(P) Sporturi Canine – Pentru o viaţă activă şi sănătoasă

caini

Ştim cu toţii că sportul aduce o mulţime de beneficii organismului uman, însă acesta nu este practicat doar de oameni.

Posesorii de câini ştiu că mișcarea fizică este extrem de importantă pentru patrupezi, căci ele, pe lângă îmbunătăţirea condiţiei fizice şi menţinerea unui stil de viaţă activ şi sănătos, stimulează inteligenţa, memoria şi interacţiunea socială.

Este extrem de important să ştii că indiferent de vârstă şi rasă, câinele tău are nevoie de mișcare fizică pentru a elibera energia acumulată şi pentru a se relaxa. Bineînţeles că unele rase au nevoie de mai multă activitate, decât altele. Iar în unele cazuri plimbările lungi şi aruncarea unei mingi nu sunt suficiente. Prin urmare, câinele tău poate avea nevoie să practice un sport canin. Dacă nu ştii care este cel mai potrivit pentru animăluţul tău, iată în continuare care sunt cele mai cunoscute sporturi canine.

1. Obedience

Obedience este un sport care testează abilitatea câinelui de a merge la pas, de a sări, de a socializa, de a pune in practica comenzile de baza. Acest sport este potrivit si chiar indicat pentru orice câine, indiferent de cât de mare, greu sau rapid este acesta.

2. Agility

Agility este unul dintre cele mai cunoscute sporturi canine. Acesta îşi are originile în Anglia şi a devenit rapid cunoscut şi apreciat în SUA şi Europa de Vest. Agility este un sport care nu pune accent doar pe condiţia fizică a câinelui şi chiar a omului, ci este un sport care reuşeşte să îi apropie pe cei doi şi să îi determine să devină o echipă.

Agility este un sport împărţit în diferite clase de talii, prin urmare este potrivit pentru aproape toate rasele de câini. Însă, specialiştii în dresaj caini şi medicii veterinar nu recomandă acest sport în cazul raselor de câini de talie mare ori în cazul puilor de câine, căci probele acestui joc, în special săriturile, pot afecta destul de grav încheieturile acestora. Iată în continuare ce presupune acest sport.

Ghidat de stăpânul sau prin gesturi şi comenzi vocale, câinele trebuie să treacă printr-o cursă cu cel puţin 20 de obstacole diferite. Cursa se poate întinde pe o distanţă cuprinsă între 100 şi 200 de metri. Iar obstacolele, indiferent că vorbim de sărituri, slalom, ziduri în pantă, leagăne, tunele şi aşa mai departe, trebuie depăşite de patruped cât mai repede şi cât mai corect.
Acest sport contribuie la dezvoltarea agilităţii, a flexibilităţii şi bineînţeles, contribuie la stimularea capacităţii de ascultare a câinelui.

3. Canicross

Canicross este un sport ce pune accent pe rezistenţă şi viteză. Acest sport este derivat din sporturile Skijöring și Bikejöring şi presupune ca proprietarul să fie legat de câine cu ajutorul unui ham special. Cei doi vor alegra atât pe teren plat, cât şi pe teren accidentat.

Canicross se practică, în cea mai mare parte, în zonele de pădure. Dacă Canicross ţi se pare mult prea rapid, poţi încerca Canihiking ori Caniwalk

4. Dog Frisbee

Dacă la început acest sport canin era un simplu joc de frisbee, în prezent putem discuta de Discdogging – un dog frisbee profesionist. Cei care practică acest sport sunt echipa perfectă, omul învăţa să arunce cu pricepere, iar câinele reuşeşte să intuiască mişcările stăpânului şi să prindă discul indiferent de modul în care acesta a fost aruncat.

Dog Frisbee-ul este un sport distractiv, potrivit în special pentru câinii care au nevoie de multă activitate şi mişcare.

Indiferent de sportul pe care îl alegi, pentru o viaţă sănătoasă câinele tău trebuie să facă mişcare în fiecare zi.
 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) De ce se plătesc datoriile la KRUK. Păreri de la clienți
(P) De ce se plătesc datoriile la KRUK. Păreri de la clienți

Românii sunt mai dornici să-și plătească obligațiile financiare atunci când au o motivație. În general, teama de a pierde serviciul sau bunul plătit în rate este o bună motivație.

 

(P) Încă mai rulezi cu anvelopele de iarnă pe timp de vară?
(P) Încă mai rulezi cu anvelopele de iarnă pe timp de vară?

Să conduci cu anvelope de iarnă pe timp de vară este, cu siguranță, o idee nu prea inspirată

(P) Mobila Mob Confort a lansat o nouă colecție de mobilier și textile în cadrul magazinului Moblesse din Craiova
(P) Mobila Mob Confort a lansat o nouă colecție de mobilier și textile în cadrul magazinului Moblesse din Craiova

Mobila Mob Confort a lansat o nouă colecție de mobilier și textile în cadrul magazinului Moblesse din Craiova.

Recomandări
La Zimnicea, din Dunăre a mai ramas doar un fir îngust de apă și a apărut o uriașă întindere de nisip
La Zimnicea, din Dunăre a mai ramas doar un fir îngust de apă și a apărut o uriașă întindere de nisip

Zeci de nave sunt blocate pe Dunare, la Zimnicea, din cauza nivelului foarte scăzut al fluviului. Convoaiele de barje sunt în așteptare, în speranța că apele vor crește și își vor putea relua drumul către destinație.

Cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, ar fi fost trimiși pe plajă pentru că urma un control la terasa unde lucrau
Cei doi tineri dispăruți în mare, la Costinești, ar fi fost trimiși pe plajă pentru că urma un control la terasa unde lucrau

Au apărut secvențe tulburătoare cu cei doi tineri din Huși, dispăruți acum o săptămână la Costinești, în timpul uneia dintre cele mai puternice furtuni din Marea Neagră.

Inflația bate record după record în Europa. Economiștii vin cu vești sumbre pentru toamnă
Inflația bate record după record în Europa. Economiștii vin cu vești sumbre pentru toamnă

În Europa inflația bate record după record, iar economiștii avertizează că situația se va înrăutăți din toamnă când se vor resimți acut scumpirile din energie.