(P) Magia produselor tradiționale! Produse autentice și cadouri inspirate în băcăniile și magazinele artizanale locale

produse tradiționale

Fabricat în RO - locul unde se întâlnesc cei mai talentați și harnici producători din țara noastră - și Învie Tradiția - un magazin online românesc cu produse tradiționale fabricate de meșteri iscusiți - încurajează românii de pretutindeni să investească în produse autohtone!

Știai că cele dintâi puncte de interes pentru turiștii care vizitează capitala sunt fascinantele magazine artizanat Bucuresti? Acolo caută vizitatorii de peste hotare veselă și obiecte decorative tradiționale, tacâmuri din lemn sculptate manual, icoane, cruciulițe și multe alte minunății care definesc cultura și tradiția românească. Și atunci, românii get-beget, cum am putea să ignorăm prezența acestor produse traditionale romanesti senzaționale și să ne concentrăm privirile pe copii ieftine produse mecanic în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii sau lucruri care nu ne reprezintă atunci când vrem să facem un cadou?

Ce înseamnă produse artizanale?

Produsele artizanale sunt obiecte realizate manual sau cu un minim de intervenție mecanică, prin tehnici tradiționale și materiale naturale, de înaltă calitate. Aceste produse sunt caracterizate prin unicitate, atenție la detalii și, adesea, un volum mic, fiind fabricate în general în serii mici sau unicate. Artizanii care le creează sunt adesea specializați într-un anumit meșteșug și își folosesc cunoștințele și abilitățile moștenite de la generațiile anterioare pentru a produce obiecte deosebite.

Principala trăsătură a produselor artizanale este modul de fabricare. Majoritatea lor sunt realizate manual și chiar și cele pentru care au fost folosite mecanisme automate, depind mai puțin de intervenția acestora și mai mult de priceperea creatorilor lor.

Când spunem meșteșuguri tradiționale, ne gândim în principal la: țesut, olărit, prelucrarea lemnului și a metalului, broderiile, etc.

Citește și
„Plătește-ne 184 de miliarde de dolari înapoi, Zelenski. Atunci Ucraina va putea fi numită din nou o țară independentă”

Materialele folosite de obicei pentru a crea produse tradiționale sunt: lemnul, lutul, fibrele textile naturale și pielea. Unii artizani folosesc și materiale prețioase cum ar fi aurul sau argintul, oferind astfel un plus de valoare creațiilor lor. Din materialele mai devreme enumerate se realizează obiecte decorative, unelte, haine, accesorii, sculpturi și multe alte lucrurui migăloase, care dau dovadă de o atenție deosebită la detalii.

Fiecare produs artizanal este unic, chiar și atunci când el este parte a unei serii. Micile variații în procesul manual de fabricație fac ca fiecare obiect să fie distinct și în cazul acestor obiecte chiar și micile imperfecțiuni se transformă în caracteristici speciale, care le oferă un aer rafinat.

Produsele alimentare fabricate manual sau după rețete tradiționale pot fi de asemenea considerate produse artizanale. Pâinea, brânzeturile, mezelurile, conservele și dulciurile sunt cele mai comune produse artizanale când vine vorba de mâncăruri.

Nu în ultimul rând, și piesele de mobilier realizate din lemn masiv, sculptate și asamblate manual pot fi catalogate ca produse artizanale. Acestea mai ales au o valoare culturală deosebită, reflectând cultura și tradițiile locale și aducând o notă de autenticitate oricărui interior unde sunt amplasate.

La ce să fii atent când cumperi produse artizanale?

Indiferent dacă este vorba de bunuri artizanale în care vrei să investești ca să te poți bucura o viață întreagă de ele sau de alimente, cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este originea. Dacă îți dorești produse autentice, cumpără doar produse fabricate în România, de la producători sau din magazine în care poți avea deplină încredere.

De multe ori, chiar dacă la prima vedere par identice cu produsele noastre tradiționale, produsele fabricate în străinătate au o calitate mai slabă sau sunt fabricate cu mașini automate, pierzându-și astfel caracterul unic - cea mai importantă caracteristică a produselor artizanale.

Unde se găsesc cele mai frumoase produse artizanale?

Poți cumpăra produse artizanale direct de la sursă, de la producătorii din România care trudesc pentru fiecare bun pe care îl fabrică. Îi găsești pretutindeni, uneori acolo unde te aștepți cel mai puțin, sau pe platforma Fabricat în RO unde au format o comunitate unită.

De asemenea, nu ocoli nici băcăniile locale. În orice oraș sau comună se găsesc bacanii de unde poți cumpăra în special produse alimentare gustoase și sănătoase, dar și obiecte artizanale deosebite.

Articol recomandat de sport.ro
Sârbii mulțumesc românilor: "Gest minunat! Nu degeaba se spune că românul are doar trei frați"
Sârbii mulțumesc românilor: "Gest minunat! Nu degeaba se spune că românul are doar trei frați"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Woomie.ro aduce în România peste 17 milioane de piese auto second-hand la prețuri avantajoase
(P) Woomie.ro aduce în România peste 17 milioane de piese auto second-hand la prețuri avantajoase

Woomie.ro, platformă online specializată în vânzarea de piese auto second-hand

 

(P) HostRiver se impune din nou în industria găzduirii web
(P) HostRiver se impune din nou în industria găzduirii web

HostRiver, compania românească care redefinește standardele găzduirii web, își consolidează poziția de lider pe piață prin investiții de peste 70.000 de euro în infrastructură de ultimă generație.

(P) Reduceri de Sărbători la Garmin Romania: peste 80 produse cu discounturi de până la 46%
(P) Reduceri de Sărbători la Garmin Romania: peste 80 produse cu discounturi de până la 46%

Între 15 noiembrie și 27 decembrie, Garmin susține shopping-ul de cadouri smart cu o campanie de Reduceri de Sărbători.

Recomandări
La Agenția pentru Mediu București, șefii le cer angajaților să mintă când întrebăm despre arderile ilegale din Capitală
La Agenția pentru Mediu București, șefii le cer angajaților să mintă când întrebăm despre arderile ilegale din Capitală

De departe, cea mai poluată zonă din România este regiunea București-Ilfov.

Mesajul Nadiei Comâneci după moartea lui Bela Karolyi. Antrenorul a relatat cum a întâlnit-o pe „Zeița de la Montreal”
Mesajul Nadiei Comâneci după moartea lui Bela Karolyi. Antrenorul a relatat cum a întâlnit-o pe „Zeița de la Montreal”

Doliu în lumea gimnasticii. Bela Karolyi, legendarul antrenor care a scris istorie cu Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, a murit în Statele Unite, la vârsta de 82 de ani.

Decizia fără precedent a SUA care poate schimba cursul războiului. Joe Biden le-a dat ucrainenilor permisiunea
Decizia fără precedent a SUA care poate schimba cursul războiului. Joe Biden le-a dat ucrainenilor permisiunea

Administraţia preşedintelui Joe Biden ar fi ridicat restricţiile care împiedicau Ucraina să utilizeze armele furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul teritoriului rus, susțin surse citate de agenția Reuters.