(P) Cum alegi cel mai bun scaun de gaming?

20-01-2021 14:38


(P) Cum alegi cel mai bun scaun de gaming?

Jocurile pe calculator sunt o activitate de relaxare și divertisment din viața multor oameni. Datorită varietății, ele aduc o pauză de bucurie și destindere persoanelor, indiferent de gusturile acestora.

 

Majoritatea jucătorilor, fie aceștia amatori sau experți, doresc să achiziționeze un scaun de gaming cât mai performant și modern. Scaunul poate amplifica plăcerea și entuziasmul pe care un gamer le simte atunci când se joacă.


Cele mai căutate scaune de gaming


În prezent, scaunele de gaming au devenit din ce în ce mai populare astfel încât fiecare caută un scaun potrivit pentru resursele de care dispune. Majoritatea caută scaune de gaming la preț avantajos și care să aibă cele mai bune specificații.


Cum alegi cel mai bun scaun de gaming?


Alegerea celui mai bun scaun de gaming nu este întotdeauna ușoară și, adesea, ocupă timp pentru a face comparații între produse și de a căuta recenzii, astfel încât să îl poți alege pe cel pe care-l preferi cel mai mult.
Există mai multe criterii ale unui scaun de gaming bun:


Materialul


Scaunele de gaming sunt concepute din diferite materiale. În funcție de dorințele jucătorului acestea pot fi potrivite pentru unii, însă nefavorabile pentru ceilalți.


Pielea


-Avantaje: scaunele acoperite în piele oferă un aspect estetic pronunțat al spațiului de gaming. Îți oferă confortul de care ai nevoie, calitatea, frumusețea și rezistența în timp.
-Dezavantaje: dacă ai animale de companie s-ar putea să aleagă scaunul tău drept noua lor jucărie. Este mai greu de întreținut față de celelalte materiale.


Mesh-ul


-Avantaje: mesh-ul este un material care oferă o mai mare flexibilitate a corpului și care se ventilează ușor. Materialul este ușor de întreținut.
-Dezavantaje: are o durată de viață mai scurtă decât pielea, însă contează mult cum ai grijă de material.


Materialul textil


-Avantaje: este cel mai întălnit material în rândul scaunelor de gaming și poate fi conceput din: pânză, stofă, denim. Este ușor de utilizat și rezistă la o arie mare de temperaturi.
-Dezavantaje: asemeni mesh-ului, scaunele din material textil au o rezistență mai mică față de cele de piele, însă o husă va ajuta la păstrarea scaunul în stare bună.


Ergonomia și flexibilitatea


Un alt aspect important în alegerea unui scaun de gaming este confortul. Acesta ar trebui să primeze deoarece adesea o sesiune de gaming se poate extinde la câteva ore.
Un scaun flexibil va ajuta ca postura corpului să rămână sănătoasă pentru a petrece o perioadă mai lungă de timp fără a avea probleme cu spatele, brațele sau gâtul. Acesta înseamnă:


-Reglarea scaunului în înălțime, a brațelor scaunului, cât și glisarea șezutului;
-Înclinarea scaunului, a spătarului;
-Lungimea și lățimea specifică nevoilor fiecărei persoane - corpul trebuie să se simtă liber și relaxat într-un scaun de gaming;
-Existența unor accesorii precum perna lombară și perna pentru cap.


Tehnologia


În funcție de cât de mult timp petreceți în sesiunile de gaming, există scaune cu difuzoare incorporate pentru o experiență autentică sau cu diferite intrări media.


Spațiul


Scaunele de gaming sunt în general voluminoase. Încercați să țineți cont de acest lucru înainte de achizitiona produsul pentru a cunoaște exact de cât spațiu aveți la dispoziție.


Prețul


Înainte de a alege cel mai scump scaun pentru ca a apărut drept primă recomandare, consultați și comparați cu celelalte produse pentru a vedea dacă au caracteristici similare la prețuri mai avantajoase.

Lista anterioară prezintă unele dintre cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le aibă un scaun de gaming ce oferă confort și divertisment. În funcție de nevoile specifice ale activității pe care o desfășori, compară produsele ținând cont de de specificațiile menționate și alege-l pe cel care prezintă cele mai avantajoase caracteristici.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO