(P) Tipuri de vopsea lavabilă recomandate pentru fiecare zona a casei

vopsea

Cine nu a avut vopseaua de pe pereți murdară de labele pline de noroi ale mult iubitelor animăluțe de casă sau de degetele lipicioase de copii mici înarmați cu creioane sau carioci?

Este motivul pentru care îndrăgim atât de mult vopseaua lavabilă de interior, care ne permite să curățam petele.

Vopseaua lavabilă de interior
nu este de trecut cu vederea. La urma urmei, nu este nimic mai rău decât să te gândești la revopsire după ce ai văzut un semn de murdărie sau o pată pe pereții proaspăt zugrăviți sau pe tâmplărie, după ce s-au consumat ore și chiar zile întregi pentru a face renovarea locuinței și ai depus efortul de a face casa să arate frumoasă.

Vopseaua lavabilă de interior este deosebit de practică și apreciată, este printre cele mai utilizate materiale pentru zugrăvirea pereților, iar acest lucru se datorează atât aspectului său, cât și faptului că petele de pe pereții zugrăviți cu o astfel de vopsea pot fi șterse foarte ușor cu o lavetă umezită. Pentru acest motiv o vopsea lavabilă albă sau colorată poate fi considerată o vopsea bună pentru zugrăvirea locuinței, indiferent de cât de pretențioși suntem.

Gradul de lavabilitate, rezistență și durabilitate

Vopseaua lavabilă îți permite să cureți suprafața, astfel încât să poți menține pereții și tavanele în stare optimă, fără a fi nevoie să le revopsești mereu. Acest lucru permite ca spațiile să fie menținute în stare bună mai mult timp, atât pentru aspect cât și pentru igienă, iar ca rezultat îți va economisi bani.

Trecerea timpului cauzează adesea probleme vopselei. Pe măsură ce trece timpul vedem apariția unor pete și urme de zgârieturi, iar vopseaua își poate pierde culoarea și poate lua o nuanță gălbuie ca urmare a factorilor externi care afectează în timp vopseaua.

Citește și
Bebelus
Dr. Iulia Balint Boia, despre cum se pregătește camera bebelușului. Ce sfaturi le oferă mamelor
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Putem asocia vopselele cu un nivel mai ridicat de durabilitate cu cele care sunt lavabile. Acest lucru nu se datorează doar faptului că facilitează curățarea și refacerea suprafeței, ci și pentru că sunt mai bune pentru etanșarea suprafeței și pentru a-i oferi un nivel mai ridicat de rezistență împotriva factorilor externi.

Vopsele lavabile sunt cele care asigură un finisaj satinat, deoarece porii peretelui rămân închiși și, prin urmare, împiedică pătrunderea murdăriei în interior, făcându-l mai rezistent la pete și mai ușor de curățat. Pe de alta parte, vopselele lavabile pot fi și mate în funcție de nivelul lor de calitate. Aceste vopsele se remarcă mai mult prin celelalte proprietăți, cum ar fi capacitatea de a ascunde mai bine imperfecțiunile de la suprafață și de a oferi un nivel ridicat de acoperire, deși sunt cunoscute și pentru că sunt mai greu de spălat.

După gradul de lavabilitate avem:

- Vopseaua super-lavabilă - Are o rezistență sporită, rezistând să fie curățată de 200 sau chiar mai multe ori, fără riscul de a se deteriora. Este vopseaua ce permite o folosire îndelungată și este în general folosită în exterior, acolo unde pereții sunt expuși la intemperii și alte elemente care pot să o deterioreze.

- Vopseaua lavabilă - Are o rezistență în medie de circa 100 de curățări. Are o rezistentă semnificativă la aburi și umezeală, dar nu foarte mare. Se folosește acolo unde este nevoie mai des de întreținerea și curățarea pereților și a tavanului. Trebuie ținut cont că această vopsea este de regula mai ieftină și convenabilă în comparație cu cea super-lavabilă, dar semnificativ mai costisitoare ca cea semi-lavabilă.

- Vopseaua semi-lavabilă - Are un grad scăzut de lavabilitate, de circa 40 de spălări în condiții normale. Ea este recomandată pentru pereții interiori, în special pentru cei ce nu se murdăresc prea des.

Ce vopsea lavabilă se recomandă spre folosire pentru fiecare zona a casei

- Livingul este poate cea mai importantă zonă a locuinței, ea fiind practic zona de reprezentare. Aici condițiile nu necesită calități suplimentare, deoarece umiditatea nu este crescută iar condițiile de folosire sunt foarte blânde. Praful este principalul pericol ce apare în această încăpere. Este nevoie aici de o vopsea semi-lavabilă, de calitate, cu un luciu satinat, pentru a crea o atmosferă caldă și confortabilă. Situația se schimbă dacă avem un open space ce include bucătăria, eventual holul de la intrare. În acest caz se impune folosirea unei vopsele lavabile, care poate face față umidității ceva mai crescute din zona de bucătărie și unor condiții în care aburul poate apărea.

