(P) Joc responsabil: Ghid pentru iubitorii de poker
Pokerul este o activitate recreațională aleasă de tot mai mulți oameni. Generează adrenalină, suspans și scoate la suprafață spiritul competitiv din tine, din moment ce îți dorești să fii mai bun decât ceilalți oameni prezenți la masă.
Pasiunea din joc este mare, dar important este ca întotdeauna să fii responsabil.
În momentul în care joci poker, nu trebuie să pornești de la ideea că țintești un premiu în bani. Sigur, este un joc în care poți obține venituri consistente. Sunt mulți oameni care au făcut o carieră din poker, dar asta nu înseamnă că lucrurile stau la fel pentru fiecare. Ca în orice joc, unii câștigă, alții pierd. Distracția rămâne însă pentru toată lumea, cât timp jocul este practicat responsabil. Iar pentru a te asigura că faci parte din această categorie, respectă sfaturile de mai jos.
Pokerul nu este nici pe departe un joc scump. Dimpotrivă, poți juca pe mize de la doar câțiva cenți. Așadar, nu te gândi că ai nevoie de sume importante ca să ai parte de o experiență distractivă. Și pentru a rămâne responsabil, îți recomandăm să-ți stabilești propriul buget lunar. Dacă ești un jucător recreațional care își dorește să participe le turnee de online poker, chiar și 100 de euro într-o lună sunt bani suficienți. Te poți descurca chiar și cu 10 euro într-o lună, dacă ai rezultate notabile. Sunt turnee care pleacă de la câțiva cenți până la unele care au taxă de participare ceva mai mare. Ca să joci responsabil, primul pas este să îți stabilești propriul buget. Dacă l-ai epuizat, până luna următoare te poți juca la turnee freeroll, care nu au taxă de participare și oferă premii.
În momentul în care ai achitat taxa pentru a participa la un turneu sau la o partidă cash, consideră că banii ăia s-au dus. Dacă se vor întoarce la tine înmulțiți depinde doar de tine și de abilitățile tale. Însă nu te încrede prea mult în tine și pariază doar ce îți poți permite să pierzi. Fiecare jucător, indiferent cât de bun ar fi, are variațiile sale. Ar fi cu adevărat trist ca pierderile de la poker să-ți influențeze viața de zi cu zi. Privește banii alocați în acest joc ca o sumă lunară pe care o achiți pentru o experiență. Unii oameni alocă bani lunar pentru sporturi extreme care le dau adrenalină. Alții găsesc adrenalina în poker. Cam așa trebuie să privești lucrurile, cu mențiunea că în poker s-ar putea să ieși pe plus dacă ai abilitățile potrivite.
Pokerul este un joc care poate fi solicitant uneori. Mai ales când participi la turnee cu mulți jucători, dacă ajungi în fazele finale e greu de prezis când se vor încheia. Unele durează ore întregi, altele se întind pe parcursul a mai multor zile. Dacă simți că nu poți să reziști prea mult la masă, e bine să te îndrepți către versiuni mai rapide ale jocului sau către partidele cash. Oricare ar fi preferințele tale din acest punct de vedere, cu siguranță vei găsi ceva care să se potrivească stilului tău.
Sunt numeroase studii care au demonstrat că alcoolul în exces nu ne este util în viața de zi cu zi. Cu atât mai mult nu este o idee bună să joci poker dacă starea ta nu este bună. În poker ai nevoie de mintea cât mai ageră, în așa fel încât să iei deciziile cele mai bune. Mai trebuie să fii atent și la ce fac cei din jurul tău. Atenția distributivă este afectată din plin de alcoolul în exces, astfel că nu consuma băutură prea multă dacă plănuiești să joci poker.
În cazul în care ai o zi proastă și ai pierdut deja o sumă importantă, o mare greșeală pe care o poți comite este să începi să joci la recuperare. Trebuie să înțelegi că și cei mai buni jucători din lume au zile proaste. Inclusiv nume ca Daniel Negreanu și Phil Hellmuth Jr. au avut și serii proaste. Li se întâmplă tuturor, însă e complet greșit să începi să joci la recuperare. Vei juca la nervi, nu vei fi la fel de concentrat, iar șansele să iei decizii proaste sunt în continuare mari. Fă mai bine o pauză și întoarce-te la masă atunci când starea ta este mai bună.
888poker este parte din 888 Romania Limited, operator economic care deține licența Clasa I ONJN L1160654W000324, valabilă în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2026.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.