(P) Secretul amenajărilor interioare: 6 detalii care contează

(P) Secretul amenajărilor interioare: 6 detalii care contează
Pro TV

Atunci când vorbim despre design interior ne referim, în cea mai mare parte, la două caracteristici principale: forma și funcția obiectelor care creează o imagine solidă a casei.

Opțiunile în ceea ce privește amenajările sunt multiple și țin de design și culori, forme și texturi și de aceea este necesară o planificare prealabilă și un
minim de cunoștințe de design interior. Cu toate acestea, nu oricine are
înclinație spre creativitate și design, așa că iată câteva secrete de care ar trebui să ții cont.


Alege stilul care ți se potrivește


Stilul casei tale este foarte important deoarece în funcție de acesta vei alege aproape orice în casa ta. Începând de la mobilă, perdele, draperii și fotolii, obiecte de decor sau manere pentru mobila, totul va avea la bază decizia ta și personalitatea pe care o va avea locuința. Este important să alegi să lucrezi cu un arhitect sau cu un specialist în amenajări interioare, mai ales în cazul în care ești orientat spre stilul vintage sau retro, deoarece va fi nevoie ca fiecare element de decor să își găsească locul potrivit în locuința ta.


Cromatica de ansamblu


Cromatica de ansamblu reprezintă varietatea culorilor pe care le alegi pentru vopsirea pereților, iar noile tendințe, sugerate de către specialiștii în design interior, constau în utilizarea nuanțelor neutre, precum gri sau culoarea bej. Principalul avantaj al acestor culori este că îți permit să ai o mai mare flexibilitate în amenajare, putând schimba cu ușurință mobilierul sau accesoriile din camera de zi, spre exemplu. În caz contrar, dacă adopți o paletă de culori stridente sau greu de asociat, vei întâmpina greutăți în alegerea unui covor potrivit, a unei surse de iluminat perfecte sau chiar în schimbarea mobilierului.


Amplasarea canapelei și a fotoliilor


Pentru camera de zi, specialiștii în design interior îți propun două modele de amplasare a fotoliilor și a canapelelor: în forma literei “U” sau “H”, grație faptului că încurajează conversațiile atunci când primești invitați și creează o atmosferă intimă. Iar dacă optezi ca fotoliile și canapeaua să nu fie lipite de pereți, vei vedea că întreaga încăpere va părea mai mare.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile


Iluminează în mod corect


Lumina este extrem de importantă, în orice locuință. De preferat este cât mai multă lumină naturală, dar în spațiile în care aceasta pătrunde mai greu poți opta pentru luminile artificiale. Aici ar trebui să ai în vedere specificul camerelor și suprafața lor, încercând în permanență să obții un efect cât mai bun de iluminare. Pentru camerele frecvent utilizate poți alege becuri cu lumina caldă, în vreme ce pentru holuri sau băi poți opta pentru becuri cu tehnologie LED, pentru benzi de iluminare cu senzori sau pentru spoturi.


Alege arta


Specialiștii în design interior susțin că pereții cu dimensiuni mari merită înfrumusețați cu tablouri mai mici sau cu unul de dimensiuni generoase, puse în valoare de spoturi sau de alte elemente de iluminat directe. Arta este importantă în orice tip de locuință, indiferent dacă se preferă stilul vintage sau modern. Pentru fiecare stil se pot găsi obiecte de artă deosebite care să pună în valoare spațiile, făcându-le speciale din punct de vedere vizual.


Plantele și florile


Plantele și florile sunt soluția la îndemâna tuturor pentru a însufleți orice încăpere, dar și pentru a aduce beneficii sănătății. De la plantele agățătoare în stilul anilor 1970 până la plante de interior cu flori, cu siguranță, trebuie să existe o plantă care să se potrivească stilului și spațiului tău. Specialiștii în design interior chiar ne recomandă să avem în casă plante, deoarece acestea sunt de fapt expresia naturaleții care completează în mod delicat amenajarea interioară a spațiilor construite.
Câteva mici secrete sau detalii pot schimba total felul în care arată locuința ta. De aceea este de preferat adesea să acorzi atenție chiar și celor mai mici lucruri, pentru că acestea pot da o viață nouă locuinței tale.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.