- Dormitorul matrimonial, ca și livingul, este o încăpere a locuinței unde activitățile sunt limitate la odihnă și relaxare iar vopseaua trebuie să fie o semi-lavabilă care să ajute în acest sens, să poată crea o atmosferă nestresantă prin culorile alese. În funcție de designul ales se va merge spre o vopsea semi-lavabilă mată sau cu luciu.

- Dormitorul copilului este o cameră deosebită, care în afara designului deosebit pe care îl necesită, indiferent de vârsta acestuia, impune folosirea de vopseaua lavabilă de interior ușor de spălat și curățat, dar care să aibă și o rezistență suplimentară împotriva pătării și a zgârieturilor. Pentru aceasta este indicată o vopsea lavabilă antibacteriană și cu teflon. În acest fel se pot curăța mult mai ușor și bine „operele de artă” apărute pe pereți. Chiar dacă renovarea în camera copilului se poate face mai des, vopseaua folosită aici trebuie să fie mai rezistentă la spălări repetate. Această cameră este o cameră cu activitate intensă.

- Holul de la intrare este o altă cameră unde se acumuleze ușor murdăria pe pereți. Aici este nevoie de o vopsea lavabilă care prezintă o rezistență puternică la murdărie și care este și o vopsea care rezistă la trecerea timpului, pete, urme de zgârieturi și pierderea culorii. Chiar dacă este o încăpere de trecere, este una care reprezintă casa și familia, fiind primul contact cu casa.

- Bucătărie este încăperea unde trebuie folosită o vopseaua lavabilă de interior cu latex, care are o rezistență crescută la spălări repetate, sau chiar teflon, împotriva pătării și a zgârieturilor. La fel de potrivită pare și o vopsea lavabilă cu protecție împotriva murdăriei sau cu protecție la frecare și îngălbenire, pentru că în bucătărie este indicată spălarea și o curățenie mai serioasă cam la fiecare 6 luni.

- Baia este poate camera cu condițiile cele mai nefavorabile, unde din cauza umezelii și a destul de slabei aerisiri, este foarte ușor să se creeze condiții favorabile apariției condensului și mucegaiului. Vopseaua folosită aici trebuie să fie o vopsea lavabilă sau chiar super lavabilă, antimucegai, rezistentă la umezeală și care să reziste la „intemperii”, umezeală, aburi, picături de apă și chiar variații mari de temperatură.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Un bărbat a căzut pe casa scării, de la etajul patru al unui bloc din Craiova, în timp ce vopsea pereţii
Un bărbat a căzut pe casa scării, de la etajul patru al unui bloc din Craiova, în timp ce vopsea pereţii

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost grav rănit, vineri, după ce a căzut pe scara scării de la etajul patru al unui bloc din Craiova. Incidentul s-a petrecut în timp ce bărbatul vopsea pereţii.

 

Dr. Iulia Balint Boia, despre cum se pregătește camera bebelușului. Ce sfaturi le oferă mamelor
Dr. Iulia Balint Boia, despre cum se pregătește camera bebelușului. Ce sfaturi le oferă mamelor

Cum gândim mediul în care locuiește copilul astfel încât să nu favorizăm apariția alergiilor? Ne spune dr. Iulia Balint Boia, medic pediatru, în emisiunea „Doctor de bine”, realizată de Andreea Groza.

MAE rus, după ce ambasadorul Rusiei la Varşovia a fost stropit cu vopsea: Neo-naziştii şi-au arătat încă o dată faţa
MAE rus, după ce ambasadorul Rusiei la Varşovia a fost stropit cu vopsea: Neo-naziştii şi-au arătat încă o dată faţa

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacţionat după ce ambasadorul Rusiei la Varşovia a fost stropit cu vopsea roşie, ea afirmând că "neo-naziştii şi-au arătat încă o dată faţa".

VIDEO | Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, stropit cu vopsea roșie de Ziua Victoriei
VIDEO | Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, stropit cu vopsea roșie de Ziua Victoriei

Ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roşie de protestatarii pro-ucraineni, luni, în timp ce încerca să depună flori la cimitirul soldaţilor sovietici din Varşovia, conform The Guardian, citat de News.ro.

Un bărbat a fost prins după ce a scris pe gardul Palatului Cotroceni un mesaj jignitor la adresa lui Iohannis
Un bărbat a fost prins după ce a scris pe gardul Palatului Cotroceni un mesaj jignitor la adresa lui Iohannis

Un bărbat este cercetat penal pentru distrugere după ce ar fi scris, cu un spray cu vopsea, pe gardul Palatului Cotroceni, un mesaj jignitor la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Recomandări
Cazul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon. Concuzii oficiale: ”Nu există suspiciune că a existat vreo abatere”
Cazul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon. Concuzii oficiale: ”Nu există suspiciune că a existat vreo abatere”

Colegiul Medicilor din Bucureşti prezintă concluziile anchetei la Spitalul Pantelimon din Capitală, privind acuzațiile de administrare necorespunzătoare a unui medicament, ceea ce ar fi dus la decesul a 17 pacienţi în patru zile.

Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului
Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului

În plină ofensivă a forțelor Moscovei în Ucraina, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut, miercuri, suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară din țara vecină, informează Reuters.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.