(P) Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont în alegerea unui proiect pentru viitoarea ta casă?

adv
StirilePROTV

Acoperiș plat modern sau în stil clasic? Un etaj sau două? Alegerea modelului potrivit de casă nu este atât de ușoară. Cumpărătorii de case pot fi împărțiți în două grupuri.

Pe de o parte sunt cumpărătorii spontani- ei se inspiră rapid din diferitele proiecte case și decid asupra unui model în prima zi, iar pe de altă parte sunt ceilalți care se gândesc cu mult înainte să-și aleagă modelul de casă și iau hotărârea mult mai târziu. Indiferent ce tip de cumpărător ai fi: cu câteva sfaturi, procesul decizional poate fi simplificat și accelerat.

Specialiștii recomandă alegerea unei case pe baza particularităților proprietății: poziția corectă a casei pe parcela de construcție este, de asemenea, importantă pentru tine, ca și cumpărător de locuințe. Ia-ți timpul necesar, măsoară proprietatea și descoperă condițiile spațiale: unde este soarele dimineții, unde este mereu umbră și ce camere dorești să amplasezi acolo?

Respectă topografia și specificațiile clădirii

 

Topografia locației este, de asemenea, importantă. Dacă proprietatea are diferențe mari de altitudine, poate fi mai bine să alegi o casă orientată spre sud decât să cheltui timpul și efortul pentru lucrări suplimentare la etaj, recomandă arhitecții. Ar trebui să arunci și o privire la casele din zonă. Ar trebui ca propria ta casă să iasă în evidență sau să se amestece cu cartierul? Desigur, specificațiile de construcție ale comunității joacă, de asemenea, un rol de care trebuie să ții cont.

Crești odată cu casa

 

Alegerea modelului de casă depinde și de planurile viitoare. Cum este situația familială - acum, dar și peste zece sau 20 de ani?

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Gândește-te la ce vrei să faci din casa ta acum și în viitor. Este întotdeauna bine să gândești un pas mai departe, astfel încât planul de etaj să poată fi adaptat stilului de viață. Camera copiilor ar putea deveni ulterior o cameră de oaspeți sau o bibliotecă, atunci când copiii s-au mutat.

O soluție obișnuită în zilele noastre este împărțirea casei în secțiuni pentru părinți și copii, cu zone comune între ele. În acest fel, funcția camerei poate fi schimbată fără a afecta planul etajului. Construirea unei case este o investiție mare. Așadar, principala recomandare este să planifici casa pe viață.

O casă trebuie să fie practică, astfel încât să te poți bucura de ea toată viața. Gândește-te la opțiuni de depozitare rezonabile și practice. Nu este întotdeauna vorba despre cel mai mare spațiu de stocare posibil, de multe ori mai multe zone suplimentare eficiente sunt mult mai practice.

Mai întâi casa, apoi mobilierul

 

Cum să alegi din atâtea proiecte de case modelul potrivit pentru tine? Există diferite metode: unii au gândit totul până la cele mai mici detalii și au selectat planul de podea în funcție de dimensiunea mobilierului existent. De obicei, totuși, este mai bine să faci exact opusul și să adaptezi mobilierul la casă. Un sfat bun este să vorbești cu experții din domeniu. Aceștia au mulți ani de experiență în implementarea dorințelor cumpărătorilor de case.

Reglaje mici, impact mare

 

De exemplu, alege un acoperiș mai deosebit, dacă dorești să arate mai modern. Sau panouri sistem pentru proiectarea fațadelor. Acestea sunt două opțiuni care pot schimba complet aspectul casei cu doar câteva resurse.

4 sfaturi pentru alegerea modelului potrivit de casă

 

• Reține caracteristicile speciale ale locației: incidența luminii, condițiile meteorologice, vegetația și topografia - și nu uita să verifici dacă există cerințe speciale din partea comunității.

• Evită tendințele. Alege ceea ce se potrivește gustului tău personal. În schimb, împrospătează decorul din când în când.
• Efectuează ajustări. Micile variații pot schimba impresia generală a unui model de casă.
• Uită-te la cât maii multe modele de case. Acest lucru îți permite să vezi și să simți ce îți place mai mult.

În concluzie, încearcă să nu te concentrezi prea mult pe detalii și tendințe la începutul proiectului de acasă. Rămâi deschis la sugestii. Păstrează-ți simțurile deschise către noi perspective, sugestii și soluții la care poate nici nu te-ai fi gândit înainte.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz
(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz

Trecutul și viitorul automobilului s-au întâlnit joi la Țiriac Collection, unde a fost dezvăluit cel mai nou exemplar din colecția lui Ion Țiriac, Mercedes-AMG ONE.

(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?
(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?

Ești în căutarea unui service auto pentru Land Rover, pentru o revizie de rutină sau pentru reparația unei defecțiuni majore? Indiferent de situație, alegerea acestuia nu se face la întâmplare.

 

(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361

Când vine vorba de lucrări de atelier sau industriale, fiecare detaliu contează. Ai nevoie de unelte de încredere care să-ți sprijine proiectele și să te ajute să le duci la bun sfârșit cu eficiență și precizie.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.