(P) Ursus Breweries a publicat Raportul de Dezvoltare Durabilă și prezintă călătoria sa spre o afacere mai sustenabilă

ursus
Pro TV

Ursus Breweries a publicat cel de-al șaptelea Raport de Dezvoltare Durabilă.

 Aferent perioadei 2021-2022, acesta evaluează, conform standardelor internaționale Global Reporting Initiative (GRI), progresul făcut de companie în ceea ce privește aspectele legate de guvernanță, sociale și de mediu.

Liderul pieții de bere din România, Ursus Breweries este un actor-cheie din economia locală și a realizat contribuții 567 milioane de lei la bugetul de stat în anul 2022. Printre inițiativele care asigură evoluția companiei înspre un ecosistem mai sustenabil, se numără și inaugurarea unei instalații de recuperare a energiei la fabrica din Buzău, scăderea cantității de materii prime folosite în ambalaje, alături de continuarea proiectelor care promovează un consum responsabil de alcool, inclusiv prin extinderea portofoliul de produse fără alcool.

În același timp, Ursus Breweries a redus cu 24% cantitatea de plastic folosită în procesul de ambalare, comparativ cu anul de referință 2019, și a continuat inițiativele prin care încurajează consumatorii să colecteze separat deșeurile, oferind și infrastructura necesară pentru a face asta la cele mai iubite festivaluri sau chiar și în zonele de relaxare amenajate de brandul Ciucaș. Mai mult, compania a încurajat și a susținut și angajații care au vrut să se implice în acțiuni de voluntariat organizate pentru comunitate și a creat, pe plan intern, un mediu care pune preț pe incluziune și diversitate.

Citește și
„Va fi o perioadă îngrozitoare în Ucraina și pentru Occident”. Avertismentul unui general despre războiul din Ucraina

Realizările și progresul Ursus Breweries în sfera dezvoltării durabile pot fi consultate în raportul integral aici.

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Emisiile de dioxid carbon ale fabricilor Ursus Breweries au scăzut, în 2022, la 50% față de anul de referință 2019. Acest rezultat s-a realizat prin instalarea de echipamente de reducere a consumului, precum iluminatul cu LED, automatizarea proceselor, înlocuirea gazului natural în anumite procese cu biogaz produs în stațiile de tratare a apelor uzate din fabrici, recuperarea energiei termice din diverse procese, înlocuirea unor instalații de recuperare a condensului cu variante îmbunătățite din punct de vedere al performanței.

Ursus Breweries a demarat achiziția de autovehicule cu emisii de carbon mai scăzute și folosește stivuitoare electrice în locul celor alimentate cu GPL. În plus, în 2022 a achiziționat pentru fabrici 100% energie electrică produsă din surse regenerabile.

Reducerea consumului de apă

Mai mult de jumătate din apa folosită în fabricile din Buzău, Brașov și Timișoara provine din puțurile proprii și fiecare fabrică de bere are propriile ținte de consum. Ursus Breweries are deja o performanță ridicată în ceea ce privește consumul de apă la nivelul industriei berii, iar obiectivul este să scadă consumul mediu de la 2,77 litri în 2022, până la de 2,75 litri de apă pe litrul de bere îmbuteliat până în 2025.

Folosirea ambalajelor reutilizabile și reciclabile

Ursus Breweries a redus cantitatea de materiale folosite în ambalaje, fiind utilizat cu 24% mai puțin plastic față de anul de referință 2019. De asemenea, este folosit 100% material reciclat pentru baxurile si tăvițele de carton ale dozelor. Obiectivul este ca până în 2030 compania să folosească ambalaje primare și secundare care pot fi reutilizate, reciclate sau care conțin minim 50% material reciclat.

Incluziune și bunăstare

Datorită atenției pe care o acordă angajaților, Ursus Breweries a reușit să obțină pe parcursul a trei ani (2021, 2022, 2023) certificarea Top Employer România, din partea unui reputat institut european. Ursus Breweries este și primul producător de bere din România care a semnat angajamentul organizației LEAD Network (Leading Executives Advancing Diversity), de a construi o cultură organizațională incluzivă, bazată pe diversitate și egalitate de gen. Prin aceasta, ne alăturăm misiunii de a facilita atragerea, menținerea și promovarea femeilor în industria de retail și de bunuri de larg consum. În acest sens, aproximativ 46% din funcțiile de management din companie sunt ocupate de femei.

