(P) Semnificații istorice și semnificații moderne ale mărturiilor de nuntă

Dată publicare: 24-02-2021 17:02
Dată actualizare: 24-02-2021 17:43


(P) Semnificații istorice și semnificații moderne ale mărturiilor de nuntă

Ori de câte ori mergi la un eveniment important din viața unui om (nuntă sau botez), pleci acasă cu un mic cadou, denumit mărturie.

 

O mărturie este o dovadă a faptului că ai fost prezent la eveniment și o ancoră care să te ducă ori de câte ori vrei pe drumul amintirilor. Tradiția de a oferi marturii la nuntă nu este una nouă, ci datează de mai bine de 5 secole. Aceste mici suveniruri au început să fie oferite în Anglia secolului XVI, ca mai apoi să fie împrumutate și de francezi și alte nații. La început, mărturiile erau constituite din dulcuri și cuburi de zahăr, deoarece zahărul era un simbol al bogăției și al fericirii. Ulterior însă, mărturiile au început să fie din ce în ce mai complexe și mai personalizate.

Care sunt semnificațiile de astăzi ale mărturiilor de nuntă?


Astăzi, mărturiile pot avea o mulțime de semnificații, care mai de care mai complexe:
• Semnifică o dovadă a dragostei pe care și-o poartă cei doi miri;
• Reprezintă o dovadă a faptului că invitații au fost prezenți la eveniment;
• Sunt o amintire pe care oamenii o păstrează pentrru toată viața;
• Concentrează o mulțime de idei reprezentative pentru miri, care îi pot defini ca persoane și cuplu;

Ce marturii poti alege pentru nunta ta?


Dacă ești în căutarea unor marturii de nuntă, opțiunile pe care le ai sunt nenumărate. Poți alege clasicele dulciuri, incantandu-i pe invitați cu ceva delicios sau poți opta pentru mărturii unice, personalizate. Lumânările parfumate, solnițele, accesoriile pentru ceai, semnele de carte, borcanele cu miere, sticluțele cu băuturi sau ramele foto reprezintă opțiuni foarte des întâlnite.
Oricare ar fi mărturia pe care o alegi, este important să o personalizezi. Există o mulțime de opțiuni inedite pentru personalizare, care pot contura amintiri de neuitat:


• Poți eticheta produsele pe care le oferi mărturie cu o etichetă personalizată, care să aibă poza ta și a persoanei cu care te căsătorești;
• Poți încerca să faci mărturii manual. De multe ori, o astfel de opțiune este de preferat, deoarce dă o notă personală și este foarte ieftină. Scrie mesaje manual și folosește-te de diverse materiale (sticlă, pietricele, lemn, piele, materiale textile etc). Dacă alegi să faci mărturia manual, vei putea da o notă extrem de personală și le vei arăta invitaților că ți-ai dat interesul;
• Poți încerca să mizezi pe cât mai multe simțuri: miros, văz, gust sau, de ce nu, simțul tactil. Găsește mici obiecte care să le îmbine pe toate. Spre exemplu, poți face un pachețel în care să se regăsească o mică lumânare parfumată, o poză și un mesaj amuzant și un element dulce; Nu te chinui foarte mult cu mărturiile și nu achiziționa niciodată mărturii scumpe. Scopul lor este de a crea o amintire și de a fi păstrate cât mai mult timp de invitați, fără a fi jignitoare.

Sursa: Pro TV

Tags: marturii,