(P) Obiceiuri simple care vă vor economisi bani

Ultima actualizare: 27-12-2021 10:25
mycredy.com
mycredy.com

Să fii cumpătat în aceste vremuri volatile este o abilitate importantă. Experții de la platforma de comparații financiare MyCredy au împărtășit obiceiuri utile pentru a vă ajuta să economisiți mai eficient.

 

Țineți evidența veniturilor și cheltuielilor

Ținând evidența tuturor cheltuielilor vă permite să vedeți unde se duc toți banii într-o lună. Analizând jurnalul de cheltuieli lunare, veți vedea ce articole sunt exagerat de scumpe și unde puteți economisi cu siguranță bani.

Planificați bugetul și economisiți în ziua de salariu

Bugetarea vă va ajuta să vă structurați cheltuielile și să estimați cât de mult puteți economisi în mod realist în fiecare lună, fără a face o mare diferență în ceea ce privește nivelul dumneavoastră de trai. Este o idee bună să economisiți suma pe care ați ales-o imediat ce aveți banii în cont. Puteți folosi un cont de economii separat sau o pușculiță. Este mai bine să puneți bani deoparte într-o monedă străină stabilă, deoarece vă protejează împotriva inflației și a cumpărăturilor impulsive.

Nu acumulați vechituri și vindeți obiectele inutile

Tendința globală către minimalism există cu un motiv. Nu numai că obiectele de prisos ocupă spațiu și produc dezordine, dar sunt și dăunătoare bugetului dumneavoastră. Experții recomandă ca la fiecare 2-3 luni să faci o curățenie generală, să sortezi obiectele pe care nu le folosești și să le vinzi cu ajutorul unor servicii speciale la îndemână.

Pregătiți mesele acasă

Chiar dacă în apropierea biroului există o cafenea ieftină unde mergeți de obicei să luați prânzul, costul unei mese acolo va fi totuși mai scump decât o porție de mâncare gătită acasă. Experții financiari recomandă favorizarea prânzurilor pregătite acasă. Același lucru este valabil și pentru cafea și apă îmbuteliată.

Renunță la cardurile de credit

Limitele de credit au un efect negativ asupra capacității dumneavoastră de a economisi, așa că este mai bine să le evitați și să trăiți în limita posibilităților dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă apare o situație care necesită urgent o sumă mai mare decât economiile dvs. actuale, este mai bine să luați un împrumut unic pentru o perioadă scurtă de timp. Cu MyCredy puteți găsi cu ușurință o companie de credite online rapide fără dobândă pentru clienți noi și nu veți plăti prea mult pentru împrumut.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO