(P) Mobilă dormitor – Stiluri și design

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
mobila dormitor

Toată lumea ar dori să se relaxeze într-un dormitor confortabil și modern, mai ales după o zi lungă și obositoare.

Atmosfera frumoasă va ajuta cu siguranță la recâștigarea forței, așa că este bine să te familiarizezi cu cele mai noi tendințe în materie de mobilă dormitor și decorarea acestui spațiu atât de personal și intim.


Ce stiluri sunt la modă?


Bineînțeles, clasicul etern și care nu dispare niciodată în acest an este o inspirație pentru designeri, precum și pentru stiluri precum High Tech, Loft, stil Eco, Minimalism și Shabby Chic.Dormitorul modern de înaltă tehnologie este o întruchipare directă a progresului tehnic și a tehnologiei moderne, astfel încât designul său este dominat de suprafețe argintii, metalice, strălucitoare. Toate detaliile sunt extrem de funcționale, iar decorul este modest și concis. Acest stil este preferatul majorității bărbaților necăsătoriți și este, de asemenea, preferat de majoritatea adolescenților.
Stilul Loft, care înseamnă mansardă, este, de asemenea, extrem de relevant în sezonul 2020-2021. Este foarte potrivit pentru toate naturile creative și include mobilă dormitor spațioasă, cu aspect deschis. Dormitorul în stil mansardă este mobilat cu mobilier care economisește spațiul, iar utilizarea elementelor decorative este, de asemenea, moderată.

Mobilă dormitor în stil Eco


Dormitorul în stil Eco este, de asemenea, una dintre cele mai actuale propuneri pentru acest sezon. Aspectul său se bazează în principal pe materiale ecologice și materiale naturale. Dormitorul minimalist este unul dintre cele mai fascinante și atractive. Acest stil minunat face posibilă crearea unui spațiu unic pentru relaxare completă, întrucât decorul include doar piesele de mobilier cele mai necesare și neapărat impresionant de funcționale. Spațiul este esențial, precum și iluminatul, bazându-se pe mai multe surse de lumină cu funcții diferite - de bază, decorative, de lucru. Dormitorul minimalist este bine să fie decorat cu obiecte rafinate în spiritul artei moderne.

Stilul Shabby Chic


Imaginabilul și sentimentalul Shabby Chic este din nou o tentație uriașă pentru designerii care au acordat o atenție specială acestuia. Acest stil de mobilă dormitor este preferat de naturile romantice și include mobilier și decorațiuni cu forme elegante, grațioase și un aspect antic, ușor uzat.
Dormitorul clasic se numără și printre ofertele la modă. Mobilierul este de obicei realizat din lemn masiv, natural sau MDF de înaltă calitate. Piesele sunt frumos formate, adesea decorate cu sculpturi din lemn și cu accesorii de lux. Este important ca fiecare piesă de mobilier să arate natural și să se îmbine bine cu restul interiorului. Astfel,  atmosfera arată deosebit de elegantă și modernă. În ceea ce privește alegerea culorilor pentru interiorul dormitorului, opțiunile sunt multe.

Dormitor matrimonial


Pentru dormitorul matrimonial, psihologii recomandă alegerea culorilor dominante strălucitoare - de exemplu, roșu, albastru, vișiniu. Aceste culori stimulează simțurile și provoacă manifestările pasiunii. Pe de altă parte, schema de culori neutre este, de asemenea, foarte modernă. Ajută psihicul să se relaxeze și oferă un mediu excelent pentru relaxare și somn. Cu toate acestea, dacă dormitorul, proiectat în tonuri neutre, pare prea plictisitor, acesta poate fi decorat cu obiecte decorative luminoase. Pentru a sublinia câteva detalii pe care ai dori să le subliniezi, poți utiliza o varietate de surse de lumină. Cu o astfel de idee, cu siguranță dormitorul tău va dobândi un aspect original, fermecător și modern.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO