(P) Șemineele și sobele cu adevărat performante vin de la Sibiu!

Dată publicare: 24-02-2021 12:42
Dată actualizare: 01-03-2021 11:15


(P) Șemineele și sobele cu adevărat performante vin de la Sibiu!

Din nefericire, piața termicelor din România este încă un veritabil “vest sălbatic” care abundă de amatorism și soluții ieftine care nu fac altceva decât să genereze și mai multe cheltuieli pe termen mediu și lung.

Totul se transformă într-un real pericol, inclusiv pentru siguranța căminului tău și chiar pentru sănătatea familiei tale.

Pentru a evita aceste capcane este nevoie să vedeți produsul cu ochii voștri, într-un showroom specializat care să-ți permită contactul direct cu acesta, cu materialul din care este confecționat și cu echipa de meseriași adevărați care să reușească să-ți ofere în detaliu informațiile despre cele mai importante reguli de construcție seminee și toate datele necesare despre produsul ce urmează să fie instalat în locuința ta.

În acest sens, profesioniștii de la Pefoc vă invită în showroom-ul propriu din Sibiu, unde veți putea intra în legătură directă cu un specialist pregătit să vă răspundă tuturor întrebărilor și să vă ofere consultanță gratuită pentru construcția șemineului la care ați visat dintotdeauna. De asemenea, în cadrul website-ului propriu pefoc.ro veți putea găsi o gamă variată și inedită de soluții de încălzire alternative precum: focar clasic de șemineu pe lemne, focar semineu cu autocuratare, șeminee centrală, sobe, renumitele modele premium de coș de fum ceramic HOCH sau alte produse și accesorii, dedicate special șemineului tău.

Și pentru că, din experiența noastră, cel mai bine plasate produse în topul preferințelor clienților noștri sunt reprezentate de către șemineul tradițional și soba pe lemne, în rândurile de mai jos vom încerca să răspundem la întrebarea legată de diferențele dintre cele două soluții de încălzire, cu suficiente argumente care să vă permită să faceți alegerea corectă.

În primul rând, un șemineu este mai voluminos fiind o construcție ce beneficiază de un design specific, alcătuit din mai multe componente în funcție de solicitările clientului, pe când o sobă ocupă un spațiu mai mic, reușind să îndeplinească doar într-o mică măsură din funcțiile pe care le îndeplinește un șemineu, fără să mai punem la socoteală partea de design care este mult mai simplistă.

Așadar, din punct de vedere estetic, indiferent dacă vorbim despre o soluție clasică pe lemne sau despre un semineu pe gaz modern și extrem de puternic, un astfel de dispozitiv conferă un aspect unic și personalitate oricărui spațiu unde urmează să fie instalat. O sobă este potrivită într-o poveste minimalistă, unde accentul se pune pe funcționalitate și mai puțin pe design, cu toate că și acestea pot fi găsite în stocul Pefoc.ro într-o gamă variată de modele, imprimate în funcție de preferințe.

La capitolul randament și eficiență, evident că un șemineu este mult mai indicat pentru încălzirea ideală a întregii locuințe sau al oricărui spațiu cu dimensiuni mai mari. Grație elementelor de distribuire uniformă al aerului cald prin grilele speciale de aerisire, va permite căldurii să ajungă inclusiv în spațiile învecinate locului unde este montat șemineul, pe când eficiența unei sobe se limitează la proximitatea camerei sau spațiului unde este montată. Singura soluție de distribuire a căldurii în cazul unei sobe este folosirea unor calorifere, desigur fără să ne așteptăm ca randamentul să depășească în eficiență un focar de șemineu, nici măcar de capacitate asemănătoare.

Din punct de vedere al bugetului, construirea unei șemineu necesită o investiție inițială mai mare, dar pe termen lung este mai profitabilă decât amplasarea unei centrale pe gaz sau a unei sobe, datorită consumului și costurilor mai mici cu lemnele. De asemenea, garanțiile pentru șeminee se întind pe o durată semnificativ mai mare: producătorii garantând pentru coșul de fum 30 de ani, iar pentru focar, între 5 și 10 ani.

Așadar, sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!” vă invităm să descoperiți universul termicelor Pefoc asigurându-vă că veți lua cea mai bună decizie grație experienței dobândite pe parcursul a peste 20 de ani încununați de succes și mii de clienți încântați de produse premium și servicii ireproșabile.

Sursa: Pro TV

Tags: șeminee, sobe, sibiu,