(P) Simptome negative ale unei vieți cu stres

advertorial

Stresul este cel mai mare dușman al omului, deoarece efectele sale pe termen scurt și lung pot fi devastatoare.

Stresul acut sau cronic ne schimbă perspectiva asupra vieții, iar acest lucru ne împiedică să fim fericiți și să trăim în prezent. Dacă și tu te simți stresat și vrei să faci o schimbare în viața ta, iată care sunt simptomele stresului, pe care va trebui să le identifici.

Epuizare fizică și mentală

Dacă simți că nu mai dai randamentul de odinioară și că te obosesc chiar și cele mai simple taskuri, înseamnă că mintea și corpul tău sunt deja obosite. În mod ideal, ar trebui să nu ajungi în acest punct, de epuizare, ci să îți dai seama din timp când ai nevoie de o pauză.

Epuizarea se manifestă prin dificultăți mari de concentrare, prin lipsa atenției, iar uneori chiar prin burn-out și dificultate în a găsi motivația zilnică. Este important să găsești timp pentru tine și să ți-l aloci, pentru a te regăsi. Nu vei reuși să faci acest lucru dacă nu te vei desprinde de mediul nociv, așa că poți căuta o locație în care să mergi pentru a te reconecta cu tine însuți, cu natura și cu viața.

Poți căuta, spre exemplu, cazare la malul lacului Colibița, deoarece pe malul acestui lac vei găsi exact activitățile de care ai nevoie pentru a te deconecta de problemele zilnice. Dacă ești un iubitor al adrenalinei, vei putea să te bucuri de zboruri cu parapanta, rafting, alpinism, ciclism, drumeții, caiac sau windsurfing.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Dacă îți dorești să te relaxezi și pur și simplu să îți reîncarci bateriile atunci poți găsi o cazare Colibița cu ciubar, astfel încât să scapi complet de stres. Vei vedea că poți să găsești camere cu o vedere spectaculoasă, care te vor ajuta să uiți de probleme și să trăiești efectiv momentul prezent.

Anxietate, teamă, angoasă

În momentul în care stresul pune stăpânire pe viața ta este destul de greu să te aduni și să poți vedea dincolo de griji. Stresul aduce cu sine temeri și o stare de angoasă, care te împiedică să te bucuri de momentele pe care le trăiești. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că organismul distinge cu greu între stresul zilnic și situațiile stresante punctuale, care îți amenință viața. În consecință, el răspunde la stimuli cu o oarecare iritabilitate, cu teamă și uneori chiar cu furie.

Insomnii și tulburări ale somnului

Atunci când duci o viață stresantă, acest lucru se vede și în calitatea somnului. Somnul devine agitat și insuficient, iar dimineața te poți trezi mai obosit decât la culcare. Poți încerca să bei un ceai cald, înainte de culcare, să schimbi pernele și saltelele, însă cea mai eficientă metodă pentru a avea un somn liniștit este aceea de a reduce stresul de la motivul care îl cauzează. Acest lucru înseamnă și detașarea față de probleme, bazându-te doar pe lucrurile asupra cărora ai control, fără a te măcina pentru cele pe care nu le poți controla.

Senzații de frustrare

Atunci când ești stresat s-ar putea să nu dai randament pentru a rezolva fiecare situație. De aici apar frustrările, iar acestea pot conduce la o stare de nemulțumire profundă. Deși ai putea spune că ești doar perfecționist, în realitate poți simți că supărarea și nemulțumirea se datorează stresului, pe care va trebui să îl elimini.

Comunicare dificilă și lipsa socializării

Atunci când ești stresat este mai greu să stabilești relații interpersonale. Acest lucru se datorează în principal organismului care pune în prim plan situațiile apăsătoare, determinându-te să te gândești doar la ele. Din acest motiv se întâmplă să le spunem celorlalți că ei nu ne pot înțelege, pentru că senzația pregnantă este aceea că doar noi suferim și doar noi suntem stresați.

În realitate însă, socializarea și comunicarea sunt benefice în reducerea stresului, deoarece atunci când discutăm verbalizăm problemele, iar soluțiile sunt mai ușor de găsit. Desigur, vei avea nevoie de o persoană de încredere, de un confident, care să te poată ajuta în rezolvarea situațiilor prin care treci.

Stresul poate avea multiple efecte asupra organismului și el ne poate influența felul în care ne trăim viața. Este importantă conștientizarea unei vieți stresante și alegerea de a ieși din această situație tensionată. Terapia te poate ajuta, prietenii, degrevarea de task-uri, însă cel mai important este să îți rezervi timp pentru tine.

Poți merge într-o vacanță și nu trebuie să iei în calcul doar destinațiile de peste hotare. Poți opta pentru o destinație chiar în România, într-un loc de vis, în care simți cu adevărat cum organismul tău începe să se refacă. Alege o cazare Colibița și învață-te să revii aici ori de câte ori te simți copleșit de stresul cotidian.

Peisajele de vis, activitățile deosebite și facilitățile de relaxare te vor ajuta să îți refaci starea de bine pentru ca mintea și corpul tău să se bucure de un binemeritat restart, care să dea naștere creativității și nu burnout-ului.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.