Consum responsabil de alcool

Ursus Breweries a continuat să inoveze și să dezvolte portofoliul de produse fără alcool sau cu conținut mai scăzut de alcool. Ținta Ursus Breweries este ca, până în 2030, 20% din portfoliu să fie format din produse fără alcool. În prezent, toate etichetele produselor Ursus Breweries, precum și toate materialele de comunicare comercială includ mesaje de promovare a consumului responsabil.

De asemenea, Ursus Breweries derulează campanii dedicate reducerii consumului iresponsabil de alcool în rândul adulților și prevenirii consumului de alcool în rândul minorilor. Astfel, continuând parteneriatul de lungă durată cu Federația Organizațiilor Non-Guvernamentale pentru Copii (FONPC), peste 2.800 de părinți și profesioniști din educație au beneficiat în mod direct de programul de prevenire a consumului de alcool în rândul minorilor.

În același timp, Ursus Breweries a continuat parteneriatul cu Poliția Română și a realizat cercetarea sociologică “Atitudini sociale privind riscul în trafic 2022”, având ca obiectiv sporirea gradului de conștientizare a șoferilor privind riscurile asociate consumului de alcool la volan. Totodată, Ursus Breweries a actualizat aplicația mobilă Zero la Mie, prin care utilizatorii pot să afle timpul estimativ în care nivelul de alcool din sânge revine la zero.

Raportul de Dezvoltare Durabilă Ursus Breweries poate fi accesat aici.

Articol recomandat de sport.ro
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering
(P) Revoluționează Eficiența Energetică cu Sisteme Montaj Panouri Fotovoltaice de la Rufy Roof Engineering

Într-o lume care caută soluții durabile pentru provocările energetice, Rufy Roof Engineering se distinge prin oferirea unor sisteme inovatoare de montaj pentru panourile fotovoltaice.

(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom
(P) Cum să simplifici garderoba copilului ca să devină mai autonom

Copiii își doresc haine în care să se simtă confortabil și să se poată mișca liber, în timp ce părinții își doresc pentru cei mici îmbrăcăminte de calitate și versatilă, pentru ținute rapide și lejere în fiecare zi.

(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?
(P) Fațete vs coroane dentare: În ce situații sunt recomandate?

Cel mai mare avantaj pe care lumea modernă ni-l oferă este acela că avem posibilitatea de a găsi soluții pentru aproape orice problemă, mai ales atunci când vine vorba de aspectul estetic.

Recomandări
Craterul din Slănic Prahova a fost umplut, pentru moment. În ce condiții se pot întoarce în casele lor, temporar, evacuații
Craterul din Slănic Prahova a fost umplut, pentru moment. În ce condiții se pot întoarce în casele lor, temporar, evacuații

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, vineri, realizarea unei intervenţii de urgenţă pentru stabilizarea provizorie a străzii 23 August din Slănic, surpată în urmă cu o săptămână.

Voineag, DNA, de Ziua Libertății Presei: Investigaţiile jurnalistice au un rol critic în identificarea şi expunerea corupției
Voineag, DNA, de Ziua Libertății Presei: Investigaţiile jurnalistice au un rol critic în identificarea şi expunerea corupției

Presa a reprezentat şi reprezintă în continuare un aliat important al DNA în lupta împotriva corupţiei, a afirmat, vineri, procurorul-şef Marius Voineag, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, informează Agerpres.

Rezultate finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii moarte după ce au mâncat pește. O bacterie comună le-a adus sfârșitul
Rezultate finale în cazul fetiței de 4 ani și a bunicii moarte după ce au mâncat pește. O bacterie comună le-a adus sfârșitul

Fetița de 4 ani și bunica ei moarte în Călărași după ce au mâncat pește și mici și-au găsit sfârșitul din cauza unor bacterii comune, care se găsesc peste tot în jurul nostru, potrivit rezultatelor finale de laborator ale DSVSA Călărași.