(P) Simptome negative ale unei vieți cu stres

advertorial

Stresul este cel mai mare dușman al omului, deoarece efectele sale pe termen scurt și lung pot fi devastatoare.

Stresul acut sau cronic ne schimbă perspectiva asupra vieții, iar acest lucru ne împiedică să fim fericiți și să trăim în prezent. Dacă și tu te simți stresat și vrei să faci o schimbare în viața ta, iată care sunt simptomele stresului, pe care va trebui să le identifici.

Epuizare fizică și mentală

Dacă simți că nu mai dai randamentul de odinioară și că te obosesc chiar și cele mai simple taskuri, înseamnă că mintea și corpul tău sunt deja obosite. În mod ideal, ar trebui să nu ajungi în acest punct, de epuizare, ci să îți dai seama din timp când ai nevoie de o pauză.

Epuizarea se manifestă prin dificultăți mari de concentrare, prin lipsa atenției, iar uneori chiar prin burn-out și dificultate în a găsi motivația zilnică. Este important să găsești timp pentru tine și să ți-l aloci, pentru a te regăsi. Nu vei reuși să faci acest lucru dacă nu te vei desprinde de mediul nociv, așa că poți căuta o locație în care să mergi pentru a te reconecta cu tine însuți, cu natura și cu viața.

Poți căuta, spre exemplu, cazare la malul lacului Colibița, deoarece pe malul acestui lac vei găsi exact activitățile de care ai nevoie pentru a te deconecta de problemele zilnice. Dacă ești un iubitor al adrenalinei, vei putea să te bucuri de zboruri cu parapanta, rafting, alpinism, ciclism, drumeții, caiac sau windsurfing.

Citește și
cadouri pt copii
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Dacă îți dorești să te relaxezi și pur și simplu să îți reîncarci bateriile atunci poți găsi o cazare Colibița cu ciubar, astfel încât să scapi complet de stres. Vei vedea că poți să găsești camere cu o vedere spectaculoasă, care te vor ajuta să uiți de probleme și să trăiești efectiv momentul prezent.

Anxietate, teamă, angoasă

În momentul în care stresul pune stăpânire pe viața ta este destul de greu să te aduni și să poți vedea dincolo de griji. Stresul aduce cu sine temeri și o stare de angoasă, care te împiedică să te bucuri de momentele pe care le trăiești. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că organismul distinge cu greu între stresul zilnic și situațiile stresante punctuale, care îți amenință viața. În consecință, el răspunde la stimuli cu o oarecare iritabilitate, cu teamă și uneori chiar cu furie.

Insomnii și tulburări ale somnului

Atunci când duci o viață stresantă, acest lucru se vede și în calitatea somnului. Somnul devine agitat și insuficient, iar dimineața te poți trezi mai obosit decât la culcare. Poți încerca să bei un ceai cald, înainte de culcare, să schimbi pernele și saltelele, însă cea mai eficientă metodă pentru a avea un somn liniștit este aceea de a reduce stresul de la motivul care îl cauzează. Acest lucru înseamnă și detașarea față de probleme, bazându-te doar pe lucrurile asupra cărora ai control, fără a te măcina pentru cele pe care nu le poți controla.

Senzații de frustrare

Atunci când ești stresat s-ar putea să nu dai randament pentru a rezolva fiecare situație. De aici apar frustrările, iar acestea pot conduce la o stare de nemulțumire profundă. Deși ai putea spune că ești doar perfecționist, în realitate poți simți că supărarea și nemulțumirea se datorează stresului, pe care va trebui să îl elimini.

Comunicare dificilă și lipsa socializării

Atunci când ești stresat este mai greu să stabilești relații interpersonale. Acest lucru se datorează în principal organismului care pune în prim plan situațiile apăsătoare, determinându-te să te gândești doar la ele. Din acest motiv se întâmplă să le spunem celorlalți că ei nu ne pot înțelege, pentru că senzația pregnantă este aceea că doar noi suferim și doar noi suntem stresați.

În realitate însă, socializarea și comunicarea sunt benefice în reducerea stresului, deoarece atunci când discutăm verbalizăm problemele, iar soluțiile sunt mai ușor de găsit. Desigur, vei avea nevoie de o persoană de încredere, de un confident, care să te poată ajuta în rezolvarea situațiilor prin care treci.

Stresul poate avea multiple efecte asupra organismului și el ne poate influența felul în care ne trăim viața. Este importantă conștientizarea unei vieți stresante și alegerea de a ieși din această situație tensionată. Terapia te poate ajuta, prietenii, degrevarea de task-uri, însă cel mai important este să îți rezervi timp pentru tine.

Poți merge într-o vacanță și nu trebuie să iei în calcul doar destinațiile de peste hotare. Poți opta pentru o destinație chiar în România, într-un loc de vis, în care simți cu adevărat cum organismul tău începe să se refacă. Alege o cazare Colibița și învață-te să revii aici ori de câte ori te simți copleșit de stresul cotidian.

Peisajele de vis, activitățile deosebite și facilitățile de relaxare te vor ajuta să îți refaci starea de bine pentru ca mintea și corpul tău să se bucure de un binemeritat restart, care să dea naștere creativității și nu burnout-ului.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Crăciunul este momentul perfect pentru a aduce bucurie în sufletele celor dragi, iar alegerea cadoului ideal pentru copii poate fi o provocare plăcută și interesantă.

(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit
(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit

Părul vopsit are nevoie de o atenție specială pentru a-și păstra nuanța vibrantă și sănătatea naturală. Fie că ai optat pentru o culoare intensă sau pentru reflexe subtile, îngrijirea corespunzătoare este cheia pentru a te bucura de un păr strălucitor.  

(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice
(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice

Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu a fost interpretată pe scena Teatrului La Fenice de Orchestra Operei Naționale București, într-un concert dedicat Zilei Naționale a României, acompaniat de vinurile Jidvei.

 

 

 

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.