi ani de voluntariat am vrut sa schimb putin. Am zis ca iau o pauza si vin la TIFF"
Voluntarii primesc la final recomandari si o adeverinta ca au lucrat la Tiff.