(P) George Brăiloiu: 4 sfaturi de fitness de la un antrenor personal

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
advertorial

Un personal trainer îți poate oferi doza de motivație de care ai nevoie pentru a contiua să faci sport chiar și atuci când ai prefera, mai degrabă, să rămâi pe canapea, urmărind serialele preferate.

 

În plus, lucrând alături de un antrenor personal antrenamentele tale vor fi mai organizate, mai eficiente și, desigur, astfel concepute încât să te ajute să atingi obiectivele pe care ți le-ai setat, legate de forma ta fizică.

George Brăiloiu este unul dintre antrenorii dedicați, cu mii de ore petrecute în sala de fitness. Acesta ne prezintă astăzi o serie de sfaturi de fitness utile pentru orice începător.

1. Lucrează cu greutatea propriului corp

 

Dacă pandemia te-a determinat să îți descoperi pasiunea ascunsă pentru sport, cu siguranță că ești deja familiarizat cu exercițiile realizate cu greutatea propriului corp. Și totuși, cu atât de multe aparate care te așteaptă în sala de fitness te întrebi dacă nu cumva astfel de antrenamente sunt depășite. În realitate, exercițiile realizate cu greutatea propriului corp oferă o mulțime de beneficii. În primul rând, acestea reprezintă o excelentă sursă de energie, motiv pentru care le poți practica în cadrul încălzirii dinaintea antrenamentului propriu-zis. Dar, dincolo de asta, ele te pregătesc pentru executarea corectă a exercițiilor cu greutăți.

2. Evită să stai doar pe banda de alergare

 

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac începătorii în sala de fitness este să petreacă mare parte din antrenament pe banda de alergare, spune antrenorul George Brăiloiu. Deși acesta încurajează practicarea exercițiilor cardio, benefice pentru creșterea rezistenței fizice, ar trebui să compunem antrenamente complexe, care să lucreze musculatura. Mersul sau alergarea pe bandă poate fi un tip de mișcare confortabilă pentru mulți dintre noi, însă, pentru tonifierea întregului corp este necesar să includem în rutina de antrenament și exerciții de forță, flexibilitate și core.

3. Alege o sală de fitness în care te simți confortabil

 

Un alt secret pe care ni-l dezvăluie George Brăiloiu și care ne ajută, de fapt, să fim mai motivați să facem sport se referă la alegerea sălii de fitness. Conform acestuia, este ideal să optăm pentru o locație în care să ne simțim confortabil. O sală de fitness în care te simți ca acasă, în care oamenii te întâmpină cu zâmbetul pe buze și în care există traineri dispuși să te ajute să-ți atingi obiectivul este un motiv foarte bun să începi să faci sport și să-ți păstrezi acest obicei pe termen lung.

4. Concentrează-te pe execuția corectă a exercițiilor

 

De multe ori, atunci când mergi la sală dar nu observi, în timp, rezultatele dorite una dintre cauze ar putea fi aceea că nu faci corect exercițiile. Personal trainerul George Brăiloiu pune accent pe modul de executare a exercițiilor din cadrul antrenamentelor și ne îndemnă să ne concentrăm pe fiecare dintre repetări. Desigur, un antrenor personal poate corecta erorile de execuție, așadar dacă vrei să fii sigur că te antrenezi corect și eficient, apelează la astfel de servicii.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO