(P) Neretragerea: Un nou antidot pentru provocările post-retragere

neretragerea promo

În trecut, pensionarea însemna sfârșitul drumului pentru potențialul carierei unei persoane. Fie că cineva se pensiona devreme, la timp sau târziu, vârsta „pensionării” însemna să nu mai aibă nimic de-a face cu locul de muncă.

Cu toate acestea, un nou val străbate Europa și lumea occidentală. Un nou cuvânt și o nouă realitate, numite neretragere sau pensionare inversă, perturbă piața muncii.

La fel cum imprumuturi online au bulversat peisajul împrumuturilor, neretragerea bulversează piața muncii. Angajatorii care obișnuiau să insiste asupra experienței profesionale înainte de a angaja lucrători au acum la dispoziție o gamă mai largă de talente din care să aleagă.

În plus, acești foști pensionari vor contribui la umplerea golurilor de forță de muncă care dau insomnii multor guverne europene din cauza scăderii populației. Acești pensionari care se întorc ar putea fi noul antidot pentru dependența crescută de lucrătorii imigranți din țările în curs de dezvoltare.

Așadar, de ce se întorc pensionarii la locul de muncă? Cu ce provocări se confruntă aceștia pe măsură ce revin pe piața muncii și care sunt soluțiile lor? Această postare răspunde la aceste întrebări arzătoare. Continuați să citiți pentru a înțelege mai multe și pentru a descoperi modul în care neretragerea ar putea să vă avantajeze anii de apus.

Citește și
O bonă a primit despăgubiri, după ce a fost filmată cu o cameră ascunsă în dormitorul ei, de bărbatul care a angajat-o

De ce se întorc pensionarii la muncă?

Să începem prin a analiza cele mai importante motive pentru a reveni la locul de muncă după pensionare.

1. Provocări financiare

Având în vedere rata actuală a inflației, provocările financiare sunt principalul motiv pentru care pensionarii revin la locul de muncă. Mulți dintre ei se tem că ar putea trăi mai mult decât economiile lor pentru pensie. De asemenea, costul în creștere al asistenței medicale îi amenință chiar și pe cei care și-au planificat anterior pensionarea.

Această alegere îi ajută pe foștii pensionari să își mărească veniturile și să își poată lăsa neatinse în mod confortabil economiile din pensii și asigurări sociale pentru mai mulți ani. Amânarea retragerii înseamnă că aceste economii vor continua să acumuleze dobânzi care le-ar putea crește veniturile viitoare.

Vi se pare o alternativă bună? Atunci, încercați-o dacă vă temeți că ați putea trăi mai mult decât economiile pentru pensie. De asemenea, vă puteți completa venitul neretratabil cu o anuitate pentru a obține o sursă constantă de venit. Vă recomandăm să alegeți anuități indexate și fixe, deoarece acestea oferă plăți garantate pe viață. Această asociere echilibrează, de asemenea, orice fluctuație a veniturilor tale neretragere cu un flux de numerar previzibil și constant.

2. Nevoia de scop și angajament semnificativ

Alți pensionari se întorc la muncă pentru a găsi un angajament mai semnificativ și un scop în viață. Să recunoaștem adevărul că suntem cu toții creaturi ale obiceiurilor. O persoană care a fost condiționată să lucreze 40 de ore pe săptămână în ultimii 40 de ani va avea cu siguranță dificultăți de adaptare la o oprire bruscă. Această persoană a fost obișnuită să se trezească în zori și să conducă până la locul de muncă pentru tot acest timp.

Mulți dintre acești pensionari se simt adesea „irosiți” atunci când se trezesc devreme ca de obicei, dar nu fac nimic întreaga zi. Prin urmare, ei caută căi de a lucra și de a începe să se simtă din nou productivi și plini de sens. Lucrurile se pot înrăutăți dacă pensionarul este văduv sau văduvă și trebuie să petreacă întreaga zi singur într-o casă goală.

În plus, acești pensionari erau obișnuiți cu o viață structurată în care fiecare oră era planificată. Odată cu noua perioadă de pensionare, ei au brusc mai mult timp și puține activități pentru a utiliza acest timp. Acesta este motivul pentru care majoritatea seniorilor neretractați caută locuri de muncă cu jumătate de normă pentru a se implica.

3. O economie gig flexibilă

Pensionarilor moderni le este mai ușor să se întoarcă la muncă decât predecesorilor lor din cauza economiei flexibile a gig-urilor care străbate secolulXXI. Spre deosebire de părinții lor, ei nu trebuie să se întoarcă la rutinele tradiționale de lucru 9-5.

Acești seniori își pot folosi timpul liber lucrând online sau de acasă. Avem multe oferte flexibile de lucru de la domiciliu care îi țin ocupați pe acești seniori. Aceste contracte le permit să își aleagă durata și orele de lucru. În plus, creșterea învățării online le permite să facă față mai ușor schimbărilor de pe piața muncii, deoarece pot învăța online.

4. Dăruire și mentorat

Alți seniori pensionați se întorc la muncă deoarece caută oportunități de a da înapoi și de a-i îndruma pe alții. Un profesionist care a acumulat o mină de avere timp de peste 40 de ani are mai multe de oferit tinerei generații. Astfel, unii înființează companii de consultanță sau programe de mentorat pentru a pregăti viitorii profesioniști din industriile lor respective.

5. Cheltuieli financiare neașteptate

Pensionarii revin pe piața muncii din cauza unor cheltuieli financiare neașteptate. De exemplu, un soț sau un copil poate dezvolta o afecțiune medicală care poate necesita mulți bani pentru a fi rezolvată. Să presupunem că fiul sau fiica ta adultă suferă un accident care îi scoate de pe piața muncii timp de cinci ani și le șterge toate economiile. Ca un părinte bun, s-ar putea să fiți nevoit să interveniți și să munciți pentru a vă ajuta copilul până când se va pune pe picioare.

2 provocări cu care se confruntă persoanele nepensionate și soluțiile lor

Am văzut de ce pensionarii se întorc la muncă. Mai jos sunt principalele provocări cu care se confruntă aceștia atunci când revin pe piața muncii.

1. Menținerea relevanței în cadrul forței de muncă

Dacă v-ați pensionat devreme, să spunem între 50 și 55 de ani, și ați stat acasă timp de aproximativ cinci până la zece ani, veți avea câteva provocări de încadrare la locul de muncă. Va trebui să țineți pasul cu cele mai recente progrese tehnologice și cu tendințele din industrie. Dacă nu vă străduiți să reduceți decalajele, s-ar putea să simțiți că abilitățile dvs. sunt depășite și că nu sunteți competitiv.

Din fericire, puteți utiliza aceeași tehnologie pentru a recupera decalajul. Pensionarii care se întorc la muncă își pot actualiza competențele folosind platforme online, cum ar fi LinkedIn Learning și Coursera.

2. Echilibrarea beneficiilor și a veniturilor

Echilibrarea veniturilor și a beneficiilor este o altă dificultate cu care se confruntă pensionarii la locul de muncă. Unii își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care veniturile suplimentare le-ar putea afecta prestațiile de securitate socială. De exemplu, un pensionar care se află sub vârsta obligatorie de pensionare și câștigă mai mult decât limita sa anuală își poate reduce beneficiile.

Pentru a evita această problemă, pensionarii „reangajați” pot utiliza plățile de rentă viageră, deoarece acestea nu sunt considerate venituri din muncă în conformitate cu legislația privind securitatea socială.

Părerea noastră finală

Neretragerea devine din ce în ce mai populară în Europa și în Occident. Pensionarii au motive diferite pentru a reveni pe piața muncii și se confruntă cu diverse provocări după ce își reiau activitatea. Am discutat aceste aspecte în profunzime pentru a ajuta la înțelegerea a ceea ce înseamnă această tendință pentru pensionari sau pentru cei care intenționează să se pensioneze în curând. Depinde de dumneavoastră să folosiți aceste informații pentru a vă planifica bine pensionarea sau pentru a vă pregăti pentru neretragere.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul jucător despre care Ronaldo a spus că e mai bun decât el se face actor de filme pentru adulți
Singurul jucător despre care Ronaldo a spus că e mai bun decât el se face actor de filme pentru adulți

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Clinici de FIV din România – Sprijin total pentru viitorii părinți și răspunsuri despre nașterea în siguranță
(P) Clinici de FIV din România – Sprijin total pentru viitorii părinți și răspunsuri despre nașterea în siguranță

Una dintre clinicile cunoscute în România pentru sprijinirea viitorilor părinți în procesul de fertilizare in vitro (FIV) este Embryos din București. Această clinică este renumită în România, specializată în tratamente de fertilitate, ce includ și FIV.

(P) Implanturile mamare: Soluția pentru mărirea, remodelarea și reconstrucția sânilor cu Dr. Cristian Nițescu
(P) Implanturile mamare: Soluția pentru mărirea, remodelarea și reconstrucția sânilor cu Dr. Cristian Nițescu

Implanturile mamare au evoluat semnificativ în ultimele decenii și reprezintă astăzi o soluție populară și sigură pentru femeile care își doresc să îmbunătățească forma, dimensiunea și aspectul general al sânilor.

(P) iPhone 16 vs iPhone 15: ce le diferențiază?
(P) iPhone 16 vs iPhone 15: ce le diferențiază?

Apple tocmai ce a prezentat noul model de bază iPhone 16 și există o serie de schimbări importante față de modelele anterioare, inclusiv un design actualizat, o serie de butoane noi, precum și o autonomie mai bună a bateriei.

Recomandări
Klaus Iohannis a pierdut definitiv, în Justiție, o casă din Sibiu și ar putea fi pus să dea înapoi bani obținuți din chirii
Klaus Iohannis a pierdut definitiv, în Justiție, o casă din Sibiu și ar putea fi pus să dea înapoi bani obținuți din chirii

Președintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv o casă din Sibiu, în urma unei decizii a Curții Supreme. În paralel, șeful statului pierde și un spațiu comercial de pe urma căruia a încasat 260.000 de euro.  

Casa Verde 2024. Începe procesul de înscriere pentru Casa Verde Fotovoltaice. Calendarul și ghid pentru cei interesați
Casa Verde 2024. Începe procesul de înscriere pentru Casa Verde Fotovoltaice. Calendarul și ghid pentru cei interesați

Programul Casa Verde 2024 pentru persoanele fizice va începe vineri, 27 septembrie. Au mai rămas doar câteva zile până la startul înscrierilor pentru programul Casa Verde finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu.  

PIB a crescut de 2,5 ori din 2008 până azi dar numărul salariaților e la fel. Câți români duc, de fapt, în spate economia
PIB a crescut de 2,5 ori din 2008 până azi dar numărul salariaților e la fel. Câți români duc, de fapt, în spate economia

De la un PIB de circa 139 de miliarde de euro în 2008 (înainte de recesiunea severă din 2009 - an electoral) România a ajuns la unul de peste 350 de miliarde de euro. Din păcate creșterea fulminantă nu s-a tradus în noi locuri de muncă.